1998’de Prof. Dr. Filiz Ali öncülüğünde kurulan ve 24 yıldır düzenlediği uzmanlık sınıflarıyla yüzlerce genç müzisyenin yetişmesine katkıda bulunan Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi’nin (AIMA) yaz müzik festivallerinin sekizincisi dün başladı, 22 Ağustos’a kadar sürecek.
#148. İstanbul Müzik Festivali, 19 Ağustos’ta BİFO ve Vikingur Olafsson ile Harbiye Açıkhava’da gerçekleştirdiği canlı konserle pandemi döneminde klasik müzik sezonunun tarihi anlarından birine imza atmıştı. Festival, 18 Eylül-5 Ekim arasında düzenlenecek dijital edisyonunda ise günümüzün en başarılı solist ve topluluklarıyla İstanbul ve Avrupa’nın sıradışı mekânlarından tüm Türkiye’ye, hatta dünyaya seslenecek. İşte programda yer alan Kaçırılmayacak konserler...
#48. İstanbul Müzik FestivaliTıpkı geçen ilkbahar ve yaz gibi öncekilere hiç benzemeyen bir sonbahar bizi bekliyor. Pandeminin sebep olduğu zor günlere katlanmanın en güzel yolu kültür-sanat ve eğlenceden geçiyor. Ancak sinema salonlarını, tiyatroları, etkinlik mekânlarını doldururken, yeni mekânları denerken sosyal mesafeyi ve maskeyi unutmamalıyız.
#GazetehaberleriYapı Kredi Kültür Sanat ve Özel Saint Benoît Fransız Lisesi’nin ortaklığında düzenlenen 'Ruhların İletişimi: Proust ve Müzik' konseri, 27 Mart Çarşamba saat 18.30'da Özel St. Benoit Fransız Lisesi’nde gerçekleştirilecek. Keman sanatçısı Pelin Halkacı Akın ve piyanist İris Şentürker’in Proust’un yaşamında büyük öneme sahip bestecilerin eserlerini yorumlayacağı konser öncesi Nami Başer ile Emre Aracı da bir konuşma yapacak.
#Proust Ve MüzikAyvalık Uluslararası Müzik Akademisi’nin (AIMA) beşinci müzik festivali bu akşam başlıyor. İlçe merkezindeki Taksiyarhis Anıt Müzesi’nde pazartesi akşamına kadar dört konser gerçekleştirilecek. Açılışta şef Aleksandr Rudin yönetimindeki AIMA Festival Orkestrası’nın solistlerinden İtalyan viyolacı Marco Misciagna’ya, Ayvalık Belediyesi akademiye katkılarından dolayı fahri hemşerilik unvanı verecek. Misciagna konserde L. Brann’ın ‘Marais’in Folies d’Espagne Teması Üzerine Varyasyonlar’ını kendi uyarlamasıyla seslendirecek.
#Marco MisciagnaİKSV tarafından bu yıl 42.’si düzenlenecek İstanbul Müzik Festivali, bugün başlıyor. Bu yıl 800’e yakın yerli ve yabancı sanatçıyı 27 Haziran’a dek İstanbul’da ağırlayacak festivalin programının en cazip yönü pek çok konserin meraklı müzikseverleri heyecanlandıracak sürprizler barındırması. Eminim ki bu konserlerden bazıları yıllar sonra bile sohbetlere konu olacak...
İZMİR Büyükşehir Belediyesi, mayıs ayında, klasik müzik ve cazdan Roman ve Latin müziklerine, müzikallerden şarkı ve türkülere, oyuncak-kostüm ve heykel sergilerinden dans gösterilerine kadar her türlü sanat dalının yer alacağı etkinlikleri, Zuhal Olcay, Zülfü Livaneli, Gülsin Onay, Kerem Görsev, İlhan Şeşen ve Aydan Şener gibi ünlü sanatçıları İzmirliler ile buluşturacak.
Ömer Hayyam’dan Nâzım Hikmet’e, ünlü şairlerin şiirlerini bir araya getiren ‘İlk Şarkılar’ albümü Ada Müzik’ten çıkan Fazıl Say’la, Antalya Piyano Festivali’nin açılışında verdiği konser sonrası buluştuk. Söz konusu Fazıl Say olunca, doğal olarak sohbetimiz müzikle sınırlı kalmayıp Türkiye’nin siyasi gündemine uzandı.
Keman eğitimine sekiz yaşında Prof. Nuri İyicil’le başlayan, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası ve Oda Orkestrası’nın başkemancısı Pelin Halkacı Akın’ın, Türk bestecilerinin eserlerine yer verdiği ilk solo albümü Yolculuk, Lila Müzik’ten çıktı. Bülent Tarcan, Necil Kazım Akses, İlhan Usmanbaş, Adnan Saygun ve Ulvi Cemal Erkin’in eserlerinden oluşan CD ile birlikte, geçen günlerde 90 yaşına giren Usmanbaş’ın ‘Keman - Piyano Sonatı’, ilk kez kaydedilmiş oldu. Pelin Halkacı Akın’la albümü ve Türk bestecilere verilen önemi konuştuk.