Yeşil sahalarda rüzgâr gibi estik, okçularımız attığını vurdu, denizleri aştık, kadın voleybolcularımıza dünya selam durdu… Yüzmeden badmintona, güreşten basketbola, okçuluktan atletizme madalyaları arka arkaya sıraladık. 2023 yılında her branştan sporcularımız yüzümüzü güldürdü, göğsümüzü kabarttı. Öyle anlar oldu ki tüm Türkiye’nin kalbi onlarla attı. Avrupa, dünya şampiyonlukları yaşadık, olimpiyatlara katılma hakkı kazandık. Uluslararası yarışmalarda defalarca marşımız çalındı. Sporcularımız adeta Cumhuriyet’in 100’üncü yaşını sahalarda kutladı.
#CumhuriyetKurulduğu günden bu yana Türkiye’de sporun en büyük destekçisi Turkcell’in ana sponsoru olduğu Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu’nun (TBESF) Para Atletizm Milli Takımı, Tunus’un ev sahipliğinde düzenlenen Tunus Grand Prix’sine damga vurdu. Ay-Yıldızlılar, 27 ülkeden 450 sporcunun katıldığı turnuvada 4 altın, 4 gümüş ve 1 bronz madalya kazanmayı başardı.
#MadalyaFransa'nın başkenti Paris’te düzenlenen Open Paris 2022 Grand Prix’te uzun atlamada Para Atletizm milli sporcu Fatma Damla Altın, 5.52 metrelik derecesiyle Türkiye rekoru kırarak altın madalyanın sahibi oldu.
#Open Paris 2022 Grand PrixEmrah Kayalıoğlu, Galatasaray İletişim Müdürü olarak atanmasının ardından kariyeri merak edilen isim oldu. Kariyerine Cumhuriyet Gazetesinde başladıktan sonra pek çok medya kuruluşunda görev alan Emrah Kayalıoğlu, Türkiye'nin EURO 2008'de gösterdiği başarılı dönemde de A Milli Futbol Takımı'nın medya direktörü olarak görev yaptı. İşte, Emrah Kayalıoğlu hakkında bazı bilgiler
#Emrah KayalıoğluMotosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, Formula 1 yarışmalarının yapıldığı İstanbul Park'ın bazı kesimlerce ölü yatırım olarak görüldüğünü bunun ise Bernie Ecclestone'nin orasını Türk insanına uzay üssü gibi göstererek, yasak bölge haline getirmesinden kaynaklandığı söyledi.
Atletizm sezonunun en canlı dönemindeyiz. Avrupa’nın birçok şehrinde grand prix yarışları yapılıyor. Ünlü atletler iyi dereceler yapma, para ödülü kazanma hırsıyla Stockholm’den Salamanka’ya, Paris’ten Atina’ya mekik dokuyor. Ekran başında bu yarışları izliyorsanız orta ve uzun mesafe koşulurken en önde giden atletin ikinci, üçüncü turda yarışı bıraktığını göreceksiniz. Hatta bu atletin pist kenarından koşuyu sürdürenlere tezahürat yapmasına saşıracaksınız. Peki, neden yarışı bırakan atlet rakiplerine destek verir, hiç düşündünüz mü? Bunun cevabı "tavşan" kelimesinde gizli.
Halil Akkaş adını ilk kez 2005’te Madrid’de, Avrupa Atletizm Şampiyonası’nda duydum. Avrupalı meslektaşlarımın deyimiyle "yürekli" koşuyordu. İsmail Akçay, Mehmet Terzi gibi isimlerden sonra atletizm pistlerinde "rüzgar gibi" esmeye başlayan, "Genç Türkler"den biriydi. Helsinki’deki 2005 Dünya Atletizm Şampiyonası’nda kendi gözlerimle izlediğimde ise onun çok farklı biri olduğunu anladım.
Süreyya Ayhan'ın büyük oynadığı ortada. Doğrusu hedefine de uygun davranıyor. Ünlü atletlerin menajeri Hollandalı Jos Hermens'le anlaşması başka nasıl açıklanabilir? Hermens, Süreyya'nın önünde 10 yıllık parlak bir gelecek olduğuna işaret ediyor. Ona göre bir de İngilizce öğrenirse tam bir uluslararası atlet olacak. Çünkü, ancak büyük şampiyonlarda rastlanan kendine güven onda şimdiden mevcut!