Harvard’da yüksek lisans yapan İzmirli Seray Şener ile aynı programın öğrencisi olan Kanadalı beyin cerrahı Alan Rheaume ilk görüşte aşık oldu. Bir yılda Türkçe öğrenen Kanadalı doktorla Seray Şener’in düğünü 24 Ağustos’ta İzmir’de yapılacak. Düğüne çiftin Harvard’dan arkadaşları ve hocaları da katılacak...
#İzmirKronik bir hastalık olan ve en önemli bulgu olarak cilt kuruluğuyla baş gösteren atopik dermatit (atopik egzama) hastaların ve ailelerinin yaşam kalitesini olumsuz yönde etkilemektedir. Tedaviyle kontrol altına alınabilen bir hastalık olan atopik dermatite dikkat çekmek üzere, 14 Eylül Atopik Dermatit Farkındalık Günü’nde Pfizer Türkiye İnflamasyon ve İmmünoloji Birimi “Kırmızı Kazak” farkındalık kampanyasını hayata geçirdi.
#Sponsorlu İçerikBazı babalar bu soruya “6 ay evde ne yapacağım?” diyedursun, dünyada doğum izninde cinsiyet eşitliğini sağlamaya yönelik ciddi adımlar atılıyor. Türkiye’deyse ‘ebeveynliğin ortak bir sorumluluk olduğu’ vurgusuyla Volvo ve Pfizer erkek çalışanlarının babalık iznini annelerinkiyle eşitledi. Amaç, çocuk bakımının yalnızca annenin omuzlarında olduğu algısını yıkmak ve doğum yapan kadınların işyerindeki dezavantajını ortadan kaldırmak.
#BabalarSağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtlarken ''BioNTech-Pfizer aşısının şu an Türkiye’ye geldiği doz miktarı 2.8 milyon oldu. Bir hafta, 10 gün içinde de 4.5 milyona tamamlanmış olacak'' demişti. Sağlık Bakanlığı'ndan BioNTech-Pfizer aşısı ile ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada aşıların -80 derecede muhafaza edildiği belirtildi. Aşıların sevki sırasında özel koli ve sıcaklık kayıt cihazları kullanılacak.
#Sağlık BakanlığıYetenek savaşları arttıkça şirketler işveren markası stratejilerine daha çok dikkat etmeye başladılar. Araştırmalara göre günümüzde ücret ve yan haklar halen bir çalışanı şirkete çeken en önemli etken. Ancak, bir yeteneği şirkette tutma söz konusu olduğunda işveren markasının yüksek olması büyük önem taşıyor.
#İşveren MarkasıPfizer Türkiye Genel Müdürü olarak atanan Cem Açık, göreve gelir gelmez, çalışanları verimsiz toplantılardan ve gereksiz e-mail trafiğinden kurtarmak için kolları sıvadı. Hedef, 2020’ye kadar toplantılara harcanan zamanı ve e-postaları yüzde 50 oranında azaltmak.
#Pfizer TürkiyeSEÇİMLERE 3.5 ay kal kaldı. CHP’de Kılıçdaroğlu karar verici olmak istiyor ancak bir yandan da ‘tuzakları’ı aşmak zorunda. AKP aday tespitini tamamlamış gibi... CHP ‘yine geç’ kaldı. Hani adaylar altı ay önceden belirlenecekti? Hani gençler ve kadınlara geniş yer verilecekti?
#YazarlarLise öğrencilerine yönelik bu yıl 11’incisi düzenlenen tMBA Zirvesi’nde öğrenciler, iş dünyasının önemli isimleriyle bir araya geldi. Zirvede konuşan TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, “Siz eğitimin yolunu takip edin. Beyniniz rengarenk olsun ki yaratıcılık beraberinde gelsin” dedi. Ayrıca gençlere bir de uyarısı vardı: “Taklitçi olmayın. Taklitçilikle başarılı olamazsınız.” Amgen Türkiye ile Mustafa Nevzat Türkiye Genel Müdürü Güldem Berkman ise, “Mutlu olduğunuz işi yapın. Bir an önce mesai bitsin diye bir işe gitmeyin” diye konuştu.
#LiseGünümüz iş dünyasında koşullar değişken, belirsiz, karmaşık ve muğlak olarak tanımlanıyor. Söz konusu koşullar altında yetenek havuzu da giderek küçülüyor. Bu noktada şirketler zar zor buldukları yetenekleri elde tutabilmek, çalışan bağlılığını ve motivasyonu yüksek tutmak için çeşitli yöntemler kullanıyorlar. Bunlardan biri de rotasyon, yani çalışanların şirket içinde farklı pozisyonlara getirilmesi.
#Rotasyonİlaç devi Pfizer, Amerika’daki en önemli bölümünü ilk defa bir yabancıya emanet etti. 52 milyar dolarlık cironunun yüzde 10’unu temsil edecek olan Berk Gürdoğan, “Pfizer Amerika Temel Sağlık Başkanı” olarak atandı. 1995’ten beri şirkette çeşitli pozisyonlarda görev yapan Gürdoğan, gençlere “İlkelerinizden asla vazgeçmeyin” mesajı verdi.
#Pfizerİlaç firması Pfizer’in Türkiye’de 1.000 çalışanı var. Yılda 60 bin başvuru alan içlerinden 150’sini seçen şirket işe alım sürecinde ince eleyip sık dokuyor. Rotasyon ve yurtdışına yönetici transferleri ile dikkat çeken Pfizer şimdi de sabbatical izinleri (kariyer molası) başlattı. Pfizer Türkiye ve Kafkaslar İK Direktörü Bahar Özen Şansal ile konuştuk.
#PfizerGünümüzde pek çok çalışanın, özellikle yeni mezunların derdi kapağı yurtdışına atmak. Belki de bunun en güzel yollarından biri kariyer hayatına uluslararası bir şirkette başlamak. Bazı şirketler yurtdışına yönetici ihraç eden fabrikalar gibi. İK uzmanları Türklerin özellikle kriz tecrübeleri, sonuç odaklı ve hızlı olmaları sebebiyle tercih edildiklerini söylüyorlar.
#YöneticiYetenek yönetimi insan kaynaklarının en öncelikli konusu. En basit tanımıyla iyi çalışanı çekmek, elde tutmak, potansiyelini kullanmasını sağlamak anlamına geliyor. Yetenek yönetimi yapan şirketlerde yöneticiler kendi yedeklerini de yetiştiriyorlar, bu onların performanslarına etki ediyor.
‘Hayatta kendin için birşeyler yap’ dendiğinde akla ilk gelen fikirlerden biri hobi sahibi olmaktır. Kimisi hevesle başlar ve devam eder. Ancak çoğu başlasa bile yoğunluğu bahane ederek bırakır. Oysa uzmanlara göre hobi sahibi olmak hem iş hayatı hem de özel hayat için çok önemli. Şirketler de artık bu bilinçle hareket ederek çalışalarını hobi kazanmaya teşvik ediyor.
#HobiPek çok kadın, başta yeni anneler, kariyerlerine bir süre ara verip geri dönmek istediklerinde, işveren tarafından geri çevriliyorlar. Bir yıl bile ara verseler ‘iş hayatından uzak kalmış’ gerekçesiyle eleniyorlar. Son derece kalifiye, iyi eğitimli, deneyimli ve aranan yetkinlikleri fazlasıyla taşıyan adaylar olsalar bile... Bu ‘yetenek problemi’ni gören kadınlar tarafından kurulan YenidenBiz Derneği, işe yeniden başlamak isteyen kadınlara destek oluyor. Dernek, 6 ayda 30 kadını işe yerleştirdi.
#Kadın ÇalışanPfizer Türkiye Kurumsal İletişim Müdürü - Boğaziçi Üniversitesi’nden mezun oldu. University of Texas’tan Halka İlişkiler ve Gazetecilik yüksek lisansı yaptı. 2008’de Pfizer’e katıldı. Kıdemli LEAD Uzmanı ve geçici olarak Kurumsal Eğitim ve Gelişim Müdürü olarak görev aldı.
#Seda Tamur OğralıHer sabah işe gitmek için erkenden yollara düşüp trafikte saatlerimizi geçiriyoruz. Sürekli dur-kalk, korna sesleri ve binlerce araçla birlikte ofise ulaşmaya çalışıyoruz. Vardığımızda da enerjimizin bir kısmını çoktan harcamış, bitkin bir şekilde yeni güne başlıyoruz. Akşam eve dönerken de durum farklı değil. Bütün günün yorgunluğu üzerine yine adım adım ilerleyen bir trafik yüzünden eve ya da gideceğimiz yere ulaşana kadar sinir hastası oluyoruz. İstanbul gibi büyükşehirlerin trafik sorunun çözülmesi zor. O nedenle şirketlerin çalışanlarına bu konuda kolaylık sağlaması gerekiyor. Çalışanları trafikte zaman kaybetmesin diye onlara bisiklet hediye eden de var, ofise gelme zorunluluğunu kaldıran da...