Sorbe, cheesecake, muffin ve muhallebi gibi tatlılara çok yakışıyor, kokteyllerde sık sık karşımıza çıkıyor. Passionfruit veya Türkçe adıyla çarkıfeleği semizotu, Bergama tulumu ve mangoyla yaptığım salatanın sosuna katmayı da çok seviyorum. İçine girdiği her şeye ferah bir lezzet katan bu tropikal meyveyi nasıl kullanabiliriz, bakalım...
#PassionfruitÜlkede çeşitlenip gelişen müzik üretiminin gençliğe en değerli hediyelerinden birisi Jabbar. Üniversite ve gençlik festivallerinde sahne alarak Kampüslülerin kulağında da önemli bir yer açtı kendine. Geçtiğimiz senelerde Raf ile geniş kitlelere seslenme fırsatı yakalayan şarkıcıyla yeni projesi Cesaretsizce Olmuyor ve müzikal yolculuğu üzerine konuştuk.
#ÜniversiteAkdeniz’in gözbebeği Kaş, ülkemizde son yılların en gözde tatil yerlerinden biri oldu. Kendimi bildim bileli Kaş’a yaz kış gidiyorum ve popülerleşmesiyle beraber birçok yeni mekânın açıldığını görüyorum. Kaş’a bir gelen mutlaka bir daha geliyor. Yaklaşan bayram tatili için de birçok kişinin tercihi Kaş olacak. Tatil demek deniz, güneş ve kum olduğu kadar, yeme-içme de demek. Kaş’a gelmek için en güzel sebeplerden biri Akdeniz’in en güzel mavisinin sunduğu muhteşem manzaraları eşliğinde lezzetli yemekler sunan mekânları. Kaş’ta ev yemeklerinden balık restoranlarına, meyhanelerden kebapçılara ve kahvaltı için çok sayıda güzel mekân var. Bunlardan kahvaltısından ve yemeklerinden keyif aldığım en lezzetli mekânları derledim. İşte benim gözümden Kaş’ın en lezzetli mekânları.
#Kaş MekanlarıAkdeniz’in gözbebeği Kaş, ülkemizde son yılların en gözde tatil yerlerinden biri oldu. Kendimi bildim bileli Kaş’a yaz kış gidiyorum ve popülerleşmesiyle beraber birçok yeni mekânın açıldığını görüyorum. Kaş’a bir gelen mutlaka bir daha geliyor. Yaklaşan bayram tatili için de birçok kişinin tercihi Kaş olacak. Tatil demek deniz, güneş ve kum olduğu kadar, yeme-içme de demek. Kaş’a gelmek için en güzel sebeplerden biri Akdeniz’in en güzel mavisinin sunduğu muhteşem manzaraları eşliğinde lezzetli yemekler sunan mekânları. Kaş’ta ev yemeklerinden balık restoranlarına, meyhanelerden kebapçılara ve kahvaltı için çok sayıda güzel mekân var. Bunlardan kahvaltısından ve yemeklerinden keyif aldığım en lezzetli mekânları derledim. İşte benim gözümden Kaş’ın en lezzetli mekânları.
#Kaş Gezi RehberiBuralar bir zamanlar sadece tarlalardan, ormandan ibaretti... Sonra Kemer Country gelince şehre yakın bir ‘yer’ oldu. Şimdi 36 bin nüfusuyla kendine özgü bir varsıl semt. Siteler, İstanbul’un çoğu uydusundaki gibi tektip ve sıradan değil; estetik kaygıyla da inşa edilmiş, yalnız isimlerine sosyologların bir bakması lazım!
#İlk Otobüs Son DurakTaksim Changa’nın ortakları Tarık Bayazıt ile Savaş Ertunç, artık bir müze restoran da işletiyorlar. Sakıp Sabancı Müzesi’nin restoranı Müzedechanga’nın ahşap ağırlıklı İskandinav esintili dekorasyonu ise Autoban imzası taşıyor. Autoban’ın iki ortağı mimar Seyhan Özdemir ve ile mimar Sefer Çağlar’la Changa’nın işletmecilerinin ortak zevkleri, huzurlu bir mekan yaratmış. Restoran ilk sınavını Picasso Sergisi nedeniyle, Sabancı Ailesi’nin geçtiğimiz pazartesi düzenlediği yemekte başarıyla verdi.