Caddebostan’da açılan Praliné İstanbul, Fransız tatlıları ve hamur işleri üzerine yoğunlaşmış bir işletme. Paris brest, limonlu mereng tart, kara orman entremet gibi tatlıların yanı sıra menüde ekşi maya baget ekmeğe sandviç çeşitleri, tost, kruvasan ve sebzeli kiş de var.
#TatlıOnlar Türkiye’nin en ünlü şefleri. Hepsinin mutlaka şık bir restoranı olmuş ya da halen var. Ama şu anda hepsinin baş tacı sokak lezzetleri; artık kimi dürümcü, kimi burgerci... Peki sokak yemekleri, şef restoranlarının tahtını sallıyor mu? ‘Fine dining’ diye bilinen üst düzey mutfağın pabucu dama mı atıldı, yoksa gönüllerinde, planlarında hâlâ yer tutuyor mu? Dürümde, burgerde, taco’da farkı nasıl yaratıyorlar? Zincirleşmek istiyorlar mı? Yakın zamandaki yeni projeleri neler? Akımın öncüsü şeflerle bir sofraya oturup enine boyuna konuştuk.
#Şef