Garip kelimesinin ilk anlamı gurbette olan, memleket hasreti çeken kişidir. Bu kelime 12. yüzyıldan itibaren kimsesiz, biçare ve zavallı manasında da kullanılmıştır. Birçok kitabın adında ve şiirin başlığında da kullanılan garip kelimesinin yan anlamı ise, yadırganan, alışılmadık ve tuhaftır. Klasik Türk Edebiyatının en çok okunan eserlerinden biri olan Garipname kimin eseridir? Garipname'nin konusu, teması ve biçimsel özellikleri nelerdir tüm detayları ile derledik.
Ana karakterlerin başından geçen olayların giriş gelişme sonuç bölümlerinde anlatıldığı olay yazılarına hikaye ya da öykü denir. Karakter dışında zaman, mekan ve anlatıcı, hikayelerin temel unsurları arasında yer alır. Halk hikayelerinin özellikleri nelerdir? Kaça ayrılır, çeşitleri nelerdir tüm detayları ile derledik.
#Halk Hikayelerinin Özellikleri Nelerdir?Divan edebiyatının Türk edebiyatında önemli bir yeri vardır. Edebiyatçılar, İslam kültüründen etkilenerek eserler üretmişlerdir. Divan edebiyatında daha ziyade nazım eserleri ön plana çıkıyor. Nazım eserleri de türlere ayrılıyor. Türler, işlenen, ele alınan konuya göre sınıflara ayrılıyor. Nazım türlerini öğrenip, hangi eserin hangi türün içinde olduğunu öğrenebilirsiniz. Divan edebiyatında nazım türlerini, özelliklerini detaylı olarak derledik.