Avrupa’da yaşayıp kendi ülkelerindeki mal varlıklarını ve gelirlerini beyan etmeyenler, büyük cezalarla karşı karşıya kalıyor. Bunun son örneği Belçika’da yaşandı. Sosyal konutlarda oturan bir Türk vatandaşının Türkiye’de 16 dairesi olduğu ortaya çıktı. Hakkında soruşturma açılıp oturduğu yerden çıkarılan vatandaşın, yasalara göre 35 bin Euro’ya kadar ceza alabileceği öğrenildi.
#BELÇİKATürkiye’nin geçen haziran ayından bu yana 69 ülkeyle gerçekleştirdiği Otomatik Bilgi Değişimi, 31.05.2021 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Kararı’nın Resmi gazetede yayımlanmasıyla birlikte yürürlüğe girdi. İkamet kaydı yurtdışında olup da Türkiye’deki finansal banka bilgilerinin mukimi oldukları dış ülkelerin maliye daireleriyle paylaşan Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlı Gelir İdaresi Başkanlığı, Türkiye’nin 2017 yılında altına imza koyduğu ve 2019 yılında onaylanan, global ölçekteki vergi kaçakçılığıyla mücadeleyi amaçlayan bir uluslararası anlaşmayı uygulamakla yetkili kılındı.
#Otomatik Bilgi DeğişimiBu yılın haziran ayından itibaren Türkiye’nin uygulamaya koyduğu Finansal Hesap Bilgilerinin Karşılıklı Olarak Otomatik Değişimi Anlaşması nedeniyle Türkiye’deki hesap bilgilerinin ikamet ettikleri ülkeye bildirilmesini engellemek isteyenlerin, bu çabası sonuçsuz kalacağa benziyor. Çünkü Türkiye’de Otomatik Bilgi Değişimi’nden sorumlu yetkili kurum olan Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından verilen bilgiye göre, apar topar kapatılan banka hesapları da, ertesi yıl, kişinin mukimi bulunduğu ülkedeki yetkili maliye birimlerine bildirilecektir.
#Www.Gib.Gov.Tr/Uluslararasi_MevzuatYeni yazı dizimizde, yaklaşık olarak 6 aydır yürürlükte olan ve Avrupalı Türkleri, özellikle Almanya’da yaşayanları tedirgin eden bir uygulamayı işleyeceğiz. Konumuz, Türkiye’nin daha önce altına imza attığı ancak geçen haziran ayından bu yana uyguladığı, Avrupa ve 70’e yakın ülkeyle vergisel ve finansal konularda yaptığı otomatik bilgi paylaşımı. Türkiye’nin taraf olduğu uluslararası anlaşma gereği, Avrupa ülkelerinde yaşayan ancak memleketlerindeki finansal hesap bilgileri mukimi oldukları ülkelerle otomatik olarak paylaşılması, birçok Avrupalı Türk’ü haliyle endişelendiriyor.
#AlmanyaBerlin’de sivil toplum örgüt temsilcileriyle bir araya gelen AK Parti İstanbul milletvekili ve TBMM Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Alt Komisyonu Başkanı Zafer Sırakaya, Türk diasporasının önemini anlattı. Avrupa’da yaklaşık 5 milyon Türkiye kökenlinin yaşadığını belirten Sırakaya, “Örgütlenmek çok önemli. Örgütlenirseniz, güçlenirsiniz” dedi.
#Zafer SırakayaHürriyet, Avrupalı Türkleri yakından ilgilendiren ‘Otomatik Bilgi Değişimi’ konusunu araştırdı. ‘Otomatik Bilgi Değişimi’ nedir? Hangi ülkeler arasında, neden imzalandı? Kimleri ve hangi hesapları kapsıyor? Türkiye bu anlaşmaya neden imza attı? Yaşadığınız ülkeyle hangi bilgiler paylaşılacak? Kişisel verilerinizi koruma altına alabilir misiniz? Adres değişikliğini kimler yapabilir? Çifte vatandaş Türklerin durumu ne? Türkiye’ye yerleşenlerin ne yapması gerekir? Sosyal Güvenlik Uzmanı Erhan Nacar Hürriyet'e anlattı...
#Avrupadan HaberlerOECD Genel Sekreteri Angel Gurria, "Bundan sonra gelişmekte olan ülkeler toplayamadıkları vergileri toplamaya başlayacak. Bu yılın geri kalanında 8 ay var. Gelecek yıl 12 ay daha var. Üzerinde çalışıyoruz ve kuşkusuz bitireceğiz. Dijital ekonominin vergilendirilmesi konusunda dünya ekonomileri, toplumları ve ülkeleri bir araya gelerek aynı kriterlerin nasıl ele alınacağına dair bir anlaşma yapmak zorunda. Bunun üzerinde çalışıyoruz. Çok zor ve karmaşık? Ancak çok fazla ilerleme kaydediyoruz" açıklamasında bulundu.
#OECD Genel Sekreteri Angel GurriaMaliye Bakanı Mehmet Şimşek, İstanbul’da düzenlenen G- 20 Uluslararası Vergi Sempozyumu’nda konuştu. Sosyal medya firmalarının vergilendirilmesi konusunda bazı sıkıntılar yaşadıklarını söyleyen Şimşek, "Neticede şuna vardık; para kazanıyorlarsa mutlaka onların da vergi vermesi gerekiyor" dedi.
#Sosyal MedyaHuawei, geliştirdiği akıllı telefonlarda donanıma olduğu kadar tasarıma da büyük önem veriyor ve geliştirdiği pek çok modelde de bu ince dokunuşları görebilmek mümkün. Bu videoda inceleyeceğimiz nova 10 SE de hem bulunduğu segmentte işini fazlasıyla iyi yapabilen bir telefon olmuş hem de bunu bu şık tasarımıyla taçlandırmayı ihmal etmemiş. Aranızda bu telefonda Google servisleri çalışmıyor diye düşünenler varsa da bu video fikrinizi tamamen değiştirecek, çünkü bu servislerin nasıl tıkır tıkır çalıştığını da deneyimleyerek sizlere aktaracağım. İşte nova serisinin yeni göz bebeği nova 10 SE…
#Sponsorlu İçerik60 MP çözünürlüğünde görüntü alabilen ön kamerası, 100W süper hızlı şarj desteği ile ince ve hafif yapısını şık tasarımla bütünleştiren çok farklı bir telefonla bugün sizleri tanıştıracağız. İşte karşınızda Huawei’nin en iddialı telefon modellerinden biri olan nova 10 Pro…
#Sponsorlu İçerikTürkiye’nin yüksek teknolojili alanlardaki yenilikçi fikirleri TechAnkara Proje Pazarı’nda buluştu. Bu yıl 10’uncu kez düzenlenen TechAnkara Proje Pazarı, inovatif girişimler ile yatırımcıları bir araya getirdi. 10’uncu yılda jüri tarafından belirlenen 100 proje, ATO Congresium’da görücüye çıktı. 350 start-up’ın yatırımcılarla B2B görüşme gerçekleştirdiği etkinliğin açılışını Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank yaptı.
#Techankara Proje PazarıSnapchat'de silinen fotoğraflar geri nasıl getirilir, sıklıkla araştırılan konulardan biridir. Özellikle kullanım anlamı açısından da önem teşkil eden konular arasındadır. Bu bakımdan Snapchat'de silinen fotoğraflar geri nasıl getirilir öğrenebilir ve buna göre kolaylıkla geri getirebilirsiniz. Snapchat'de silinen fotoğraflar geri nasıl getirilir? Snapchat silinen fotoğrafları ve resimleri geri getirme hakkında detayları derledik.
#SnapchatRusya'nın Ukrayna'ya saldırılarının ilk gününden beri Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e desteğini ifade eden Çeçenistan Cumhurbaşkanı Ramazan Kadirov'dan flaş bir Mariupol paylaşımı geldi. Kadirov, savaşın en sıcak bölgesi olan kentteki çatışmalara ait görüntüleri Telegram hesabından paylaştı.
#MariupolHürriyet Kitap eserlerini okuyucularıyla kuponla ve ücretsiz olarak buluşturan Hürriyet, kampanyaya okuyucuların gösterdiği yoğun talep nedeniyle ikinci kez kupon dönemini başlattı. Okuyucuların seçenekler arasından istediğini tercih edebileceği kampanya kapsamında ilk kupon 5 Ocak’ta Hürriyet’te olacak.
#Hürriyet KitapTürkiye’nin 2017 yılında taraf olduğu ve Cumhurbaşkanlığı Kararı ile 31.5.2021 tarihinde Resmi gazetede yayımlayarak uygulamaya koyduğu Otomatik Bilgi Değişimi Anlaşması’na göre, finansal hesap bilgilerine ilişkin 69 ülkeyle yaptığı bilgi paylaşımında baz alınan kriter vatandaşlık değil, mukimliktir. Diğer bir ifadeyle, finansal bilgileri paylaşılacak kişinin Türk vatandaşı veya çifte vatandaş olmasının hiçbir önemi yok.
#Almanya