Pide haberleri sayfasında Pide hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 3745 Pide haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Pide somun ekmekler gibi gündelik sofralarda ve ayrıca kebap salonlarında tüketilir. Döner, Adana kebabı, İskender Kebabı gibi et yemeklerinde etin altına dörtgen şeklinde kesilmiş parçalar halinde konarak servis yapılır.
Pide özellikle Ramazan aylarında iftar ve sahur sofralarında tercih edilen bir ekmek türüdür.
Karadeniz Bölgesinde "yağlı" olarak adlandırılan tereyağlı-yumurtalı (bazı yörelerde peynir de eklenir) pide.
Pide, hamuru üzerine kavurma, kıyma, peynir veya başka bir malzeme konarak fırında pişirildiğinde başlı başına tüketilebilen bir yemek olma özelliğini kazanır. Pideler hazırlanmasında kullanılan içe veya ait olduğu yöreye göre çeşitli adlarla tanınır.
MasterChef pide tarifi izleyiciler tarafından merak ediliyor. Hamuru tam kıvamında, taş fırında pişmiş gibi lezzetli mi lezzetli oluşuyla ev yapımı pide tarifini çok seveceksiniz. Pide kıymalı, kuşbaşılı kaşarlı, sucuk, peynir gibi dilediğiniz malzemelerle yapılabilir. evde pide nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte ev yapımı pide tarifi ve yapılışı...
#Masterchef PidePide, Türk mutfağının öğün fark etmeksizin zevkle tüketilen olmazsa olmaz lezzetlerinden biri…Haliyle bu kadar sevildiği için her yörede ayrı bir pideyle karşılaşıyoruz. Biz de bu hafta uzmanlarımıza ‘Pidelerin izinde yola çıkılacak adresler nereler?’ diye sorduk. Çok geniş olan listeden 8 şehrin uğruna yola düşmeye değer lezzetli pidelerini önerdiler.
#RotaDenizli’de tadıp hayran kaldığım yemeklerin başında geleneksel Denizli kebabı geliyor. Temelinde doğru et seçimi var. Yaşını doldurmamış erkek kuzu eti tercih ediliyor. Daha sonra et şişlere geçirilip dikey olarak yavaşça pişiriliyor, böylece tatların ete karışması ve demlenmesi sağlanıyor. Sunumu da başlı başına bir şaheser…
#KebapBırakın ülkemizi, “İstanbul’da ‘en iyi lahmacun’ şu veya bu” demek anlamsız hatta ahmakça. Farklı stiller, farklı ustalar var, farklı gelenekler var... Ama iyisi nedir, ölçütleri nelerdir, bunlar konusunda anlaşabiliriz. Bahsettiğimiz bir pideyse kullanılan unun kalitesi, mayanın niteliği ve miktarı, mayalanma süreci, fırının özelliği ve pişirmedeki ustalık… Hepsi bir bütün...
#Fast FoodTrabzon Havalimanı'nda 5 yıl önce iniş sırasında kontrolden çıkıp, denize 25 metre kala yamaca saplanıp, hurdaya ayrılan Boeing 737-800 tipi yolcu uçağı, götürüldüğü Yomra sahilinde pide salonuna dönüştürüldü. 2 pilotu hakkında açılan davanın sürdüğü uçakta korku dolu anları yaşayan yolcular bir araya geldi, hizmete giren 'uçak pide salonu'nun ilk davetlileri oldu. Yolcular, kaza sırasında koltuklarının yer aldığı alana konulan masada oturup, pide yedi.
#Trabzon HavalimanıAday tanıtım toplantısında “Artık en sevdiğim pide, Cantık’tır” diyen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Bursa’nın ünlü lezzetini üretiminin her aşamasında test etti. Önlüğü takarak cantık hamurunu açan Bakan Varank, kürekle cantıkları fırına gönderdi. Daha sonra da pişen cantık pidelerini ünlü şef Ömür Akkor’a ikram etti.
#BursaMilli Eğitim Bakanı ve Ordu milletvekili adayı Prof. Dr. Mahmut Özer, Çatalpınar’daki temaslarının ardından AK Parti Kabataş İlçe Başkanlığı’nı ziyaret etti. Bakan Özer, Aybastı ilçesinde Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılışına katıldıktan sonra esnaf ziyaretleri kapsamında bir fırına girerek, hazırlanan pide hamurlarının üzerine susam atarak fırına verdi.
#Mahmut ÖzerRamazan ayı fırın çalışma saatleri ilk oruç ile birlikte merak edilmeye başlandı. 23 Mart Perşembe günü başlayan Ramazan ayında her yıl olduğu gibi bu yıl da fırınlar yoğun bir pide mesaisi yapacak. Sahurda sıcak pide ya da ekmek almak isteyen kişiler fırınların çalıp çalışmadığını merak ediyor. Peki, Ramazan ayında sahurda fırınlar açık mı, çalışıyor mu? İşte Ramazan ayı fırın çalışma saatleri!
#Fırın Çalışma Saatleri 2023ANKESOB’a bağlı fırıncıların ardından ATO üyesi fırıncılar da ‘300 gramlık ramazan pidesini 10 lira yerine 9 liradan satma kararı aldı. Başkent Ankara’nın ‘en fazla depremzede misafir eden kent olduğuna dikkat çeken ATO Başkanı Gürsel Baran, “Bu süreçte ATO üyesi fırıncıların ramazan pidesi azami fiyatını 9 lira olarak uygulama kararı çok anlamlı olmuştur” dedi.
#Ankara Ticaret OdasıKova burcu erkeği, doğası gereği analizcidir. Karşısındakini didik didik eder. Doğuştan yaratıcılığa sahip olduğundan sanata karşı ilgisi olur. Liderlik özellikleri bulunur. Sıkılmaya, sakin durmaya gelmezler. Kova burcu erkeği temel ve fiziksel özellikleri, olumlu ve olumsuz yanları nelerdir? Bu burcun erkekleri nelerden hoşlanır, özellikleri neler, hangi rengi severler, nasıl aşık edilirler gibi merak edilen tüm konuların cevapları ile birlikte burcun erkeklerinin iş, aşk ve cinsel hayatı üzerine tüm bilgiler..
#Kova Burcu ErkeğiGeçen hafta sonu Kapadokya’da konakladığım otel ve hemen döner dönmez gittiğim Tarabya sahildeki restoran, bana bu ülkede güzel şeyler de oluyor dedirten iki yeni mekândı. Farklı bakış açılarıyla tasarlanmış bu mekanların hem ülke turizmine hem de gastronomisine büyük katkısı olacağından, yeni bir anlayış getireceğinden hiç kuşkum yok...
#Müge AkgünYeni yıl öncesi, alışverişin tam da hızlandığı bir dönemde, Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit-tağşiş yapılan ve sağlığı tehlikeye düşürebilecek gıdalar listesini güncelledi. İyi de yaptı. Sucuk ve dana kaburga yerine domuz eti, kıymalı pide ve börek yerine sakatat, bal yerine şeker, zeytinyağı yerine tohum yağı ve baharatta yabancı madde yemişiz. Gördük ki özellikle de sucuk, kıyma, zeytinyağı ve bal gibi ürünlerde sahtecilik had safhada. Kanser geçmişi de olan bir tüketici olarak, “İyi de onu yeme bunu yeme peki ne yiyeceğiz” şaşkınlığına düşmüş durumdayım. Yok mu bu sahtecilerden korunmanın bir yolu? Ve dahası ne ceza alıyorlar? İfşa edildiklerinde üretim ve satış duruyor mu? Hepsini sordum.
#SucukYazın kavurucu sıcağını üzerinden atan Akdeniz’in dingin, Karadeniz’in esintili, Ege’nin gölgeli duraklarında mutlaka mola verdirecek çok lezzetli adresleri derledim. Yollarda bulacak, tadına doyamayacaksınız. Köftecilerden esnaf lokantalarına bu geniş yelpazede her zevke uygun bir seçenek var.
#Karadenizİzmir'in Buca ilçesinde, park yerini uygunsuz bulduğu Nazlı Aksu'ya (35) ait otomobilin sileceğini kaldırırken soket kısmına zarar veren Elif İpek (32), 'Başkasının taşınır veya taşınmaz malını kısmen veya tamamen yıkmak, tahrip etmek veya zarar vermek' suçundan önce 1 yıl hapse çarptırıldı, ardından da bu cezası 5 bin TL adli para cezasına çevrildi.
#İzmirİzmir'in Buca ilçesinde, park yerini uygunsuz bulduğu Nazlı Aksu'ya (35) ait otomobilin sileceğini kaldırırken soket kısmına zarar veren Elif İpek (32), 'Başkasının taşınır veya taşınmaz malını kısmen veya tamamen yıkmak, tahrip etmek veya zarar vermek' suçundan önce 1 yıl hapse çarptırıldı, ardından da bu cezası 5 bin TL adli para cezasına çevrildi.
#SilecekHer yıl milyonlarca kişi gidiyor Kapalıçarşı’ya... Bir arı kovanı misali işliyor bu tarihi alışveriş merkezi. Gelip geçeni bırakın bir kenara, tam 4 bin dükkân var burada. Hem esnafı hem de alışveriş yorgunu müşterileri doyuran 41 de irili ufaklı lokanta... Sulu yemek de var, kebap da... Döner de var, geleneksel ev yemeği de. Hatta seyyar tezgâhında supangle, kek satan da... Hepsi ayrı güzel. Esnafı ziyaret ettik, çarşı ahalisinin en çok gittiği esnaf lokantalarını tespit ettik.
#Uygar TAYLANTRABZON Havalimanı'nda 6 yıl önce iniş sırasında, denize 25 metre kala yamaca saplanan Boeing 737-800 tipi yolcu uçağının 2 pilotunun tutuksuz yargılandığı davada; 2'nci pilot İrfan Yavuz'un (52) avukatı Hasan Özköse, tüm müştekilerin şikayetlerinden feragat ettiklerini belirterek, şikayet yokluğu gerekçesiyle davada düşme kararı verilmesini talep etti.
#TrabzonMasterChef son bölümde mavi takım kaptanlı kim oldu 7 Ekim Pazartesi yanıtını buldu. Heyecanına hız kesmeden devam eden MasterChef Türkiye'nin dün geceki son bölümünde, Ayşe'nin elenmesinin ardından yarışmacılar, haftanın mavi takım kaptanı olabilmek için karşı karşıya geldi. Danilo, Somer ve Mehmet Şef kaptanlık oyununda yarışmacılardan 'pide çeşitleri' yapmalarını istedi. Şeflerin değerlendirmesinden geçen isimler; Eda, Onur, Nevzat ve Emre oldu. Rakiplerinden daha iyi yapan bir yarışmacı mavi takım kaptanı olurken, kırmızı takımın kaptanlığına da Kerem getirildi. Şeflerin belli olmasının ardından MasterChef Türkiye haftanın yeni kırmızı ve mavi takımları kuruldu. Peki, MasterChef son bölümde kim kazandı? 7 Ekim 2024 MasterChef mavi takım kaptanı kim oldu? İşte, dün gece kurulan MasterChef haftanın yeni takımları ile mavi takım kaptanlığını kazanan isim...
#Masterchef Kim KazandıTarım ve Orman Bakanlığı, gıdada taklit ve tağşiş yaptığı tespit edilen üreticileri 2 Ekim’den itibaren anlık olarak yayınlamaya başladı. İfşa edilen firmalar vatandaşlar tarafından da dikkatle kontrol ediliyor. Ünlü pidecide domuz eti çıktı haberleri sonrası konunun detaylarını merak eden kişiler firmayla ilgili araştırmalara başladı. Kuşadası ilçesindeki ünlü pide işletmesinin pide harcında domuz etine rastlandı. Peki, Domuz eti çıkan firma hangisi?
#Ünlü Pidecide Domuz Eti ÇıktıCantık pide tarifi ve malzemeleri, MasterChef yarışması ile izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Kıymalı iç harcı ve hamurunun kıvamı ile lezzetine doyum olmuyor. Bursa'nın meşhur lezzeti Cantık pideyi istediğiniz öğün keyifle tüketebilirsiniz. Cantık pide nasıl yapılır? Tüm aşamaları hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
#Cantık PideMasterChef pide tarifi izleyiciler tarafından merak ediliyor. Hamuru tam kıvamında, taş fırında pişmiş gibi lezzetli mi lezzetli oluşuyla ev yapımı pide tarifini çok seveceksiniz. Pide kıymalı, kuşbaşılı kaşarlı, sucuk, peynir gibi dilediğiniz malzemelerle yapılabilir. evde pide nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte ev yapımı pide tarifi ve yapılışı...
#Masterchef PideMuğla, tam da şu sıralar eşsiz bir renklilik ve huzur sunuyor. Ormanlar, yavaş yavaş sarı ve kırmızı tonlarla süslenirken, sahillerdeki kalabalıkların azalmasıyla birlikte sakin plajlar, doğa yürüyüşleri için ideal bir ortam yaratıyor. CNN Travel yazarları Richard Quest ve Joe Minihane de geçtiğimiz günlerde Muğla’nın bu etkileyici manzaralarını ve zengin kültürel mirasını deneyimlemek üzere şehri ziyaret etti. İşte bu ikilinin gözünden sonbaharda Muğla'yı keşfetmeniz için tavsiyeler…
#SeyahatGeçen hafta sonu Maça Kızı sıra dışı bir etkinliğe imza attı. Projenin ardında Türkiye’nin turizm elçisi, Maça Kızı ile Bodrum’u dünya sahnesine taşıyan Sahir Erozan ve ülkemizin gurur kaynağı, en önemlisi de bugüne dek tanıdığım en mütevazı şef olan Aret Sahakyan vardı.
#Müge AkgünBalaban köfte (kebabı), Eskişehir'in enfes geleneksel lezzetlerinden biri. Altında et suyuyla ıslatılmış tırnak pide, üzerine domates sosu ve tereyağıyla tadına doyum olmuyor. Eğer akşam sofranızda balaban kebaba yer vermedik isterseniz, yapılışını sizin için derledik. Şimdiden afiyet olsun...
#Balaban Köftesi TarifiÇorum’da pidecilik yapan bir esnaf, müşterilerinin fotoğrafını çekerek iş yerinin duvarlarına asıyor. 2010 yılında işyerini açtığını dile getiren Salim Çıplak, tüm müşterilerinin hatıralarını sakladığını kaydetti. Çıplak, “Fotoğrafları ölümsüzleştirmek istedim. İşyerime gelen herkesin benim için ayrı ayrı değeri var. İşyerinin bir bölümünü düzenleyerek fotoğrafların sergilendiği bir alan yaptım” dedi.
#PideciBu yıl hem işim hem de yedi yıl önce yola koyulduğumuz İncili Gastronomi Rehberi Projesi nedeniyle neredeyse ülkemizin dört bir yanını dolaştım. Her kentten, kasabadan, köyden ayrı duygularla döndüm. Ama içlerinde hiç aklımdan çıkmayanı son Gaziantep seyahatim oldu.
#Müge AkgünMasterChef Manisa kebabı izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Manisa kebabı, özellikle Manisa, İzmir ve Aydın yöresinde yapılan pideli köfte çeşididir. Domates, sivri biber, yoğurt ve domates salçası kullanılarak hazırlanır. İsteğe bağlı olarak kebabın üstüne tereyağı veya sumak eklenir ve altına pide konularak sunulur. Peki, orijinal Manisa kebabı nasıl yapılır, püf noktaları neler? İşte Manisa kebabı tarifi ve malzemeleri..
#Masterchef Manisa KebabıYaz boyu kısa-uzun tatiller, yakın-uzak seyahatler için her fırsatı değerlendireceğiz. Varılan yerden çok yolda olmayı sevenlerin vazgeçemediği yol üstü yemekçilerinin en güzellerinden bir öneri listesi hazırladık. ‘Denize’ giderken kullanılan yollara göre de bölümlere ayırdık. Okurken bile müdavimlerin ağzını sulandıran, bilmeyenleri yola çıkma hevesiyle dolduracak adresler arasında salaş etçiler de var, kahvaltıcılar da; alışveriş edilecek peynirciler de var, klasikleşmiş tostçular da...
#Ebru Erke