İzmir Egelab 21 yıldır hizmette

Haberin Devamı

İZMİR Alsancak’ta 21 yıldır faaliyetini dürdüren İzmir Ege Laboratuvarı (EGELAB), müstakil 5 katlı yeni binasında çalışmalarına devam ediyor. Şirket Müdürü Dr. Mehmet Serdar Canko, “EXPO’ya hazırlanan İzmir’e yeni hizmet binamız ile katkımız olursa çok mutlu oluruz” dedi. Canko, sözlerine şöyle devam etti;
“2011 yılında Sağlık Bakanlığı’nın yayınladığı tıbbi laboratuvar hizmetleri yönetmeliği ve gündeme aldığı hizmet kalite standartlarına uygun bir yapıya bürünmek, tıbbi laboratuvar hizmetlerini son yönetmeliklere uygun olarak Ege Bölgesi’nde bir ilke imza atarak, müstakil, beş katlı laboratuvar binasında, 5 uzman hekim, 29 sağlık çalışanı, personel ve motorlu kuryeleriyle hizmet veriyoruz. Güleryüzlü, anlayışlı, etik ve doğru sonuç ilkemizi hiç bozmadan yolumuza devam edeceğiz.”
ISO Belgesi bulunan, akreditasyon çalışmalarını sürdüren İzmir Ege Laboratuvarı, saat 8.00 ile 21.00 arasında, haftanın altı günü, uzman hekim nezaretindeki biyokimya, mikrobiyoloji, patoloji, hormon, seroloji, alerji testleri ve tüm portör hizmetlerini de veriyor.
Sağlık temasıyla EXPO’yu alma uğraşı veren İzmir’de çağdaş ve gelişmiş sistemlerle belirleyici bir referans laboratuvarı olmak azmini gösterdiklerini belirten Canko, “Çünkü İzmir’imiz mega şehir olma yolunda ilerleyen bir metropol. Bu yapı içinde tüm sağlık kuruluşları gibi biz de iddialı hedeflerle tüm hastalarımıza, özel sağlık kuruluşlarına ve özel hastanelerimize kaliteli, hızlı ve güvenilir test sonuçlarıyla hizmet vermekçalışmak arzusundayız. İzmir’de insan sağlığına yönelik yatırımlar büyük bir ivme kazandı. Kurum olarak amacımız Türkiye’nin üçüncü büyük kentinde diğer sağlık kuruluşlarıyla birlikte tüm Türkiye’deki sağlık sektöründe önemli bir rol alabilmektir. Laboratuvarımız Antalya’dan Uşak’a, Balıkesir’e kadar birçok sağlık kuruluşuna hizmet vermektedir” diye konuştu.

 

Sarayda zirve

Haberin Devamı

KARADENİZ Ülkeleri Oftalmoloji Derneği 10’uncu Kongresi Romanya’nın Sinaia kentindeki tarihi Peleş Sarayı’nda yapıldı. Türkiye, Bulgaristan, Moldova, Ukrayna, Rusya ve Gürcistan’dan delegelerin katıldığı toplantıda göz hastalıkları konusundaki gelişmeler masaya yatırıldı. Kongrenin açılışında Karadeniz Oftalmoloji Cemiyeti Başkanı Prof. Dr. Mahmut Kaşkaloğlu, Romanya Oftalmoloji Cemiyeti Başkanı Prof. Dorin Chiselitu ve sekreteri Dr. Daniela Selaru’ya plaket verdi.
Prof. Mahmut Kaşkaloğlu, kongrede halk arasında gözde et yürümesi olarak adlandırılan ‘pterjium’ tedavisinde doku yapıştırıcılarının kullanımıyla ilgili sunum yaptı. Kaşkaloğlu, “Klasik teknikle yapılan ameliyatlarda tekrarlama çok fazla oluyor. Bu yeni uygulama sayesinde hastalığın tekrar etme şansı yok” dedi. Toplantıya İstanbul, Dünya Göz Hastanesi’nden katılan Dr. Baha Toygar’ın multifocal göz içi mercekleri konusundaki konuşması ilgi çekti.

Haberin Devamı

İLKLERİN ŞEHRİ
Toplantının yapıldığı Sinaina’daki Peleş Sarayı, yakındaki bir ırmağa kurulan hidroelektrik santralı sayesinde elektriğe kavuşan ilk saray ünvanını taşıyor. Sarayda ünlü Avusturyalı ressam Gustav Klimt in yaptığı, duvar ve tavan resimleri ise oldukça ilgi çekiyor. Ayrıca Sinaia, Romanya Krallığı’nın eski başkenti ve günümüzde kış turizminde Avrupa’da öncü şehirlerden biri.

Yazarın Tüm Yazıları