Bu yıl ‘Hıdırellez’ ülke genelinde geçmiş yıllara oranla daha büyük coşkuyla kutlandı. Birçok kentte, çoğunlukla turistik kasabalarda farklı etkinliklerle zenginleştirildi. Ben de çocukluğumun unutulmaz ve en sevdiğim ritüelini temelde aynı olsa da bu kez Club Marvy’de bambaşka bir boyutta yaşadım.
#Müge AkgünBolu'nun meşhur bakla çorbası. Bu çorba özellikle yaz başında sık sık tercih edilir. İçindeki dereotu ve baklayla tadına doyum olmuyor. Bolu usulü taze bakla çorbası, farklı bir çorba tarifi denemek isteyenler için nefis bir alternatif...
#Ramazan MenüsüHepimizin de bilgili gibi mücver genellikle kabaktan yapılır. Ancak hem pırasayı sevmeyenlere pırasayı sevdirecek hem de mücvere farklı bir alternatif getirecek Gelinim Mutfakta pırasa mücveri tarifini demeye ne dersiniz? İşte yapım aşamaları ile pırasa mücveri tarifi ve malzemeleri…
#Pırasa MücveriYılbaşı alışverişine çıkmadan önce, seçtiğim sağlıklı yemeklere uygun bir liste yaparım. Menüde daha az kalorili tatlara öncelik veririm. Kuru üzümlü salatadan kekikli hindiye, kapya biberli pilavdan fırında balkabağına bu özel gece için nefis önerilerim var.
#Yılbaşı AlışverişiHer yaz koylarına, plajlarına akın edenleri karşılayan Bodrum, yine hareketli bir sezon geçiriyor. Bu yaz beldeye birbirinden iddialı yeni restoranlar açıldı. Kimileri ünlü şefleriyle de öne çıkıyor. Klasiklerin yeriyse her zaman başka. Şimdi tam sezonu madem, kahvaltıdan meze-balığa, kabuklulardan suşiye sıkı bir Bodrum lezzet turu atmaya ne dersiniz?
#BodrumDamağınıza düşkünseniz, Ayvalık mutfağı ile mutlaka tanışmanız gerekir. Bence tüm Ege’nin, Akdeniz’in, hatta tüm Türkiye’nin en lezzetli mutfağı bu ilçede. Ayvalık yeme-içme turizminin en önemli merkezlerinden biri. Burada yenen yemekler insanın damağını şaşkına çevirir.
#AyvalıkBugün Musevi cemaati tarafından ‘‘7 Eylül Yahudi Kültürü Avrupa Günü’’ kutlanıyor. Etkinlik süresince İstanbul'da iki ayrı yerde Sefarad ve Aşkenaz yemekleri sunulacak. Böylece, kökenleri Avrupa'nın Ren Bölgesi'nden Macaristan, Romanya, Polonya ve Ukrayna'ya kadar uzanan Aşkenaz yemekleri ilk kez -evler dışında- Türkiye'de sunulmuş olacak. Elbette Sefarad yemekleri de bu arada unutulmuş değil.
<B>İ</B>çinde yazarın binbir zorlukla derleyip topladığı, yılların deneyiminden süzüp ortaya koyduğunu iddia ettiği yemeklerin bulunduğu bir kitap bence çok şık ve tek kelimeyle ‘‘güzel’’ olmalı. İşte kendini bir yemek amatörü olarak niteleyen Ergun Baskan'ın ‘‘Kalbe Giden Yol’’u böyle bir kitap.