E Müfredat zümre oluşturma toplantısı, okulların açılmasına sayılı gün kala öğretmenlerin sorguladığı husus oldu. MEBBİS üzerinden yıllık plan hazırlama işlemi ile birlikte zümre oluşturma işlemini tamamlayacak olan öğretmenler, sistemin işleyişi hakkında bilgi edinmek istiyor. İşte, MEBBİS üzerinden gerçekleştirilen E Müfredat zümre oluşturma ve yıllık plan modülü hakkında bazı bilgiler
#E MüfredatE-Müfredat üzerinden zümre oluşturma işlemini yapmak zorunda olan öğretmenler, son günlerde sosyal medya üzerinde sistemin sıkıntıları üzerinde paylaşımlar yapmaya başladı. Peki, hakkında kılavuz bilgileri yayımlanan ve MEBBİS şifresi ile de kullanılabilen E-Müfredat zümre oluşturma işlemi nasıl yapılacak? İşte, öğretmenlerin odak noktası olan E Müfredat zümre oluşturma ekranı ve detaylı bilgiler
#E MüfredatMilli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, ülkelerin gücünün iyi eğitime sahip nitelikli insan gücünden geldiğini belirtti. Erdem, "Bakanlığımız yurtdışından önemli heyetler kabul eder ve eğitim iş birliği anlaşmaları yapar. 50'ye yakın ülkeyle eğitim anlaşması yaptık. Bu ülkeler Türkiye'ye neden geliyor? Türkiye'nin petrolü, doğalgazı yok, altın, elmas gibi değerli madenleri yok. Ama Türkiye'nin çok önemli bir beşeri kaynağı var" dedi.
#Orta Öğretim Genel MüdürlüğüE-Müfredata giriş yapamayan öğretmenler, konuyla ilgili çözüm arayışlarına devam ediyor. Sisteme giremedikleri için zümre modülüne giriş yapamayan, yapsa dahi yüklemede sıkıntı çeken öğretmenler, E-Müfredat neden açılmıyor sorusuna cevap arıyor. Peki, E-Müfredat ile ilgili son durum nedir? İşte, öğretmenleri ilgilendiren bazı bilgiler
#E MüfredatMEB Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt, NTV’de katıldığı canlı yayında TEOG yerleştirmeleri ve nakilleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Okullar açılmadan yerleştirme sürecinin tamamlanmış olacağını belirten Kurt, nakillerin nasıl yapılacağına dair bilgi verdi. Orta öğretim kurumlarında yerleşemeyen öğrencilerin hepsine yetecek kadar yer olduğunu vurgulayan Müsteşar Yardımcısı, “Bizim 249 bin öğrenciyi alabilecek kapasitemiz var. Açık öğretimde, özel öğretim kurumlarında olsun nereden gelirse gelsin devlet okulunda bir örgün eğitimde okumak istiyorsa öğrencilerimize kapımız açık. Hepsine yetecek kadar yerimiz var” dedi. Neden 248 bin boş kontenjan olduğunu da söyleyen Kurt’un açıklamalarından satır başları ise şöyle:
#MebHatay’ın İskenderun İlçesi’nde Naciye Düzen iki çocuğu ile birlikte 12 derslikli ilkokul yaptırdı. Düzen okul için evini, kızı emekli öğretmen Suna Tekin bileziklerini sattı, oğlu nükleer fizik profesörü Oktay Tekin ise bankadan kredi çekti. Açılışı törenle yapılan 12 derslikli Naciye-Suna-Oktay Tekin İlkokulu’nun ilk ders zilini ise Naciye Düzen çaldı.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), liselerin 10 yılını değerlendirdiği bir rapor hazırladı. Buna göre geçen yıl liselerdeki 3 milyon 811 bin 767 öğrencinin 380 bin 771'i Din Öğretimi Genel Müdürlüğü bünyesindeki liselere gitti. Lise çağında 14-17 yaşındaki gençlerin, en çok Siirt, Muş ve Batman'da, en az ise Tunceli, Çanakkale ve Edirne'de olduğu belirlendi. Çalışmaya göre ayrıca, liselerde ülke genelinde öğretmen başına öğrenci sayısı 2011 yılında 18 iken 2013'te 16 oldu.
#LiseCHP, Milli Eğitim Bakanlığı’nın il milli eğitim müdürlüklerine gönderdiği yazı ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı törenlerinde, yönetmelikte yer almayan senaryo, değişik renk ve nitelikte gösteri ve fon çalışmaları gibi etkinliklere yer verilmemesini, kutlamaların sadece okullarda yapılmasını öngören genelgeyi Danıştay’a taşıdı.
19 Mayıs Atatürk' ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Ankara dışındaki illerde sadece okullarda kutlanacak. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, kararla ilgili olarak, ''Yeri önemli değil, kutlamak ve anlamak önemlidir. Öze bakmak lazım, şekle takılıp kalırsak Türkiye kaybeder. Kıymetli olan statlar değil, 19 Mayıs'ın kendisidir'' dedi.
ADAPAZARI'ndaki Atatürk Lisesi'nin bahçesinde bazı kız öğrenciler üzerlerinde okul kıyafeti olmasına rağmen, diğer arkadaşlarının arasında türbanlarıyla dolaşıyor. Okul Müdürü Coşkun Samur, dışarda türban takan 4- 5 öğrencilerinin olduğunu, ancak bunların sınıfa girdiklerinde başlarını açtıklarını söyledi.
Türkiye genelinde yağışlı hava etkisini sürdürüyor. Birçok bölgede kar yağışı görülürken, yüksek kesimlerde kar kalınlığının 50 santimetreyi aştığı bildirildi. Bu hafta için ise batı bölgelerinde sağanak yağış, doğu kesimlerde ise kar bekleniyor. Peki yağışlar ne kadar sürecek? İstanbul’da yağmur ne zaman etkili olacak? İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Meteoroloji Uzmanı Dr. Güven Özdemir, hurriyet.com.tr’ye anlattı.
#Hava DurumuYağışsız geçen günlerin ardından Türkiye genelinde sağanak ve kar hâkim olurken, hava koşulları nedeniyle bazı il ve ilçelerde eğitim ve öğretime bir gün süreyle ara bile verildi. Uzmanlar soğuk ve yağışlı havanın cumartesi gününe kadar devam edeceğini söylüyor. Peki soğuk hava ve kar yağışı aralık ayı boyunca da devam edecek mi? Özellikle İstanbul’da kar yağışı olacak mı? İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Meteoroloji Uzmanı Dr. Güven Özdemir, hurriyet.com.tr’ye anlattı.
#Meteorolojiİç güvenlik alanında düzenlemeler içeren kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Buna göre; yetkisiz çakar ve tepe lambası kullananlara 96 bin lira ceza verilecek, sürücü belgeleri 30 gün süreyle geri alınacak ve araç aynı süreyle trafikten men edilecek. Çarşı ve mahalle bekçisi durdurduğu kişi üzerinde veya aracında silah bulunduğu hususunda yeterli şüphenin varlığı halinde, zarar verilmesini önlemek amacıyla kişiyi yoklama suretiyle elle dıştan; araçların ise dışarıdan bakıldığında içerisi görünen bölümlerini kontrol edebilecek. İşte detaylar...
#Yetkisiz ÇakarYurt genelinde mevsim normallerinde seyreden sıcaklıklar yerini soğuk havaya bırakıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminlerine göre, ülkenin çeşitli bölgelerinde gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Peki bir anda soğuyacak olan hava ne kadar sürecek? Kasım ayında kar bekleniyor mu? Kış tam anlamıyla ne zaman başlayacak? Meteoroloji Uzmanı Dr. Güven Özdemir, hurriyet.com.tr’ye anlattı.
#Hava Durumu