Göz kapağı estetiğinde plazma tedavisiyle ameliyatsız çözüm

Güncelleme Tarihi:

Göz kapağı estetiğinde plazma tedavisiyle ameliyatsız çözüm
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2022 14:35

İzmir’de kurulu Kaşkaloğlu Göz Hastanesi’nde görevli Opr. Dr. Lale Geribeyoğlu, hem cilt lekeleri, hem de kırışıklık ve sarkmaların tedavisi için kullanılan plazma tedavisiyle ameliyatsız olarak göz kapağı estetiği uygulamaları yapılabildiğini söyledi. Plazma tedavisinin ciltteki bazı leke ve lezyonların tedavisinde kullanıldığını, ayrıca bu cihazla göz çevresi estetiği ve göz kapaklarında görülen sarkmaların düzeltildiğini dile getiren Dr. Geribeyoğlu, uygulamanın hızlı iyileşme sağladığını ve başarılı sonuçlar verdiğini kaydetti.

Haberin Devamı

 
SIKILAŞMA SAĞLIYOR
Plazma tedavisinde bir çeşit elektrik enerjisiyle cilde zarar vermeden dokuyu buharlaştırdıklarını ve sıkılaştırma sağladıklarını belirten Opr. Dr. Lale Geribeyoğlu, “Plazma tedavisi, et benleri, ksantelezmalar gibi çeşitli cilt lezyonlarının tedavisinde de kullanılıyor. Ameliyatsız olarak sarkmaların düzeltilmesi, kırışıklık ve kaz ayakların düzeltilmesinde iyileşme sağlamak mümkün. Sarkık göz kapaklarında görüş alanında da fayda sağlayabiliyor. Bu tedaviyi cerrahiye uygun olmayan veya ameliyatı tercih etmeyen hastaların yanı sıra genç hastalarda da uygulayabiliyoruz. Lokal anestezi ardından uygulama gerçekleştiriliyor ve hasta aynı gün evine dönebiliyor. Uygulama bölgesinde 2-3 gün hafif düzeyde ödem oluşabiliyor ama günlük hayatı engellemiyor. Plazma tedavisi cerrahiden farklı olarak hızlı ve yatışsız tedavi imkanı sunuyor. İyileşme de daha hızlı oluyor. İki göz için işlem toplam 15-20 dakika sürüyor. Herhangi bir yan etkisi bulunmuyor” dedi.

Haberin Devamı

GÖZ ALTI TORBALARINDA DA
Ameliyatsız göz estetiğinde kullanılan bir diğer yöntemin de radyofrekans tedavisi olduğu bilgisini veren Dr. Geribeyoğlu, “Radyofrekansla hem ciltte, hem de cilt altı dokusunda sıkılaşma sağlanıyor. Yöntem özellikle göz altı torbalarında başarılı sonuçlar veriyor. Operasyon ağrısız bir şekilde ufak bir lokal anesteziyle yapılıyor ve uygulama sonrası hasta günlük yaşamına dönebiliyor” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!