Patates kızartması dünyanın her yerinde bulabileceğiniz ve neredeyse tüm kültürlerde aynı şekilde zevkle tüketilen bir atıştırmalık. Günün her öğününde sofralarda yer alabilecek patates kızartmasının makbulü çıtır çıtır olmalı ama patates lezzetini de korumalı. Peki en çıtır ve lezzetli patates kızartması nasıl yapılır? İşte patates kızartmanın püf noktaları…
#PatatesTemelde un, yumurta ve ekmek kırıntısına bulama işlemini tasvir eden paneleme tekniği aslında sanıldığı kadar da zor değil. Ancak altın sarısı renginde, çıtır çıtır kızarmış şnitzeller veya balık filetoları hazırlamak için işin birkaç püf noktası var. Şef Altuğ Tezer’den bunları öğrendik.
#PaneMantının en önemli unsuru hamurudur. Mantı yapılacak hamurun iyice yoğurulması ve doğru kalınlıkta açılması şarttır. Siz de evinizde mantı yapmayı düşünüyorsanız, mantı hamuruyla ilgili ipuçlarımıza mutlaka bir göz atın. İşte mükemmel bir mantı için mantı hamuru tarifi ve püf noktaları…
#Mantı Hamuru Nasıl YapılırPatatesin en lezzetli hallerinden olan, yiyenin bir daha vazgeçemediği patates kızartmasının en güzeli hiç kuşkusuz evde yapılanı. Evde patates kızartan vatandaşların en çok şikayetçi olduğu konusu ise kızarttıkları patateslerin fast food zincirlerinde satılanlar gibi çıtır çıtır olmaması. Peki, patates kızartması nasıl yapılır? Çıtır çıtır patates kızartması nasıl yapılır?
#Patates KızartmasıBuz gibi içeceklerin en karşı konulmaz eşlikçisi patates kızartması... Bir tane ve bir tane daha derken beşer-onar mideye indirdiğimiz midye dolma... Okurlarımız bu hafta sahilde yemekten bıkmayacağımız bu iki lezzeti kıyasladı. Bora Bozankaya ve Hakan Süve iyisi için sırlarını paylaştı.
#Patatesİstanbul Festivali başladı. Festival Park Yenikapı’da 17 gün boyunca adeta yıldız yağmuru yaşanacak. Bu hafta dünyaca ünlü indie rock grubu Interpol, Uniq Açıkhava’da; Avustralyalı elektronik müzik üçlüsü Rüfüs Du Sol, Life Park’ta sahneye çıkacak. Konser, sergi ve atölye önerilerimize göz atmayı unutmayın.
#Uygar TaylanDünyanın gıda kaynakları azalıyor. Devir ‘atıksız mutfak’ devri! Geleneklerimizde bir ürünün sapını, kökünü, yaprağını ayrı ayrı değerlendirmek zaten var. Biz de biraz özenle kendi atıksız mutfağımızı yaratabiliriz. Örneğin turunçgillerin kabuklarını reçel yapabilir, asma yaprağının sapını tencerenin dibine yayarak sarmanın lezzetine lezzet katabiliriz. Tasarımcı Gönül Paksoy, şef Aylin Yazıcıoğlu, yemek programları yapan Şerife Aksoy ve şef Pelin Çakar’dan konuya yaklaşımlarını dinledik, tarifler aldık, çeşitli püf noktaları öğrendik...
#YemekT.C. Millî Eğitim Bakanlığı, TOÇEV, Türkiye Diyabet Vakfı ve AstraZeneca Türkiye iş birliğiyle hayata geçirilen “Hey Genç! Harekete Geç!” Projesi, dört yıl süren eğitimler ve ölçümlemeler sonucunda 12 bin 185 gencin katılımıyla tamamlandı. Proje kapsamında düzenlenen değerlendirme toplantısında konuşan TOÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Uygun, Türkiye Diyabet Vakfı Başkanı Prof. Dr. Temel Yılmaz ve AstraZeneca Türkiye Ülke Başkanı Ecz. Serkan Barış, hareketsizlik ve diyabet konusunda farkındalık oluşması gerektiğini belirttiler.
#MebYılbaşı gecelerinin en güzel taraflarından biri, aile üyeleri ve dostlarla bir masa başında toplanıp, bir yandan eğlenceli sohbetler ederken bir yandan da lezzetli yemekler yemektir. Özellikle hindi, günümüzde yılbaşı sofalarının baş köşesinde yer alan, yılbaşı gecesi yenmesi neredeyse adet haline gelmiş lezzetlerden. Bu nedenle hindilerin satışı başlar başlamaz birçok kişi de şimdiden "Yılbaşı hindisi nasıl yapılır? Yılbaşı hindisi pişirmenin püf noktaları nelerdir?" diye aramalara başladı. Eğer siz de onlardan biriyseniz, hindi kızartırken çok işinize yarayacak ipuçlarımıza bir göz atmalısınız.
#Yılbaşı Hindisi Nasıl PişirilirAcar muhabirim ve koçum (Bana arada “aslansın abi, iyi gidiyor abi, eline sağlık abi...” diye moral verir) Ertuç bana “YAZ BEKARI ERKEĞİN YEMEK KİTABI” diye bir yazı göndermiş. Öğrencilik yıllarımda iki-üç sene, askerliğim sırasında da bir sene “kesin bekâr” kalmış bir Türk erkeği olarak aslında ben mutfağın bütün bu inceliklerini bilirim de (!) Ertuç’un kitabı da fena değil aslında.