Kadim medeniyetlerde ve doğu kültüründe anlatının atası ‘kıssa’lardır. Hikâye, masal, fıkra, rivayet ve menkıbelerin genel adıdır bu terim. İçinde bir ‘hikâye’ bulunduran kıssalarla olağanüstü durumlar, din kaynaklı fevkâlâde, kutsal olaylar anlatılarak insanlara ahlakî öğütler vermek amaçlanır. Başka bir ifadeyle, gaye; insanlığa ibretlik olaylar anlatılarak sonucunda bir ders çıkarılmasıdır.
#Konuk YazarStephen King, korku ve gerilim edebiyatının en ünlü yazarlarından. Dünya çapında çok satanlar listesine giren 50’den fazla romanı var. Usta ismin kitapları Türkiye’de Altın Kitaplar tarafından okura sunuluyor. Yayınevinin yöneticilerinden Batu Bozkurt’un Stephen King’le bizzat tanıştığını duyunca, bunun nasıl gerçekleştiğini öğrenmek istedim. Bozkurt’tan Stephen King’i de heyecanlandıran o özel buluşmanın detaylarını öğrendim.
#Stephen KingÇikolata kokusuyla kendinden geçen ejderhalar, satılmak üzere evcilleştirilen kurtları özlerine döndüren cesur bir anne-oğul, durmadan uzadığı için akranlarının sürekli dalga geçtiği ama bir yandan da fena halde âşık olan bir genç, Karayip Denizi’nin ortasında çetin bir mücadele veren dört kardeş... İlkgençlik çağına eşlik edecek, dumanı üstünde, birbirinden etkileyici kitaplardan oluşan bir seçki...
#İlkgençlikGünümüz çocukları yaşıtlarına karşı acımasız ve birbirlerinin eksik yönleriyle dalga geçiyorlar. Bu durum baskın karakterdeki çocuklar için şiddet eğilimine, kurban konumundaki çocuklar için ise içe kapanmaya sebep oluyor. Usta yazar Feyza Hepçilingirler, çocuklar arasındaki bu sorunların aileleriyle ilgili olduğunu söylüyor ve çözüm olarak farklı olanı kabul etmeyi içselleştirmelerini öneriyor. Yazarla buluştuk, Doğan Egmont’tan çıkan son kitapları ‘Ezber Bozan Hatice Teyze’ ve ‘Kara Kargalar ile Ak Martılar’ı konuştuk.
#Feyza Hepçilingirler