Özel okul teşvik ek yerleştirme sonuçları için velilerin beklentisi devam ediyor. Özel okul telvik sonuçlarının açıklanmasının ardından ikinci bir şans amacıyla ek yerleştirme sonuçlarına kilitlenen veliler, Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu sonuçları ne zaman açıklayacağını merak ediyor. İşte, merakla araştırılan özel okul teşvik ek yerleştirme sonuçları hakkında bazı detaylar
#Özel Okul Ek YerleştirmeÖzel okullar için verilecek eğitim-öğretim desteği başvurularının sonuçları açıklandı. Özel okullarda okumak isteyen öğrenciler ve velilerin gözü kulağı özel okul tercih tarihlerine çevrildi. Devlet teşvik desteği için başvurularını yapan özel okullarının isimleri yayımlanmaya başladı. Eğitim ve öğretim desteği kapsamında özel okula giren öğrenciler Eylül ayı içerisinde belirtilen zamanlarda, yerleştirilmiş özel okula destek kapsamında kayıt işlemlerini de yaptırabilecekler. Peki özel okul tercihleri ne zaman?
#Özel Okul TercihleriBu yıl düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonucunda Aksaray Üniversitesi Fen Bilgisi Öğretmenliği bölümüne sadece 2 öğrenci yerleşti. Öğrenciler, üniversitenin 60 kişilik sınıfında en öndeki sıralara oturup hocalardan özel ders niteliğinde eğitim alıyor.
#Aksaray ÜniversitesiMilli Eğitim Bakanlığı ile Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi arasında imzalanan protokol kapsamında açılan Türkiye'nin ilk Güzel Sanatlar Müzik İlkokulu ve Ortaokulu, 360 öğrencinin katıldığı özel yetenek sınavını geçen ilk öğrencileri ile eğitime başladı. Projeyle Türk müziğinde nitelikli insan kaynağının artırılması amaçlanıyor.
#Milli Eğitim BakanlığıMillî Eğitim Bakanlığı (MEB), Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılan merkezi sınavın sonuçlarının açıklanmasının ardından '2024 Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu' yayımladı. Buna göre ortaöğretim kurumları tercih süreci, 28 Haziran-17 Temmuz tarihleri arasında yapılacak, yerleştirme sonuçları ise 22 Temmuz’da açıklanacak. LGS yerleştirmeleri merkezi ve yerel olarak iki şekilde yapılacak. Depremzedeler için pozitif ayrımcılık yapılan yerleştirme süreci, merkezi sınavla öğrenci alan özel okullar için de 16 Temmuz’a kadar sürecek.
#Yerleştirme Süreci Nasıl İşeyecek?Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğünce, Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Mersin, İstanbul, İzmir, Konya, Samsun, Sivas, Şanlıurfa illerinde bulunan ve aşağıda yer alan birimlere, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4 üncü maddesinin B fıkrası uyarınca 6/6/1978 tarih ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar’ın ek 8 inci maddesi kapsamında görev yapmak üzere belirtilen branş ve sayıda sözleşmeli sanatçı alınacaktır. Takip eden yıllarda, durumları uygun olanlar ile; ihtiyaç, başarı, disiplin, pozisyon vize durumu ve Bakanlıkça gerek görülen diğer kriterler yönünden yapılacak değerlendirmeye göre yeniden sözleşme yapılabilecektir.
#KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞIYKS’de 166 puan alan bir adayın 34 yaş üstü kadınlar için ayrılan kontenjanla Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümü’ne girmesi tartışma yarattı. Daha başarılı bir öğrencinin hakkına girdiği yorumları yapıldı. Bu tartışmaları YÖK Başkanı Özvar’a sordum. Özvar, “Kimsenin hakkı yenmedi” dedi ve sistemi detaylarıyla anlattı...
#Yök- YKS’de 166 puan alan bir adayın 34 yaş üstü kadınlar için ayrılan kontenjanla Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümü’ne girmesi tartışma yarattı. Daha başarılı bir öğrencinin hakkına girdiği yorumları yapıldı. Bu tartışmaları YÖK Başkanı Özvar’a sordum. Özvar, “Kimsenin hakkı yenmedi” dedi ve sistemi detaylarıyla anlattı...
#YKSÜniversite E Kayıt ekranı için araştırmalar sürüyor. Üniversite kayıtları nasıl yapılır? sorusu 2 yıllık ön lisans ve 4 yıllık lisans programlarına yerleşen öğrencilerin en önemli gündem maddesi oldu. Kayıt hakkı kazanan adayların istenen belgeleri tamamlayarak belirtilen tarihler içerisinde kazandıkları üniversiteye götürerek kayıt yaptırmaları gerekecek. E devlet üzerinde yer alan e Kayıt ekranına T.C kimlik numarası ile erişim sağlanacak. ÖSYM'nin yayınladığı YKS tercih kılavuzunda yer alan bilgilere göre bu sene üniversite kayıtları 28-30 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek.
#Üniversite E KayıtÜniversite tercih sonuçlarının açıklanmasıyla gözler şampiyonlara çevrildi. Biz de tüm soruları doğru cevaplayarak 500 tam puan alan şampiyonlarla konuştuk. Bazıları tam puan aldıkları alanlardan tercih yapmadı. Mühendislik, tıp ve psikoloji gibi bölümlere yerleşen birinciler, tercih sürecini anlattı.
#ÜniversiteLGS’de sınavla öğrenci alan okullar ve yerel yerleştirme için tercih yapan 1 milyon 14 bin 675 öğrencinin yüzde 95’i tercihlerine yerleşti. Sonuçları Hürriyet’e değerlendiren Eğitim uzmanı Salim Ünsal, “Sürpriz bir durum yaşanmadı. Özellikle doğru tercih yapan adaylar istedikleri okullara yerleşti” dedi.
#Milli Eğitim BakanlığıSıralama mı önemli, puan mı sorusu YKS sonuçları akabinde öne çıktı. YKS tercihleri için puan mı önemli sıralama mı sorusu, sonuçların açıklanmasının akabinde pek çok adayın gündeminde yer almaya başladı. Eğitim uzmanı Salim Ünsal, tercih aşamasında puanın mı yoksa sıralamanın mı ön planda yer alması gerektiğine değinerek tercih esnasında dikkat edilmesi gereken 10 püf noktayı sıraladı. İşte, YKS tercihleri öncesi dikkat edilmesi gerekenler
#SıralamaHayalindeki lisede devam etmek isteyen yüz binlerce öğrenci için tercih dönemi başladı. Lise adayları bugünden başlayarak 19 Temmuz Çarşamba günü saat 17.00’ye kadar tercihlerini yapabilecek. Tercih sonuçları ise 24 Temmuz günü açıklanacak. Adayların tercih döneminde 5 noktaya dikkat etmesi gerekiyor.
#LGSMilyonlarca öğrencinin daha iyi bir lisede eğitim görebilmek için ter döktüğü LGS’de tercih dönemi yarın başlıyor. Adaylar, ‘merkezi sınav puanı ile öğrenci alan okullar’, ‘yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar’ ve ‘pansiyonlu okullar’ olmak üzere 3 grupta tercih yapabilecek.
#LGSLGS tercih kılavuzu yayımladı, yoğun bir sınav maratonunu geride bırakan adaylar ve aileler için bu kez de yeni bir yarış başladı. Zira sınavda tam puan yapan aday sayısı 562 olunca, iyi okullara yerleşmek için puanın yanı sıra farklı kriterler göz önüne alınacak. Adaylar kıyasıya yarışacak...
#LGS KılavuzuMilli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 2023 Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu yayımlandı. Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılacak ortaöğretim kurumları tercihleri 3 Temmuz’da başlayacak 19 Temmuz’a kadar sürecek. Sonuçlar 24 Temmuz’da açıklanacak. Deprem bölgesinden tercih yapacak adaylar için tüm okullarda her 30 kontenjana 2 olacak şekilde ek kontenjan verilecek. Kılavuza göre; 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı ise 11 Eylül’de başlayacak.
#LGSCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adana İstasyon Meydanı'nda vatandaşlara seslendi. " Lise öğrencilerimize müjde vermek istiyorum" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Deprem bölgesi illerimizdeki devlet üniversitelerimizde genel yerleştirme dışında yüzde 25 oranında ayrı bir kontenjan ayıracağız. Sıralama dışında puan önceliği ile ilave kontenjanlara yerleşebilecek. Özel üniversitelerin tamamında birer kişilik yer tesis edilecek. 21 bin 560 öğrencimizin faydalanacağı 2023-2024 döneminde yerleşecek" ifadelerini kullandı.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanKültür ve Turizm Bakanlığı 171 sözleşmeli personel alacak. ilan.gov.tr'de yer alan ilana göre başvuruda istenilen bilgileri eksik ve nitelikleri uygun olmayan adayların başvuruları hakkında işlem yapılmayacak.
#Personel Alımı17 Eylül-20 Kasım tarihleri arasında ücretsiz gezilebilecek 17. İstanbul Bienali’nde ağırlıklı olarak Müze Gazhane ve Pera Müzesi’nde öğrendiğimiz jeolojik, ekolojik, hidrofonik, folklorik, antropolojik, topografik bilginin, gerçeğin haddi hesabı yok. Bienal, elinizde kumanda, bir kıtadan diğerine sizi sürüklerken ayağa kalkmak için hiç de geç olmadığını söylüyor.
#17. İstanbul BienaliÜniversite kayıt başvuruları 22 Ağustos tarihinde başladı. YKS yerleştirme sonuçları ile ilk defa bir yükseköğrenim programına kayıt hakkı kazanan öğrenciler, "üniversite e-Kayıtları nasıl yapılır?" sorusunun yanıtına odaklandı. Kayıtlarını elektronik ortamda yapan öğrencilerin e-kayıt ekranında veya üniversitenin web sitesinde duyurduğu tarihlerde ders kaydına gitmesi gerekecek. Gözler şimdi kayıt tarihlerinde. Peki, Üniversite kayıtları ne zaman bitecek? İşte, bireysel ve elektronik üniversite kayıt işlemleri ile ilgili ÖSYM kılavuzunda yer alan bilgiler.
#Üniversite KayıtlarıSağlık meslek lisesi, sağlık sektörü alanında ortaya çıkan iş gücü ihtiyacını karşılamak için hem devlet bünyesinde hem de özel okul şeklinde faaliyet gösteren, ortaokuldan sonra sınavla öğrenci alan bir çeşit meslek lisesi türüdür. Sağlık meslek liselerinin öğrenim süresi ise, dört yıldır. Sağlık lisesi bölümleri nelerdir sizler için derledik.
#Sağlık LisesiE Kayıt yaptıktan sonra üniversiteye gitmeye gerek var mı sorusu, kayıt işlemlerini 22-24 Ağustos tarihleri arasında internet üzerinden tamamlayacak olan adayların araştırdığı konu olmaya devam ediyor. E Kayıt sürecinde öğrencinin ortaöğretim mezuniyeti MEB e-okul sisteminden teyit edilerek kayıt yaptıran adaylardan ayrıca ortaöğretim diploması istenmeyecek. Peki, E Kayıt yaptıktan sonra üniversiteye gitmeye gerek var mı? İşte, o detaylar
#E KayıtOBP puanı nasıl kırılır, tercih yapıncı OBP puanı kırılır mı? soruları 2022 YKS yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından adayların gündeminde yer alıyor. Ortaöğretim başarı puanı (OBP), YKS yerleştirme sürecinde önemli bir etkiye sahip. Kazandığı okula gidip gitmeme konusunda kararsız kalan adaylar okul puanının düşüp düşmeyeceğini merak ediyor. Peki Tercih yapınca OBP kırılır mı? OBP nasıl kırılır? İşte OBP puanı hesaplama
#Tercih Yapınca OBP Kırılır Mı