Kadir İnanır pıhtı atması sonucu rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Ünlü aktör 2018 yılında da pıhtı atması nedeniyle yoğun bakıma alınmıştı.Pıhtı atması oldukça ciddi bir hastalık olmakla birlikte erken teşhis edilmesiyle tedavi edilebilen bir sağlık problemidir. Pıhtı atmasının tedavisi, bu durumun ortaya çıkmasını engellemek üzeredir.Eğer hastada pıhtı atması meydana gelirse daha ilk saatlerde müdahale çok önemlidir. Peki, pıhtı atması nedir? Kadir İnanır’n hastalığı pıhtı atması hakkında bilgiler
#Pıhtı Atmasıİnme çoğu zaman bir beyin hastalığı olarak bilinir ancak bir damar hastalığıdır. Cerrahi bir müdahale edilecekse kalp-damar cerrahisinin alanındadır. Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Barış Çaynak, inme ile ilgili merak edilenleri anlattı...
#İnmeKalp krizi, göğsünüzde aniden ortaya çıkan ağrı ve sıkışma hissiyle başlar. Kalp krizinde erken müdahale büyük önem taşır. Bu bağlamda, kalp krizinin öneminden ve belirtileri, nedenleri de dahil kalp krizi hakkında tüm bilinmesi gerekenleri Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ramazan Özdemir detaylandırdı. Kadınlarda kalp krizi tanısının gecikebileceğine dikkat çeken Prof. Dr. Özdemir, kalp krizinin erken teşhisi ve tedavisiyle ilgili önemli uyarılarda bulundu.
#Sessiz Kalp KriziKoronavirüse bağlı oluşan bilinen semptomların dışında bazı hastalarda priapizm’ adı verilen birkaç vaka yaşandı. Herhangi bir cinsel uyarı yokken penisteki ereksiyonun 4 saatten daha uzun sürmesine 'priapizm' deniyor. Peki nasıl oluyor da koronavirüs böyle bir probleme neden oluyor?
#Covid 19Damarlarda biriken yağ ve kolesterol gibi maddelerin bazı bölümlerinin koparak yukarıya kan akımıyla gitmesiyle oluşan pıhtı atması, ciddi sonuçlar doğuran ve önemsenmesi gereken bir hastalık olarak biliniyor. Uzmanlar, toplumda 'pıhtı atması' denilen ve ölüme kadar gidebilen ciddi risklere yol açan sağlık sorununun ciddiye alınması gerektiğini söylüyor. Peki, pıhtı atması nedir, neden olur?
#Pıhtı Atması NedirSalgın döneminde giderek artan ‘pıhtı atımı’na dikkat çeken Ulusal Vasküler ve Endovasküler Cerrahisi Dernek Başkanı Prof. Dr. Tankut Akay, “Hareketsizlik damarların düşmanı, ‘pıhtı’nın dostudur. Pandemi nedeniyle giderek artan hareketsizlik, damarlardaki kan akışını azaltıyor. Her yıl dünyada 3 milyon, Türkiye’de ise 30 bin kişi hayatını pıhtı ve pıhtıya bağlı hastalıklardan kaybediyor. Özellikle, pandemi döneminde ‘pıhtı’ atımında artış yaşanıyor” diye uyardı.
#PıhtıŞehir yaşamının yüksek temposu ve trafikte geçirilen uzun saatler, stres düzeyini artırarak pek çok insanın ruhsal ve fiziksel yönden sıkıntı yaşamasına neden olabiliyor. Kardiyoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Sabri Demircan, trafik stresinin kalp sağlığı üzerindeki olumsuz etkileri hakkında bilgi verdi.
#KalpVaris hastalığı, ilerledikçe daha büyük bir sorun haline gelen rahatsızlıklardan biridir. Toplardamar genişlemesi olarak da bilinen varis, estetik görünümün bozulmasının yanı sıra bacaklarda ağrı, şişme ya da kramp gibi şikâyetlere neden olabilir. Varis hakkında bilinmesi gerekenleri Y. Doç. Dr. Mustafa Saygın aktardı.
#VarisSigara kullanıyor, alkol tüketiyor ve hareketsiz bir yaşam sürüyorsanız çok ciddi sağlık problemlerine karşı ilk adaylardan birisiniz demektir. Özellikle de beyin damarlarının tıkanmasıyla meydana gelen pıhtı atmasında olduğu gibi risk gurubunun ilk sıralarında yer alıyorsunuz. Bu durumu değiştirmenin sanıldığından daha kolay olduğunu söyleyen Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Ali Rıza Cenal, pıhtı atmasıyla ilgili önemli bilgiler verdi.
#Hareketsiz YaşamÜnlü aktör Kadir İnanır pıhtı atması nedeniyle yoğun bakıma alındı. Pıhtının beyin damarı tıkanıklığına sebep olduğunun anlaşılmasının ardından ameliyata alınan Kadir İnanır'ın hayati tehlikeyi atlattığı öğrenildi. Hastane yönetiminin yaptığı açıklamaya göre Kadir İnanır'ın tedbir amaçlı yoğun bakıma alındığı, bu sürecin ardından ise 10 gün boyunca müşahede altında tutulacağı bilgileri yer aldı
#GazetehaberleriUzun süre hareketsiz kalınan otobüs, tren veya uçak yolculuğu tıbbi adı venöz tromboembolizm olan pıhtı atma sorununa yol açabiliyor. Biliniyor ki baldır kasları uzun süre hareketsiz kaldığı zaman, toplardamar içinde pıhtı oluşabiliyor. İşte bu ciddiye alınması gereken bir durum.