Psikolojik Hastaliklar haberleri sayfasında Psikolojik Hastaliklar hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1816 Psikolojik Hastaliklar haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Hayat şartlarında yorgunluk ve stres ile başa çıkmak kolay değildir. Bunun yanı sıra kişinin en başta yaşadığı geçim sıkıntısı depresyona sebebiyet verebilir. Psikolojik hastalıklar ortaya çıkabilir. Peki, psikolojik hastalıklar nelerdir detayları ile derledik.
#SağlıkKanser tedavisi süresince hastalarda bazı psikolojik sorunların da görülebileceğini ifade eden Psikolog Merve Oğur, bu dönemde destek almanın önemli olduğunu hatırlattı. Psikolog Oğur, "Kanserde inkar, öfke, pazarlık, depresyon ve kabullenme süreçleri var. Psikolojik tedavi ne kadar erken başlarsa başarı o kadar mümkün. Bu tedaviye kişinin yakınları da destek olmalı" dedi.
#Psikolog Merve OğurSorunların çözümünde yol göstererek, kişilerin içinden çıkamadığı durumların çözüme kavuşmasını sağlayan psikologlar, ruh sağlığının iyileştirilmesi ve korunmasında önemli bir role sahip. Terapi konusunda eğitimli olan kişiler ile terapiye devam edilmesi gerektiğini belirten Uzman Klinik Psikolog Yıldız Burkovik, “Terapiye gelen kişiler mutlaka terapistinin ilgilendiği alanı ve terapi tarzını bilmelidir” uyarısında bulundu.
#Klinik PsikologBoşanmaların sayısındaki artış, bazı taraflar için aynı rahatlıkla karşılanamıyor. Sokak cinayetleri ise polisin yeterince kontrol sağlayamaması ve yasal boşluklar nedeniyle artış gösteriyor. Çocuklarımızı kontrol edemiyoruz ve onlara yeterince sevgi veremiyoruz. Uyuşturucu, tarihte hiç olmadığı kadar yaygınlaşıyor. Türkiye için üzücü sonuçlar doğuran bir tablo bu. Çok daha iyisini yapabilir, çözüm üretebiliriz.
#ŞiddetDee Dee Blancharde, uzaktan bakanlar için örnek bir ebeveyndi. Bekâr bir anne olan Dee Dee, ağır hasta olan kızı Gypsy Rose'a tek başına bakıyordu. Ancak gerçeklerin hiç de göründüğü gibi olmadığı Haziran 2015'te işlenen korkunç bir cinayetle ortaya çıktı. Ve bu cinayet yıllar sonra bir kez daha gündeme geldi. İşte dizilere ve belgesel filmlere konu olmuş akıl almaz olay ve bu olayı yeniden gündeme taşıyan gelişmeler…
#Gypsy Rose BlanchardBeyaz kan değeri, sağlık alanında sıklıkla karşılaşılan terimlerden biridir. Kan sayımı testlerinde beyaz kan sayımları belli değer aralıklarından gözlemlenmektedir. Beyaz kan değerleri WBC testi ile belirlenmektedir. Beyaz kan nedir? Beyaz kan değeri kaç olmalıdır? Beyaz kan değerinin eksikliği ve yüksekliğinin belirtileri nelerdir? Konu hakkında merak edilen tüm detayları sizler için derledik.
#Beyaz Kan NedirUyurken ağızdan salya akması her yaştaki kişilerde görülen bir durumdur. Gece boyunca yüzdeki kasların gevşemesi ve yutma refleksinin kaybolması sonrasında tükürük ağızdan birikerek uyku esnasında akmaktadır. Özellikle en çok yan tarafa dönüp uyumak ağızdan salya akmasının nedenleri arasında yer almaktadır. Uyurken ağızdan salya akması neden olur ve nasıl engellenir? Yetişkinlerde ve çocuklarda tedavisi nasıldır? İşte uyku sırasında ağızdan salya akmasının nedenleri ve tedavisi hakkında merak edilen ayrıntıları derledik.
#Uyurken Ağızdan Salya Akması Neden OlurErkeklerde aşırı cinsel istek aynı zamanda hiperseksüalite şeklinde tanımlanır. Bu durumun nedenleri; tiroid bezleri veya böbrek üstü bezlerinin normalden daha çok çalışması, çiftler arasındaki cinsel uyumsuzluk, tüberküloz hastalığı, hormonal bozukluklardan ötürü biriken androjen, türlü beyin hastalıkları, türlü psikolojik problemler, madde ve alkol kullanımı şeklindedir. İşte erkeklerde aşırı cinsel istek nedenleri hakkında ayrıntıları derledik.
#ErkekMigrene iyi gelen yiyecekler; haşlanmış yumurta, susam, ıspanak, zencefil gibi besinlerdir. Auralı migrene ve migren atağına iyi gelen yiyeceklerden bazıları ise; sebze çorbası, yoğurt, ıspanak, badem, kivi, kereviz, elma, armut, nane, badem gibi besinler sıralanabilir. İşte migrene iyi gelebilecek olan besinler hakkında tüm detaylar.
#MigrenDikey Hareketlilik, sıklıkla araştırılan konulardan biridir. Özellikle kullanım anlamı açısından da önem teşkil eden konular arasındadır. Bu bakımdan Dikey Hareketlilik nedir öğrenebilir ve özellikleri hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz. Dikey Hareketlilik nedir? Özellikleri nelerdir? Dikey ve yatay hareketlilik örnekleri tüm detaylarıyla derledik.
#Dikey Hareketlilik20. yüzyılın başında Avusturyalı bilim insanı Sigmund Freud'un yaptığı çalışmalar, psikolojik hastalıkların teşhis ve tasnif edilmesinde önemli rol oynadı. Psikanaliz biliminde ilerleme kaydedilmesi, hem obsesif - kompulsif bozuklukların hem de kişilik bozukluklarının hakkında daha fazla bilgi sahibi olmamızı sağladı. Psikolojik hastalıklar nelerdir? Sizin için hem Latince hem de Türkçe isimlerini derledik.
Kadınlarda görülen kasık ağrıları pek çok şeyin habercisi olabilir. Bunlardan birisi de hamilelik belirtisidir. Kadınlarda görülen sağ ve sol kasık ağrıları bazen hamilelik belirtisi olabilirken bazen de farklı durumların habercisi de olabilir. Peki, kasık ağrısı hamilelik belirtisi mi? Sizlere kasık ağrıları hakkında merak edilenleri detaylıca derledik.
#KasıkHayat şartlarında yorgunluk ve stres ile başa çıkmak kolay değildir. Bunun yanı sıra kişinin en başta yaşadığı geçim sıkıntısı depresyona sebebiyet verebilir. Psikolojik hastalıklar ortaya çıkabilir. Peki, psikolojik hastalıklar nelerdir detayları ile derledik.
#SağlıkPsikolojik hastalıklar oldukça fazla yaygındır. Bu hastalıklardan bir tanesi de Erotomania hastalığıdır. Erotomania ile ilgili birçok araştırma yapılmaktadır. Erotomania hastalığının ne tür bir hastalık olduğuna dair araştırma yapılmaktadır. Son günlerde Erotomania hastalığı trend aramalar haline gelmiştir. Peki Erotomania hastalığı nedir? Erotomania belirtileri nelerdir? Erotomania testi nasıl yapılmaktadır? Erotomania tedavisi nasıl yapılır tüm detayları ile derledik.
Lobotomi kelimesi İngilizce lobotomy sözcüğünden alıntıdır. Dilimize bu şekilde girerek Latince olarak tıp alanında kullanılmaktadır. Kelimenin Türkçe karşılığı ise beynin iki lobunu birbirinden ayırmak amacıyla yapılan cerrahi işlemdir. Lobotomi nedir, ne işe yarar, neden yapılır, ne zaman yasaklanmıştır detayları ile derledik.
#Lobotomi Nedir Ve Ne İşe Yarar?Kanser tedavisi süresince hastalarda bazı psikolojik sorunların da görülebileceğini ifade eden Psikolog Merve Oğur, bu dönemde destek almanın önemli olduğunu hatırlattı. Psikolog Oğur, "Kanserde inkar, öfke, pazarlık, depresyon ve kabullenme süreçleri var. Psikolojik tedavi ne kadar erken başlarsa başarı o kadar mümkün. Bu tedaviye kişinin yakınları da destek olmalı" dedi.
#Psikolog Merve OğurNeredeyse her 10 kadından 1’inde görülen ve Türkiye’de diğer Avrupa ülkelerine göre daha yaygın olan vajinismus hastalığının tedavi edilebilir olduğuna dikkat çeken uzmanlar, “Vajinismus korkulu rüyanız olmasın, uzman doktorla tedavisi mümkün” diyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Operatör Doktor Esra Can Beyazlı, vajinismusla ilgili merak edilen soruları yanıtladı:
#VajinismusDuygularını bastırarak stres ve öfkesini belli etmeyen kişilerde görülen örtülü, bir diğer adıyla maskeli depresyonun kansere davetiye çıkardığını belirten Pskiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, "Kişi gerektiğinde hayır demeli. Bunları bastırdıkça karşımıza iç hastalıkları şeklinde çıkıyor" dedi.
#Pandemiİnsan vücudunda hayati önem taşıyan minerallerden biri olan magnezyum, vücudumuzda bulunan enzimlerin çalışması için kilit role sahiptir. Peki, magnezyum başka ne işe yarar? Magnezyum hangi besinlerde bulunur? Magnezyum eksikliği nasıl giderilir? Konuyla ilgili merak edilen soruların yanıtlarını uzmanlardan öğrendik.
#MagnezyumÖnceki salgınlar gösterdi ki insanlık bu süreçlerden geçtiğinde arkada kaygı, depresyon ve takıntı gibi psikolojik hastalıklar kalabiliyor. Korona sonrasını sorduğumuz psikiyatr Eylem Cankurtaran “Virüs kaparım korkusuyla abartılı önlemler alanlar olacak. Maske ve sosyal mesafeyle rutin hayatınıza dönerek ruh sağlığınızı koruyabilirsiniz. Asıl risk grubuysa sağlık çalışanları” diyor.
#GazetehaberleriRüyada tırnak kestiğinizi, tırnak makası veya tırnaklarınızı uzamış görebilirsiniz. Tırnak ile gördüğümüz tüm rüyalar farklı sinyaller taşıyabilmektedir. Rüyada tırnak görmek hakkında merak ettiğiniz tüm rüya yorumlarını sizler için derledik.
#Tırnak KesmekAlmanya’da DAK adlı sigorta şirketinin yaptığı araştırma, son 20 yılda psikolojik hastalıklar nedeniyle çalışamaz raporu alanların sayısının üç kat arttığını ortaya çıkardı. Psikolojik hastalıklar arasında tükenmişlik sendromu başı çekerken depresyon ve uyum sorunu da en çok rapor alınan hastalıklar arasında yer aldı.
#AlmanyaSağlık Bakanlığı, vatandaşları sıcak havalara karşı uyarıldı. Yapılan açıklamada sıcaktan en çok etkilenenlerin hamileler, çocuklar, yaşlılar, aşırı kilolu olanlar ve kronik hastalığı olanlar olduğu belirtilirken, bazı ilaçların terlemeyi tetiklediği ve yükselen vücut ısısının beyin ve diğer hayati organlarda hasara yol açabileceği kaydedildi. Açıklamada saat 10.00-16.00 arasında mecbur kalınmadıkça dışarı çıkılmamalıdır uyarısı yapıldı.
#Sağlık BakanlığıKaygı, günlük yaşam içerisinde karşılaşılan sorunlarla ilgili hızlı karar alıp bunların çözülmesini sağlayan bir çeşit savunma mekanizması olarak değerlendiriliyor. Ancak çok fazla arttığında, kişiyi hiçbir şey yapamaz hale getiriyor ve bu da psikolojik hastalıklar arasında yer alan anksiyete bozukluğuna dönüşebiliyor. Uzman Psikolog Özlem Soysal, anksiyete bozukluğunun 20 belirtisini anlattı.
#Anksiyete BozukluğuBedenin en gizemli organlarından biri olan beyin, kompleks yapısı, karmaşık işleyişi ve üzerimizdeki etkisiyle hala sırlarla dolu bir bilmece gibi. Ancak en az beyin kadar etkili olan ve karar alma süreçlerinden duygusal durumumuza kadar belirleyici bir rol üstlenen başka bir organ daha var; bağırsaklar… Nöroloji Uzmanı Dr. Mehmet Yavuz, ikinci beyin olarak adlandırılan bağırsakların, duygularımız üzerindeki etkilerini anlattı.
#Bağırsak SendromuBedenin en gizemli organlarından biri olan beyin, kompleks yapısı, karmaşık işleyişi ve üzerimizdeki etkisiyle hala sırlarla dolu bir bilmece gibi… Ancak en az beyin kadar etkili olan ve karar alma süreçlerinden duygusal durumumuza kadar belirleyici bir rol üstlenen başka bir organ daha var; bağırsaklar… Nöroloji Uzmanı Dr. Mehmet Yavuz, ikinci beyin olarak adlandırılan bağırsakların, duygularımız üzerindeki etkilerini anlatıyor.
#Bağırsak