Geçmişten günümüze kadar uzanan ve halk arasında şifa deposu olarak anılan yöresel peskütan çorbası, uzun süre tok tuttuğu için ana yemek kadar doyurucu olmasıyla biliniyor. Bağışıklık sistemini güçlendiren bu geleneksel lezzet, Ramazan ayında tok tutarken benzersiz tadıyla damaklarda iz bırakıyor.
#RamazanPeskütan Sivas’ta kış aylarında bol bol tüketilmek için baharda taze sütlerle hazırlanan bir yoğurttur. Uzun saklama ömrü sayesinde adını Sivas’tan bütün Türkiye’ye duyurmuş bir lezzettir. Peskütan nasıl yapılır? Evde peskütan yoğurdu hazırlamanın incelikleri nelerdir? Bu soruların cevapları ve peskütan yoğurdu tarifimiz hemen aşağıda…
#Peskütan NedirHer yörenin birbirinden lezzetli yemekleri bulunmaktadır. Ancak tüm yörelerin yemekleri farklılık göstermektedir. Siz de farklı bir şehre gideceğiniz zaman şehirde bulunan yemekler hakkında bilgi sahibi olmak isteyebilirsiniz. Sivas yemekleri - Sivas'ta ne yenir ve neyi meşhur? Sivas mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi nelerdir? Sivas'a gitmeyi düşünüyor iseniz öncesinde yemekleri ile ilgili olarak tüm detayları derledik.
#Sivas YemekleriSoğuk iklimleri ile doğu illeri eskiden kış seyahatlerinde çok tercih edilmezken son yıllarda karla kaplı ovaların popülerliği oldukça arttı. Özellikle Ankara’dan Kars’a uzanan Doğu Ekspresi treni ile Doğu illeri bolca ziyaretçiyi ağırlıyor. Doğu Ekspresi treninin duraklarından biri de Sivas. İşte size tarihi MÖ 5 binli yıllara dayanan ve gerçek bir tarihi zenginlik olan Sivas gezi rehberi…
#Sivas