plazma tedavisi haberleri sayfasında plazma tedavisi hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 383 plazma tedavisi haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Plazma tedavisinin bir diğer adı PRP, yani plateletten zengin plazma olarak bilinir. Platelet dediğimiz hücreler vücudumuzda bir kanama olduğunda pıhtı oluşturarak kanamayı durdurmaya yararlar. Ancak yapılan bilimsel çalışmalar gösterdi ki bunlar sadece kanamayı durdurmakla kalmıyor, aynı zamanda içlerindeki bazı kimyasal faktörlerle dokuların beslenmesine de yardımcı oluyorlar. Bu özelliğinden faydalanarak plateletler birçok hastalığın ya da hasarlı dokuların iyileştirilmesinde başarıyla kullanılmıştır. Bunun için kişinin kanından bir miktar alınır ve içindeki plateletler seçilerek tedavi edilmek istenen yere tatbik edilir. İşte bu işleme PRP tedavisi ya da plazma tedavisi diyoruz.
#Plazma TedavisiKoronavirüs salgını tüm dünyada yayılmaya devam ederken yeni yapılan bir bilimsel araştırmanın sonucu virüs tedavisinde büyük umut bağlanan plazma tedavisiyle ilgili umutları azaltan bir sonuç verdi.
#KoronavirüsMERSİN'de, temizlik şefi olarak görev yaptığı Tarsus Devlet Hastanesi'nde 10 Mart'ta koronavirüse yakalanan ve 48 gün yoğun bakımda kalıp, 21 gün de entübe olarak tedavi gören, 2 çocuk babası Ahmet Yertan (49), plazma tedavisiyle yeniden hayata tutundu. Tedavinin ardından korunmayan ve maske takmayanları uyaran Yertan, "10 dakikalık oksijen için tüm servetimi verirdim" dedi.
#Plazma TedavisiSAĞLIK Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Tezer, dünya verilerine bakıldığı zaman erkeklerin Kovid-19 enfeksiyonundan daha fazla etkilenen ve daha ağır seyreden grubu oluşturduğunu söyledi. Prof. Dr. Tezer, "Erkeklerde yoğun bakım ihtiyacı, ağır hastalık geçirme oranı daha fazla olduğu için erkeklerin bağışıklık sisteminin oluşturduğu antikorları alıp plazma olarak hastalanmış kişilere vermek daha doğru bir yaklaşımdır" dedi.
#Bilim Kurulu ÜyesiPlazma tedavisi nedir? sorusu, corona virüs tedavisinde gelen olumlu adımların ardından merak konusu oldu. Corona virüsü aşısı için çalışmalar devam ederken plazma tedavisinin başlamasıyla beraber, corona virüsünde immün plazma tedavisinin nasıl uygulandığı çok sayıda vatandaş tarafından araştırılıyor. Peki, İmmün plazma nedir, ne demek? Corona virüste plazma tedavisi nasıl yapılır? İşte, o konuyla ilgili ayrıntılı bilgiler.. .
#Plazma NedirAkdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hematoloji Onkoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alphan Küpesiz, konvelesan plazma tedavisi uygulanan 78 yaşındaki hastanın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) test sonucunun negatif çıkmasına ilişkin, "Bu, verdiğimiz immün plazmanın o hasta için işe yaradığını, umut vadeden bir tedavi olduğunu gösteriyor." dedi.
#CoronavirüsAkdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Bülent Aydınlı, konvelesan plazma tedavisi uygulanan 78 yaşındaki hastanın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) test sonucunun negatif çıktığını belirterek, "Türkiye'de bildiğimiz kadarıyla plazma tedavisinden sonra test sonucu negatife dönen başka örnek yok." dedi.
#Plazma TedavisiYaşlanmayı durdurduğu ya da yavaşlattığı iddia edilen ürün ve tedavilere her gün bir yenisi ekleniyor. Son olarak geçen hafta, bu konuya 'takıntılı' olmasıyla tanınan teknoloji milyarderi Bryan Johnson'ın Instagram'da paylaştığı bir yöntem gündem oldu. Peki normal koşullarda hayatı tehdit eden bazı hastalıkların tedavisinde kullanılan bu yöntem yaşlanmayı durdurabilir mi? Uzmanlar ve araştırmalar ne diyor?
#SağlıkReal Madrid teknik direktörü Carlo Ancelotti, Arda Güler'in talihsiz sakatlığının ardından genç yıldız için yeni bir yol haritası çizdi. İspanyol devinin izleyeceği tedavi sürecinin detayları ortaya çıktı.
#Arda GülerFenerbahçe'den Real Madrid'e transfer olan Arda Güler, antrenmanlardaki kaliteli oyunu ve azmiyle kısa sürede ilgi odağı olurken Teknik Direktör Carlo Ancelotti'nin de gözünü girmişti. Real Madrid'in ABD kampında talihsiz bir sakatlık yaşayan Arda Güler'in ameliyat olabileceği belirtilirken İspanyol ekibinin önemli bir karar alabileceği öne sürüldü.
#Arda GülerReal Madrid'de forma giyen milli futbolcumuz Arda Güler'in sağ diz iç menisküsünde sakatlık tespit edildi. İspanyol devinden yapılan açıklamada, genç oyuncunun ABD'deki kamptan ayrılacağı belirtildi. Öte yandan İspanyol basını, genç yıldızın sakatlığına ilişkin korkutan ihtimali manşetlerine taşıdı.
#Arda GülerPenisin cinsel ilişki için yeterli sertliği kazanamaması olarak kısaca açıklanabilen sertleşme problemi, dünya genelinde en sık karşılaşılan erkek kaynaklı cinsel işlev bozuklukları arasında ikinci sırada yer alıyor. Birçok farklı nedeni olabilen bu cinsel işlev bozukluğu ya penisin ideal ölçüde kanlanamaması ya da cinsel ilişki boyunca penisteki kanın korunamamasıyla gündeme geliyor. Penis kanlanmasında yaşanan sorunlar, atardamar fonksiyonlarındaki sorunlarla ilişkili. Bu durum arteriyel yetmezlik kaynaklı sertleşme sorunu olarak sınıflandırılıyor. Günümüzde ilaç tedavisinden SVF kök hücre tedavisine, şok dalga tedavisinden penil protez cerrahisine kadar çeşitli yöntemlerle arteriyel yetmezlik kaynaklı sertleşme sorununa çözüm bulunabiliyor. İşte bu yöntemlerden biri de P-Shot olarak da adlandırılabilen PRP tedavisi. Bu haftaki köşe yazımda PRP ile sertleşme problemi tedavisi hakkında bilgi bulabilirsiniz.
#PRP TedavisiÖzellikle estetik ve güzellik alanlarında adı sıklıkla duyulan PRP; saç dökülmelerinde, travma ve eklem yaralanmalarında, kireçlenmede, ameliyat sonrası iyileşme süreçlerini hızlandırmada ve bunun birlikte günümüzde sıklıkla ürolojik hastalıklarda da kullanılan oldukça etkili bir yöntemdir.
#PRPPlazma tedavisinin bir diğer adı PRP, yani plateletten zengin plazma olarak bilinir. Platelet dediğimiz hücreler vücudumuzda bir kanama olduğunda pıhtı oluşturarak kanamayı durdurmaya yararlar. Ancak yapılan bilimsel çalışmalar gösterdi ki bunlar sadece kanamayı durdurmakla kalmıyor, aynı zamanda içlerindeki bazı kimyasal faktörlerle dokuların beslenmesine de yardımcı oluyorlar. Bu özelliğinden faydalanarak plateletler birçok hastalığın ya da hasarlı dokuların iyileştirilmesinde başarıyla kullanılmıştır. Bunun için kişinin kanından bir miktar alınır ve içindeki plateletler seçilerek tedavi edilmek istenen yere tatbik edilir. İşte bu işleme PRP tedavisi ya da plazma tedavisi diyoruz.
#Plazma TedavisiPRP veya trombosit açısından zengin plazma tedavisi, kişiden alınan kanın farklı işlemlerden geçirilip, tedavisi planlanan bölgelere uygulanan bir yöntem. PRP tedavisi, son zamanlarda merak edilen konulardan biri. Peki PRP tedavisi nedir, ne işe yarar? Prp tedavisi nasıl uygulanır? PRP tedavisinde dikkat edilmesi gerekenler
#PRP Tedavisi Nedirİzmir’de kurulu Kaşkaloğlu Göz Hastanesi’nde görevli Opr. Dr. Lale Geribeyoğlu, hem cilt lekeleri, hem de kırışıklık ve sarkmaların tedavisi için kullanılan plazma tedavisiyle ameliyatsız olarak göz kapağı estetiği uygulamaları yapılabildiğini söyledi. Plazma tedavisinin ciltteki bazı leke ve lezyonların tedavisinde kullanıldığını, ayrıca bu cihazla göz çevresi estetiği ve göz kapaklarında görülen sarkmaların düzeltildiğini dile getiren Dr. Geribeyoğlu, uygulamanın hızlı iyileşme sağladığını ve başarılı sonuçlar verdiğini kaydetti.
#1COVID-19 hastalığını geçirenlerin yeniden enfeksiyona karşı ne kadar süre korunacağı net değildir. Enfeksiyonu geçirenlerde oluşan ‘doğal bağışıklık’ kişiden kişiye değişir. Mevcut bilgilerimiz COVID-19 geçirenlerin 3 ay içinde yeniden enfekte olma ihtimalininin çok düşük olduğu şeklindedir. Bazı veriler bu sürenin 6-7 aya kadar uzadığını göstermektedir. Bu nedenle hastalığı geçirenlerde aşılama bir süre ertelenebilir.
#COVID-19BAHÇELİEVLER'de özel bir hastanede koronavirüs teşhisiyle tedavi altına alınan ancak bir ay sonra hayatını kaybeden Nermin Yılmaz'ın (68) tedavisinde ihmaller olduğu gerekçesiyle kardeşi Sevgül Değirmenci savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Nermin Yılmaz'ın cenazesinin hastanenin tıbbi atık bölümünden çıkarıldığını belirten ve bunu cep telefonuyla kayda alan ailesi, ihmalde sorumluluğu olduğunu söyledikleri hastane yetkililerin cezalandırılmasını talep etti.
#İstanbulBilim insanları, tüm dünyaya yayılan yeni tip koronavirüse (Kovid-19) çare olarak İmmün plazma tedavisini gösteriyor. İlk defa 1890'lı yıllarda uygulan immün plazma tedavisi, daha sonra dünyada 1918 gribi, kızamık, çocuk felci, suçiçeği, SARS ve Ebola gibi salgınlarda da kullanıldı. Peki, immün plazma tedavisi nedir?
#İmmün Plazma Tedavisi Nedir?İnaktif aşıların uzun yıllardır kullanılan bir teknoloji olduğunu söyleyen Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu, “İnaktif aşılar virüsün çoğaltılıp daha sonra ısı veya kimyasal yöntemlerle öldürülmesiyle oluşturulan aşılardır. Uzun yıllardır kullanılan bir teknolojidir. Ülkemizde kullanılan hepatit ve çocuk felci aşıları inaktif aşılara örnektir. Hastalandırıcı özellikleri yoktur” dedi.
#AşıBilim dünyası Prof. Dr. Ercüment Ovalı’nın yaptığını iddia ettiği bir açıklamayla çalkalanıyor. İddiaya göre COVID’e yakalanan Prof. Dr. Ovalı kendi geliştirdiği bir antikor kokteyli ile ciğerlerine inen virüsten 72 saatte kurtuldu. İddia haliyle akıllara ‘Aşıya gerek yok mu?’ sorusunu getirirken, sosyal medyada da ‘antikor kokteyli’ esprileri almış başını gidiyor. Şu ana kadar sessizliğini koruyan Prof. Dr. Ovalı ile konuştum. Onun ağzındanmış gibi yazılıp çizilenler karşısında şaşkın. ‘Antikor kokteyli diye bir şey olur mu?’ sorusuna gelince... Uzmanlar bakın nasıl yanıt verdi.
#YAZARİngiltere’de ortaya çıkan koronavirüs mutasyonu nedeniyle dünya diken üstünde. Hürriyet mutasyonu bilim adamlarına sordu, dünyada bu konudaki son araştırmalarla kafalardaki sorulara yanıtlar aradı. Prof. Dr. Zafer Kurugöl, ''Virüsün genetiği değişiyor. Bu beklediğimiz ve gözlemlediğimiz bir şey, her zaman olur. Ancak özelliğinin ne kadar değiştiğini, daha ağır hastalık yapıp yapmadığını ya da antijenik özelliklerini değiştirip değiştirmediğini henüz bilmiyoruz.'' dedi. Koronavirüs artık daha mı bulaşıcı, daha mı ölümcül, aşıları etkisiz hale getirebilir mi, Türkiye’ye de gelmiş olabilir mi?
#GazetehaberleriBir süre önce yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalanan ve tedavisinin ardından sağlığına kavuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türk Kızılay'a immün plazma bağışında bulundu.
#KoronavirüseSon dakika haberine göre; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Kovid-19 salgınında yapılan düzenlemeler hakkında bilgi vererek, “Salgından etkilenen işletmelere 40 milyar lira Sosyal Güvenlik Kurumu prim ödemelerini erteledik. Kovid tedavisinde kullanılan bütün ilaçları geri ödeme listesine aldık." dedi.
#Zehra Zümrüt Selçukİngiltere'de yayımlanan tıp dergisi British Medical Journal'da yer verilen bir araştırma, iyileşmiş Covid-19 hastalarının kanlarından alınan plazma ile yapılan tedavinin etkisinin sınırlı olduğunu, hastaların ölümünü azaltmadığını ve hastalığın ilerlemesini önlemediğini gösterdi. Ancak uzmanlar, plazmanın tedavi potansiyeli olabileceğine ve bu konuda daha fazla araştırma ihtiyacına vurgu yapıyor.
#KoronavirüsKoronavirüs salgını tüm dünyada yayılmaya devam ederken yeni yapılan bir bilimsel araştırmanın sonucu virüs tedavisinde büyük umut bağlanan plazma tedavisiyle ilgili umutları azaltan bir sonuç verdi.
#KoronavirüsTürk bilim insanlarınca, ‘COVID-19 Hastalarında İmmün Plazma Tedavisi’ başlıklı araştırma ile tedavinin, koronavirüs hastalarının yoğun bakımda kalma süresini kısalttığı, solunum destek ve damar büzücü tedavi ihtiyacını azalttığı tespit edildi.
#Yeşim Sert KARAASLAN/AA