Türkiye Üreme Tıbbi ve Cerrahisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Timur Gürgan, hamilelik sürecinde koronavirüs aşısı yapılmasıyla ilgili, "Hamilelikte ilk 3 ay önemli. Bu süreçte bazen iğne yaptığınız zaman ateş yükselmeleri oluyor. Yüksek ateş bazen rahim içindeki çocuğun beyin sistemini sıkıntıya sokabilir. O zaman diyoruz ki; ilk 3 ayda bu riski ortadan kaldırmak için aşı yaptırmayalım, 3 aydan sonra yaptırın" dedi.
#HamileTürkiye Üreme Tıbbi ve Cerrahisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Timur Gürgan, hamilelik sürecinde koronavirüs aşısı yapılmasıyla ilgili, "Hamilelikte ilk 3 ay önemli. Bu süreçte bazen iğne yaptığınız zaman ateş yükselmeleri oluyor. Yüksek ateş bazen rahim içindeki çocuğun beyin sistemini sıkıntıya sokabilir. O zaman diyoruz ki; ilk 3 ayda bu riski ortadan kaldırmak için aşı yaptırmayalım, 3 aydan sonra yaptırın" dedi.
#Prof. Dr. Timur GürganBaşta hekimler olmak üzere sağlık hizmeti verenlere yönelik şiddete karşı 12 uzmanlık derneği bir araya gelerek, “Korkularla hekimlik olmaz” dedi. Türk Jinekoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Ateş Karateke, son 5 yılda sağlık çalışanlarına yönelik sözlü ve fiziki şiddet sayısının 46 bini bulduğunu söyledi.
#Ateş KaratekeDünya Kısırlık ve Tüp Bebek Derneği Başkanı Prof. Dr. Timur Gürgan, yumurta üretemeyerek erken menopoza giren kadınların da artık anne olma şansları bulunduğunu söyledi: “Sıfır yumurta artık anne olmaya engel değil. Geliştirilen yeni yöntem, yumurtalığın tekrar yumurta üretmesini sağlıyor.” Dünyada henüz 7 gebelik gerçekleştirebilen bu yöntemi, Türkiye’de deneyen Prof. Dr. Gürgan konuyla ilgili Hürriyet’e şunları söyledi:
#AnnelikTürkiye’de tüp bebek merkezlerinde neredeyse tüm çiftlere uygulanan mikroenjeksiyon tedavisi tartışılıyor. Bu yöntemle Türkiye’de bebek sahibi olma oranı Avrupa’dakinin iki katı. Ancak uzmanların mikroenjeksiyonla ilgili şüpheleri de var: “İleri nesil çocuklarda problem olacak mı bilmiyoruz.”
#Tüp BebekDünya Kısırlık ve Tüp Bebek Derneği Başkanı Prof. Dr. Timur Gürgan: "Erkekte şişmanlık, stres, genetik yatkınlık, sigara, alkol gibi problemler spermin balanslamasını bozuyor. Kadında da yaş, yumurta rezervi, kilo, psikolojik durumlar yumurtanın gelişmesini etkiliyor. Bizler de kişiye özel diyetlerle iyi bir yumurta veya sperm sağlayarak balanslama yani dengeleme gerçekleştiriyoruz." dedi.
#Tüp BebekAdının “gebelik aşısı” olmasına bakmayın. Bu kola veya vücuda yapılan bir aşı değil. Bebeğin tutunma şansını arttırmak için rahme yapılıyor. Laboratuvarda geliştirilip üretilmiş özel sıvılar ve hücreler anneden alınan kana eklenip embriyon transferinden bir gün önce rahim içine veriliyor. Bu işlem, rahim zarını kuvvetlendiriyor.