Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Washington'un Tomahawk stratejik seyir füzeleri dahil uzun menzilli silahlarını Avrupa'da konuşlandırmasını Soğuk Savaş benzeri bir füze krizini tetikleme riski taşıdığını ve Rusya'nın hamleye aynı şekilde karşılık vereceğini duyurdu.
#Rusya1970’li yılların sonlarına doğruydu. Arnavutluk, Bulgaristan, Çekoslovakya, Doğu Almanya, Macaristan, Polonya, Romanya ve Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği’nin (SSCB) 14 Mayıs 1955’te oluşturduğu ‘Doğu Blok’ (Varşova Paktı ülkeleri) ile Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Belçika, Birleşik Krallık (İngiltere), Danimarka, Fransa, Hollanda, İtalya, İzlanda, Lüksemburg, Norveç, Portekiz’in 4 Nisan 1949 tarihinde imzaladığı Kuzey Atlantik Anlaşması’yla kurdukları ve 1952’de Türkiye ile Yunanistan’ın 1955’te de Almanya Federal Cumhuriyeti olarak bilinen Batı Almanya’nın katıldığı NATO ülkeleri arasında ciddi bir silahlanma tedirginliği yaşanmaya başlamıştı.
#AlmanyaSeyir füzesi, çalışma prensibi ile merak ediliyor. Seyir füzesi, kaldırıcı kuvvet olarak kanatçıklarının yardımıyla havanın dinamik yapısından, sürüklenmeyi dengelemek için de çekiş kuvvetlerinden bunun içinde jet motorundan faydalanan güdümlü bir füze sistemidir. Kruz füzesi genel olarak içerisinde klasik patlayıcı veya nükleer bomba bulunan savaş başlıklarını yüzlerce kilometre taşımak üzere tasarlanmıştır. Gelişmiş kruz füzeleri süpersonik veya yüksek sesaltı hızla ilerleyen, kendi kendine sevk edebilen, radara yakalanmamak için çok alçak irtifadan uçabilen araçlardır. Genel olarak bu araçlar savaş başlığı taşımaları ayrıca keşif veya gözetleme değil saldırı amacı taşıdıklarından insansız hava aracı sınıfına girmezler. Peki, Seyir füzesi nedir, nasıl çalışır?
#Seyir FüzesiDün, Türkiye’nin kısaca NATO diye adlandırdığımız “Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü”ne üye olmasının 70’inci yıldönümüydü. Bu konuda yapılan sınırlı sayıdaki açıklama ve haberleri okurken, yıllar öncesinde Brüksel’de NATO karargâhından içeri adım attığım o geziye doğru bir yolculuğa çıktım.
#NATO‘Yarışların Efendisi’ olarak kabul edilen büyük Türk derbisinden son üç yıl üst üste zaferle ayrıldı. Böylelikle efsane jokey Ekrem Kurt’un 45 yıllık rekorunu elinden aldı. Ahmet Çelik bakalım bugün de kazanıp bir mucize gerçekleştirebilecek mi? Ahmet Çelik kazandığı Gazi koşularını, sıfırdan zirveye giden yolunu, bir çocuğun nasıl jokey olabileceğine kadar her şeyi Hürriyet Pazar’a anlattı.
#Arif KurterGazi Koşusu'nun 91.ci organizasyonu bugün gerçekleşti. 1927 yılından bu yana her yıl aralıksız olarak düzenlenen ve Türk at yarışının derbisi olarak nitelendirilen Gazi Koşusu, Veliefendi Hipodrumu'nda koşuldu. Saat 20.00'da başlayan yarışın birincisi, Piano Sonata isimli at oldu. Piano Sonata'nın jokeyi Ahmet Çelik bu sonuçlara göre Gazi Koşusu'ndaki 3. şampiyonluğunu ilan etti
#Gazi Koşusu2017 Gazi Koşusu ne zaman saat kaçta yapılacağı binlerce vatandaş tarafından en çok ilgi gören ve araştırılan konular arasında yer aldı. Bu yıl 91. kez Veliefendi Hipodromu'nda gerçekleştirilecek Gazi Koşusu'nun start numarası kura çekimi yapıldı. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk adına 1927’den bu yana kesintisiz devam eden Türk yarışçılığının derbisi Gazi Koşusunda yarışacak jokeyler belirlendi. Peki, 2017 Gazi Koşusu ne zaman saat kaçta yapılacak? Gazi Koşusunda hangi kanalda yayınlanacak?
#Gazi KoşusuFIFA’da patlak veren saat krizinin ardından gözler FIFA Etik Kurulu Başkanı Michael J. Garcia ve Denetim Kurulu Başkanı Domenico Scala’nın başlattığı soruşturmaya çevrildi. İcra kurulunun Alman üyesi Theo Zwanziger ise saati aldığını itiraf ederken ilginç bir savunma yaptı: “Otel odamın kapısına bir torba asmışlardı. O torbada bir saat olduğunu sonradan gördüm.”
New York merkezli Pershing Square Capital Management Yönetim Kurulu Başkanı William Ackman, bundan 20 yıl önce Harvard Üniversitesi öğrencisi iken, tatil için geldiği İstanbul’da Boğaz’da çıplak yüzdüğünü belirterek, “Bu itirafı Türkiye’ye yatırım için geldiğimde ne kadar şeffaf bir insan olduğumu anlatabilmek için yapıyorum” dedi.
Gelecek ay Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da yapılacak BM İklim Zirvesi öncesinde küresel ısınma ile ilgili tartışmalar sürüyor. ABD, güvenli bir iklim politikası için, Çin'in 2050 yılına kadar sera etkisi yaratan gazların salımını (emisyon) aşağı yukarı yarı yarıya azaltması gerektiğini iddia etti.