İskenderun’da doğmanın şüphesiz en güzel yanlarından biri, leziz tatlılarından tutun da ünü sınırlarımızı aşan yemeklerine ve tariflerine hakim olmaktır. Ben de bu yöresel yemeklerimizi hazırlamaktan ve sizlerle paylaşmaktan ayrı bir keyif alıyorum. Bu nedenle size oldukça besleyici özelliği bulunan bir köfteden bahsedeceğim; patatesli yağlı bulgur köftesi. Bu tarifte kıyma köftenin içine değil, servis edilirken tabağın ortasına konuluyor. İskenderun’da çok yapılan bu tarif için herkesin kendine özgü bir usulü bulunuyor. Kimi maydanoz koyarken kimi hiç tercih etmiyor, kimi kıymasına soğan eklerken kimi dahil etmemeyi seçiyor. Ben soğan koymayanlardanım ama siz dilerseniz yağda kuru soğan kavurup ekleyebilirsiniz.
#Patatesli Yağlı Bulgur KöftesiMuş ili geçmişi dönemde pek çok küçük devletin başkenti olmuştur. Bu nedenle çeşitli toplumlar ile birlikte iletişime geçmiştir. Muş ilinin sevilen yemekleri hakkında sık sık sorular sorulmaktadır. Bu soruların başında Muş Yemekleri - Muş’ta ne yenir ve neyi meşhur? Muş mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi nedir? Gibi sorular bulunmaktadır. Bu ve benzeri soruların cevabını sizler için derledik.
#Muş YemekleriNeden özellikle erkekler, barbekü, mangal yapmaya meraklıdır sizce? Çünkü ilk çağlardan itibaren avcı olan erkeklerdir. Sonra da avladıkları hayvanların etlerini açık havada ateş üzerinde ilk pişirenler de yine erkeklerdir. Ateş yakarak bir taraftan eşlerini dışarıdan gelecek tehlikelere karşı korumuşlar bir taraftan da ateş üzerinde et pişirerek onlara yiyecek temin etmişler. Aynı zamanda eşleri bir yerini yakar, yaralanır endişe ve korkusuyla da onları ateşten uzak tutmayı amaçlamışlar.