Farklı ve çeşitli niteliklere sahip canlıları barındıran protistler alemi son derece geniş bir yapı olma özelliği barındırmaktadır. Bu grupta bulunan canlılar heterotrof, ototrof, makroskobik, mikroskobik, çok hücreli yahut tek hücreli olabilmektedirler. Sizin için Protistler nedir, nasıl çoğalır ve tek hücreli midir? Protistlerin özellikleri konu başlıklarını detayları ile derledik.
#EğitimCanlı bilimi biyolojinin en önemli konularından bir tanesi de ekzositozdur. Canlı yaşamının devamlılığı konusunda oldukça önemli bir yere sahiptir. Hücrede gerçekleşen aktif taşıma olaylarından birisi olan ekzositoz, yaşamın en temel olaylarından birisidir. Peki, Ekzositoz nedir? Nasıl gerçekleşir? Ekzositoz ATP harcar mı? Prokaryotlarda görülür mü detayları ile derledik.
#SözlükDünyadaki yaşam milyonlarca yıl önce tek bir hücreden evrimleşmiştir ve çoğu canlı tek hücreli olarak yaşamına devam etmektedir. Bu tek hücreler, tek hücreli canlılar olarak bilinir. Peki, tek hücreli canlılar nelerdir? Özellikleri, beslenme türü, hareket, solunum ve üreme şekilleri nasıldır detayları ile derledik.
Mikroorganizma kelimesi Yunanca olan mikrós sözcüğünden türeyerek gelmiştir. Yunanca olan bu kelimenin Türkçe anlamı ise küçük, canlı organizma demektir. Mikroskobik olan organizmaları ifade etmektedir. Mikroskobik ifadesi ise göz ile görülemeyen küçük anlamında kullanılmaktadır. Mikroorganizmanın bir diğer ismi de mikroptur. Mikroorganizma nedir, nerelerde bulunur, Mikroorganizma yararları ve zararları nelerdir detayları ile sizler için derledik.
#Mikroorganizma Nedir?Paleontoloji, uzun ve ilginç bir geçmişe ve daha da merak uyandıran ve umut dolu bir geleceğe sahip, zengin bir alandır. Pek çok insan paleontolojinin fosillerin incelenmesi olduğunu düşünür. İşte, merak edilen tüm detaylar.
Hücre, canlı bir organizma içindeki bağımsız olarak işlev görebilen en küçük işlevsel birimdir. Ökaryotik hücreler türleri, genel olarak hayvanlar, bitkiler, algler ve mantarlarda bulunmaktadır. Peki, Ökaryotik hücre nedir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Ökaryot Hücre Nedir Ve Özellikleri Nelerdir?