Türk Hava Yolları, depremden etkilenen öğrencilere yönelik Take-Off 101 (Anadolu Part-Time) Programı adlı iş alım ilanı açtı. THY'nin resmi internet sitesinde yer alan ilana göre sadece depremden etkilenen 11 ilde bulunan afetzede öğrenciler başvuru yapabilecek.
#THYBilgi birikimini üretime dönüştürmenin en önemli yolunun üniversite-sanayi işbirlikleri olduğunu söyleyen Çağ Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Lütfi Bayboğan, bölgede yer alan yerel, ulusal ve global şirketlerle iletişimlerini sürdürdüklerini belirtti. Bayboğan, “1000’nin üzerinde öğrenciye istihdam sağlayarak, bölge ve ülke ekonomisinde lokomotif görev üstlenmeye çaba gösteriyoruz” diye konuştu.
#Çağ ÜniversitesiKoronavirüs karantina sürecinde, profesyonel çalışma hayatında olan Türk ve Çinli ebeveynlerin evde çocuklarıyla yaşadıkları deneyimleri ele alan araştırmada; ebeveynler, sürecin oldukça yorucu olduğunu belirterek çocuklarıyla ciddi disiplin sorunu yaşadıklarını aktardı. Ebeveynlik rolünde yetersizlik duygusuna kapıldığını söyleyen bazı aileler ise karantina sonrasında çocuklarına daha çok vakit ayırmak için yarı zamanlı çalışmak istediklerini ifade etti. Araştırmanın koordinatörü Doç. Dr. Mehmet Toran ise, “Anne ve babalar, karantina sayesinde çocuklarının yaşamlarının merkezinde olmadığını fark ettiklerini belirtti” dedi.
#Doç. Dr. Mehmet ToranTürk Hava Yollarının (THY) 3’üncü sınıf öğrencilerine yönelik başlattığı 'Anadolu İstasyonları Part Time Öğrenci İstihdam Programı'nı tanıtmak üzere Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesine (OMÜ) gelen THY İstihdam Uzmanları Cihan Turan ve Yunus Bağırmaz, Uzaktan Eğitim Merkezi Konferans Salonunda öğrencilerle buluştu.
#ThyYıldız Teknopark’ın desteklediği ve geçtiğimiz günlerde düzenlenen “Global Girişimcilik Günü” ülkemiz girişimcilik ekosistemine verdiği destekle dikkat çekti. Etkinlik kapsamında birçok genç girişimci yatırımcılara yönelik stratejilerini belirledi. Son verilere göre Türkiye’de pek çoğu teknoparklar içerisinde yer alan startup’lara yılda 200 milyon dolarlık yatırım yapılırken, 2019 yılının ilk 9 ayında 43 yeni girişimin aldığı yatırımlar 13.9 milyon dolara ulaştı. Söz konusu yatırımların yıl sonunda 22 milyon dolar seviyesine çıkması beklenirken ülkemiz girişimcilik ekosistemi hızla gelişmeye devam ediyor.
#TeknolojiTürkiye’deki startup ekosistemini desteklemek amacıyla İstanbul Ticaret Odası’ndan (İTO) yeni bir destek geldi. İTO’nun girişimciliği desteklemek amacıyla kurduğu Bilgiyi Ticarileştirme ve Araştırma Vakfı bünyesinde önümüzdeki dönemlerde 1.000 startupa daha fazla yatırım yapılmasını teşvik edecek.
#StartupNe üniversite sınavındaki bilinçsiz tercih ne de çalışma hayatında ‘kadın olmakla ilgili’ cümleler onu yolundan döndürdü. İş hayatında hiç kimsenin ona ne yapacağını söylemesine müsaade etmediğini söyleyen Kariyer.net Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Didem Arıkan, başarısının sırrını “Çünkü en iyi ne istemediğimi biliyorum” diye açıklıyor.
#Sibel Bağcı UzunÜniversite hayatınız boyunca derslerinize çalıştınız, okulunuzu 4 yılda çok iyi bir derece ile bitirdiniz ve iş başvurusu yapmak için CV’nizi hazırladınız. Sizce işe alımda en önemli şey okul ve mezuniyet dereceniz mi? İnsan kaynakları uzmanları CV’deki en önemli şeyin okul değil deneyim olduğuna inanıyor. Pek çoğunuz yeni mezunda deneyim mi arıyorlar diye soruyor olabilir şu an.. Ama burada deneyimden kasıt okul hayatı boyunca edindiği tecrübeler. Örneğin 4 yıl boyunca hiç staj yapmadıysanız, hiçbir kulübe katılmayıp, hiçbir sosyal sorumluluk ve gönüllülük faaliyetinde bulunmadıysanız, part-time çalışmadıysanız işiniz zor. İyi bir üniversiteden iyi bir dereceyle mezun olup işinizin hazır olduğu dönemler çoktan geride kaldı. Artık iyi okullardan mezun olmuş pek çok kişi var. Kendini sadece teorik anlamda değil her alanda geliştirenler, iş dünyasına üniversite sıralarındayken hazırlananlar mezun olduklarında diğer adaylardan sıyrılıp, bir adım öne geçiyorlar. En çok çalışılmak istenen şirketlerin insan kaynakları direktörlerine, grup başkanlarına bir yeni mezunun CV’sinde en çok neye baktıklarını sorduk.
#İstihdamTürk Telekom, Avea ve TTNET entegrasyonu tamamlandı, yönetici atamaları yapıldı. 2016 sonuna kadar da ortak kültürü oluşturacak olan Türk Telekom, şimdi insana yatırım yapmaya odaklanacak. Geçen yıl 1.000 kişiyi işe aldıklarını söyleyen Türk Telekom İK Genel Müdür Yardımcısı Bahattin Aydın, “Bizi bu süreçte farklı kılacak insan” diyor ve her yöneticinin İK şapkası olması gerektiğinin altını çiziyor.
#TÜRK Telekom GrubuÖğrenciyken iş dünyasını tanımanın, hangi sektörün/şirketin/pozisyonun size göre olduğunu öğrenmenin en güzel yolu staj. Mezun olduğunuzda ‘ne istediğini bilmek’ çok önemli. Bu nedenle her yaz farklı sektörlerde staj yapılması tavsiye ediliyor. Pek çok şirket, staj başvularını şubat ayında almaya başlıyor ve mart, nisan boyunca da başvurular devam ediyor. En çok çalışılmak istenen kurumlara staj alım süreçlerini, kaç stajyer alacaklarını sorduk.