Güncelleme Tarihi:
Gürgan, “Bu embriyo anne rahmine olgunlaştıktan sonra nakledilecek. Böylece düşük tehlikesi ciddi biçimde azalacak” dedi. Prof. Gürgan, şöyle devam etti:
İLK 5 GÜN ÖNEMLİ
“Çevresel faktörlerin etkisiyle maalesef yumurtalar kaliteli olgunlaşamıyorlar. Bu gruplar arasında polikistik over (yumurtalıklarda birçok küçük iyi huylu kist oluşmasıyla beliren bir hastalık) hastalığı olanlar, tüp bebek denemesi yapmış ve başarısız olmuş gruplar, erken gebelik kaybı olanlar ve 35 yaş üzerindekiler bulunuyor. Tüp bebek laboratuvarlarında yumurtaların ve embriyoların dayanma sorunu da ortaya çıkıyor. Biz iki unsuru nasıl ortadan kaldırırız diye düşündük. İlk olarak yumurtalıklardan elde edilmiş, çoğaltılmış, özel olgunlaştırıcı hücreler ayrıştırılarak, döllenmiş yumurtalarla birlikte gelişmeye bırakıyoruz. İkinci olarak da embriyo büyüme hormonları içeren kültür sıvısı içerisinde 5 gün bekletiliyor. Bu sıvı içerisinde kadının kendi orijinal hücrelerini de kullandık.
20 HASTAYA UYGULANDI
20 vaka ile ilgili sonuçları gördük. Şu anda hepsi olumlu. Böylece embriyo detoksu kavramını literatüre sokmuş olduk. Bu yöntemlerin birleşmesiyle gebelik oranları yüzde 44’e kadar arttı. Çünkü gebelikte gelişmemiş emriyoda düşük tehlikesi vardır. Bu yöntem düşük tehlikesini ciddi biçimde azaltıyor.”