İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında yaklaşık 1 metre boyunda ve 16 kilogram ağırlığında 2 kalamar yakaladı. İzmir Balıkçı İş Adamları Derneği Başkanı Şahin Çakan şaşkınlığını, 'Normalde bizim Ege'de tuttuğumuz kalamarın boyu yaklaşık 15 santimetre. Ben 35 yıllık meslek hayatımda bu türü ilk defa görüyorum." şeklinde anlattı.
#İzmirÇin Sazanı, İsrail Sazanı derken göllerdeki istilacı balıklar, canlı çeşitliliğini tehdit etmeye devam ediyor. Tüm bunlara ev ve ofislerde beslendikten sonra 'hevesimiz kaçtı' denilip, göl ve barajlara salınan Japon balıkları da eklenince tehlikenin boyutu büyüyor. Onlarca balık çeşidinin bulunduğu göller birkaç türün yaşayabildiği dev akvaryumlara dönüşüyor... Uzmanların "Dünya genelinde bir buçuk trilyon dolara mâl oluyor" diye özetlediği soruna biraz yakından bakalım
#Japon BalığıEGE Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Avlama Teknolojisi Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Okan Akyol, İzmir'in Çeşme ilçesinde cep telefonuyla görüntülenen, yaklaşık 2 metre boyundaki kemane balığının, insan sağlığı için tehdit oluşturmadığını söyledi. Akyol, "Bu balıkların herhangi bir saldırgan tavrı bilinmemektedir. Bahar aylarında kıyıda gözlemlenebilirler. Ülkemizde özellikle trol ve uzatma ağlarıyla oldukça fazla sayıda yakalandıkları için artık nadiren rastlanan türlerden olup, koruma altına alınmak durumundadırlar" dedi.
#ÇeşmeEGE Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Avlama Teknolojisi Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Okan Akyol, İzmir'in Çeşme ilçesinde cep telefonuyla görüntülenen, yaklaşık 2 metre boyundaki kemane balığının, insan sağlığı için tehdit oluşturmadığını söyledi. Akyol, "Bu balıkların herhangi bir saldırgan tavrı bilinmemektedir. Bahar aylarında kıyıda gözlemlenebilirler. Ülkemizde özellikle trol ve uzatma ağlarıyla oldukça fazla sayıda yakalandıkları için artık nadiren rastlanan türlerden olup, koruma altına alınmak durumundadırlar" dedi.
#BodrumSon günlerde balık tezgâhına giden vatandaş, yüksek fiyatlarla karşılaşıyor. Hamsinin kilogram fiyatı tezgâhlarda 20-30 TL arasında değişirken, palamutun tanesi 30 TL’ye kadar çıkıyor. Denizlerde balıkların azaldığını ifade eden uzmanlar, “Küresel ısınmadan dolayı deniz suyu sıcaklıkları yüksek seyrediyor. Ayrıca aşırı avlanma yapılıyor. Bu da sistemin sürdürülebilirliğini mümkün kılmıyor” dedi.
#Gazetehaberleriİzmir'in Çeşme ilçesine bağlı Alaçatı açıklarında yavrusuyla birlikte yüzen balina, tekneyle bölgede gezenler tarafından cep telefonuyla görüntülendi. Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Avlama Teknolojisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Okan Akyol, yavrusuyla birlikte yüzen balinanın sular ısındığı için Akdeniz'den gelmiş olabileceğini söyledi.
#İzmirEGE Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi’nin İzmir’in Urla ilçesindeki kampusunde meydana gelen kalorifer yakıtı sızıntısı nedeniyle oluşan deniz kirliliğinin yüzde 95 oranında temizlendiği bildirildi. Su Ürünleri Fakültesi Avlama ve İşleme Teknolojisi Bölümü öğretim üyesi Prof.Dr. Okan Akyol, bölgede avlanan deniz ürünlerinin tüketilmesinin insan sağlığı açısından herhangi bir sorun oluşturmayacağını söyledi.
#İzmirİzmir’deki Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Avlama Teknolojisi Anabilim Dalı öğretim üyelerinden Doç. Dr. İlker Aydın, İzmir Körfezi’nde yaptıkları araştırmalar sırasında balon balığı türlerine rastladıklarını, bunların gelecekte daha fazla görüleceğini ve balıkçılar tarafından yakalanması durumunda kesinlikle tüketilmemesi gerektiğini söyledi. Doç.Dr. Aydın, Süveyş Kanalı’nın açılması ardından Akdeniz’e oradan Ege Denizi’ne gelerek burada kendisine yaşam alanı oluşturan balon balığının popülasyonu ve üreme hızının tespiti için ciddi araştırmalar yapılması gerektiğini kaydetti.
#İzmir KörfeziBEDAŞ ve AYEDAŞ, 19 Temmuz 2019'da yapılacak olan planlı elektrik kesintisi programını internet sitesi üzerinden yayınladı. Planlı kesinti programına göre, Kadıköy, Eyüp, Esenyurt, Silivri, Sultangazi, Kartal, Çekmeköy gibi pek çok İstanbul ilçesinde elektrik verilemeyecek. Peki, Elektrikler ne zaman gelecek? İşte, 19 Temmuz elektrik kesintisi programı
#Elektrikler Ne Zaman GelecekPROJESİ, patenti, tasarımı, makalesi, üretimi olmayan, bilgi edinmeden fikir yürüten, 300 kelimeyle düşünüp/konuşup/yazan, bilimden, kültürden, sanattan, şiirden, tiyatrodan kaçan, TV’lerden bazı zırvaları izleyerek kültürlü olacağını sanan, topçu-popçu peşinde koşan, her yıl salak telefonunu değiştiren, kitaba elini sürmeyen, sadece fast food zehirlerini tüketerek şişen, elini ayağını nereye koyacağını bilemeyen abullabut toraman kitlesi her geçen gün artıyor...
#YazarlarTürkiye Cumhuriyeti bugün 91’inci yaşını kutluyor. Bu kutlu günde tarihte iz bırakan ‘Cumhuriyet kadınları’nı hatırlıyoruz. Sanatta, sporda, siyasette hep öncü oldular. Kimi bilimde çığır açtı, kimi söylediği şarkıyla gönlümüzde taht kurdu. Ülkemizi ileriye taşıdılar. İşte Cumhuriyet’in sembolü 91 kadın...
İskelet ve kas sistemi rahatsızlıklarında kullanılan ve sorunlu bölgeye elle basınç uygulamak suretiyle yapılan, fizyoterapide ‘manuel tedavi’ (elle tedavi) olarak bilinen yöntemi Yrd. Doç. Dr. Gamze Şenbursa ile konuştuk. Şenbursa’nın, ‘mucize dokunuşlar’ olarak adlandırdığı bu tedavi, son yıllarda fizyoterapide oldukça önem kazandı.
Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, kısa dönemli, sadece kurum çıkarlarını öne alan politikaların uzun dönemde kimseye kazandırmadığını hatırlatarak “Bunu, bir endüstri standardı olarak yerleştirmek ve doğru örnek, doğru rol modeli olmaya devam etmek için aynı taahhütle aynı samimi-yetle çalışmayı sürdüreceğiz” dedi.
Geçen hafta Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, Hürriyet Pazar’daki köşesinde yeni bir kavramı gündeme getirdi: "Teflon Stratejisi." Müftüoğlu, "Teflon stratejisi"ni, stresi iyi yönetebilme ve üzerine yapıştırmama yöntemi olarak tarif ediyor. Türkiye’deki pirinin ise eski cumhurbaşkanı Süleyman Demirel olduğu söylüyor. Teflon Stratejisi kullananlarla bu yöntemin inceliklerini konuştuk.
Aralık 1976’da, yani bundan tam 30 yıl evvel, bir anne ve çocuk sağlığı dergisi olarak yola çıktı Elele. Zaman içinde pek çok değişimden geçti, farklı kimliklere büründü. Yönetim ve yazar kadrosunda birbirinden önemli sayısız isim yer aldı. Bugün bildiğimiz haline 1990’lı yıllarda büründü.