Yaşanan deprem felaketi sonrası hem bölgede hem de ülke genelinde yardım seferberliği başladı. Yapılan ayni ve nakdi yardımların yanı sıra bölgede psikolojik desteğe de ihtiyaç duyuldu. Bu ihtiyacın giderilmesi için hızlı bir şekilde birçok kişi gönüllü oldu.
#Konuk YazarDoğal afetler, ülkemizin değişmez gerçekliklerindendir. 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli depremi başta olmak üzere her yaşanan afet bu gerçeği bir kez daha gözler önüne serdi. Deprem, sel gibi doğal afet durumlarında bireylere fiziksel ilk yardım uygulamalarının yanında, yaşanan felaket olaylarından hemen sonra uygulanması gereken ilk ve acil psikososyal müdahale psikolojik ilk yardımdır.
#Konuk YazarKahramanmaraş depremi bölgedeki 10 ilde yaklaşık 13 buçuk milyon insanı etkiledi. Bu milyonlarca insanın büyük bölümü yakınlarını, evlerini, işyerlerini kaybetti. Deprem onlarda yıllarca kapanmayacak derin yaralar açtı. Diğer yandan gelişmeleri deprem bölgesi dışından üzüntü ve kaygıyla takip eden milyonlar depremzedelere yardım eli uzatabilmenin yollarını arıyor.
#KahramanmaraşMillî Eğitim Bakanlığı (MEB) afet bölgesindeki depremzede çocuklara destek olmak için ‘Psikososyal Destek Eylem Planı’nı devreye soktu. Bu eylem planı başta depremden doğrudan etkilenen iller olmak üzere tüm öğrenci, öğretmen ve velilere yönelik yürütülecek psikososyal destek çalışmalarını içeriyor.
#MEBDünkü ‘Kenevir’de doğrular’ yazımıza “Kenevir bitkisinin sadece dişisinin değil, erkeğinin de narkotik kullanımı bulunmaktadır ve terör örgütlerinin finans kaynağı durumunda olması sebebiyle riskli bir bitkidir” uyarısını da ekleyerek kenevir bitkisi ile ilgili yeni bir pencere açalım. Cumhurbaşkanı Başdanışmanlık Uzmanı Dr. Eda Bıyık’ın keten konusundaki bilgilendirmesine dikkat çekelim:
#Kenevirİmmün yetmezliği araştırılan konular arasında yer alıyor. 65 yaş üstü seyahat izin ile ilgili yeni bir açıklama yapıldı. Yayımlanan genelgeye göre 3 yıl içinde organ ve kemik iliği nakli olanlar, immün yetmezliği bulunanlar ve diyaliz hastaları seyahat izin belgesine başvuramayacak. Peki immün yetmezliği nedir, belirtileri nelerdir?
#İmmün YetmezliğiBağışıklık sistemimizi oluşturan elemanlardan herhangi birinin yokluğu ya da fonksiyon bozukluğu immün yetmezlik hastalıkları olarak adlandırılır. Bu hastalıklar kalıtsal ya da genetik nedenlere bağlı geliştiğinde primer immün yetmezlik (bağışıklık sistemi yetmezliği) olarak adlandırılır.
#CovidCorona virüsüne yönelik açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bir hastada immün yetmezliği olduğunu bildirdi. Bakan Koca'nın yaptığı immün yetmezliği ile ilgili açıklamanın ardından, immün yetmezliği nedir? İmmün yetmezliği belirtileri nelerdir? gibi sorular vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. Peki, Primer immün yetmezlik ne demek? İşte, immün yetmezliği ile ilgili ayrıntılı bilgiler.
#İmmün Yetmezliği NedirÇevremizde mutlaka sık sık hastalanan çocuklara ve yetişkinlere rastlarız. Çoğu zaman hassas ve bünyelerinin zayıf olması şeklinde yorumlanan bu durum çok daha karmaşık bir sağlık probleminin en önemli belirtisidir. Binlerce çocuk ve yetişkini etkileyen Primer immün yetersizliğini İç Hastalıkları Uzmanı Dr. İsmail Çelik anlattı.
#Primer İmmün YetmezliğiAÖF kayıt yenileme işlemleri başladı. Açıköğretim Fakültesi 2016 Güz dönemi kayıt yenileme işlemleri ile ilgili ayrıntıları haberimizde derledik. Kayıt yenileme işlemleri 7 Ekim'e kadar devam ediyor. İşte AÖF kayıt yenileme süreci..
#AÖF22 Şubat 2016'da başlayan Açık Öğretim Fakültesi Kayıt Yenileme (AÖF kayıt yenileme) işlemleri için son tarih 4 Mart 2016. Bu tarihe kadar tüm AÖF öğrencilerinin, bahar dönemi için ders ekle ve sil seçimi yaptıktan sonra kayıt yenileme işlemlerini tamamlamaları gerekiyor. Ders ekle-sil işlemi ve AÖF kayıt yenileme işlemleri hakkında öğrenmek istediğiniz her şey haberimizde.
#Aöf Kayıt YenilemeAnadolu Üniversitesi AÖF kayıt yenileme ile ders ekle-sil işlemleri başladı. 4 Mart 2016 tarihinde sona erecek AÖF kayıt yenileme hakkındaki tüm detaylar haberimizde. Ayrıca; AÖF harç ücretleri ne kadar?, AÖF Öğrenci girişi nasıl yapılır?, AÖF Kayıt yenileme ne zaman bitiyor? gibi soruların yanıtlarını da yine haberimizden bulabilirsiniz.
#AöfAÖF bahar dönemi kayıt yenileme işlemleri devam ediyor. AÖF kayıt yenileme tarihleri, başvuruları ve AÖF kayıt yenileme ücretleri haberimizde. Açıköğretim Fakültesi bahar dönemi ders kayıt yenileme yapılmadığında öğrenciler bahar dönemi derslerine ve sınavlarına giremezler. AÖF Kayıt yenileme işlemlerinin nasıl yapıldığını haberimizden öğrenebilirsiniz.
#Aöf2015-ÖSYS merkezi yerleştirme sonuçları ile bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 3-7 Ağustos 2015'de ilgili üniversiteler tarafından yapılacak. Adayların kayıt için yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye, belirtilen süre içerisinde başvurmaları gerekiyor. Devlet üniversitelerinde isteyen öğrenciler için elektronik kayıtlar, 28 Temmuz-5 Ağustos 2015 tarihleri arasında yapılacak.
#ÜNİVERSİTE