TÜSİAD’ın dün gerçekleşen Olağan Genel Kurulu’nda yeniden başkanlığa seçilen Orhan Turan, vergisini düzenli ödeyen işletmelerin kayıt dışı işletmelere karşı rekabette zorlandığına dikkat çekerek, “Kayıt dışı ekonomi kayıtlı kesimin vergi yükünün ağırlaşmasına yol açıyor. Üstelik çevre kirliliği, halk sağlığı, çalışanların sosyal güvenlik hakları, iş sağlığı ve güvenliği, hatta suç ekonomisi gibi bir dizi negatif unsur ile de iç içe geçen bir durum. Bu nedenle kayıtlı ekonomiye geçişin özendirilmesini çok önemsiyoruz” dedi.
#TüsiadGEÇTİĞİMİZ günlerde İzmirliler önemli etkinlikler organize etti. İlki, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin liderliğinde “İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi” çalışmaları ile ilgili İstanbul’da yapılan bir geniş katılımlı toplantı, diğeri ise EGEV’in geleneksel Ege Ekonomik Forum paneller serisiydi.
#1Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası “Orta gelir tuzağından korunmaya çalışan gelişen ekonomilerin, ekonomik modellerini ve ekonomik büyümelerinin finansmanını sürdürülebilir kılacak yetenek ve altyapılarını yeniden gözden geçirmeleri" açıklamasında bulundu.
#EBRDMilli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ekonomiyle ilgili hedeflerin aslında eğitimle alakalı olduğunu söyleyerek, “Eğitimimiz orta ise ekonomimiz orta olur. Dolayısıyla bizim öncelikle eğitime yatırım yapmamız, bu eğitimi de bugünkü küresel standartlarda yapmamız gerekiyor" dedi.
#Milli Eğitim Bakanı Ziya SelçukMilli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okullar arasındaki imkan ve farklılıkların azaltılacağına işaret ederek, "Yakında da ilan edeceğiz, Mart ortasında. Birkaç ay içerisinde ortaya koyacağımız büyük bir veri yönetim sistemiyle de ne demek istediğimizi belki daha somut olarak anlatma ihtimalimiz ortaya çıkacak" dedi.
#Milli Eğitim Bakanıİstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclisinin kasım ayı olağan toplantısı, “Rekabet, Bilim ve Teknoloji Odaklı Dünyada Yeni Eğitim Modeli Vizyonunun Sanayimiz Açısından Önemi” ana gündemi ile gerçekleştirildi. İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ın açılış konuşmasını yaptığı toplantıya Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk konuk olarak katılarak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
#ÖğretmenlikTÜRKİYE’nin bilimsel üretimde dünyadaki yerini ölçmeye çalışırken başvurabileceğimiz pek çok ölçüt var. Yapılan akademik yayınların sayısı kuşkusuz önemli bir gösterge. Bu sıralamaya baktığımızda dünya sıralamasında 19’unculuğa geldiğimizi, İran’ın ise üç basamak yukarıda 16’ncılığa çıktığını geçen hafta yazmıştık.
#Yazarlarİstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, banka borç yapılandırmasında büyük firmalara tanınan başvuru imkanının, 100 milyon TL altı borçlu orta ve küçük ölçekli firmalara da sağlanması gerektiğini belirterek, "Bankaların KOBİ'lerin borçlarını da yapılandırmaya almaları, onlara soluklanacakları yeni bir alan oluşturacaktır." değerlendirmesinde bulundu.
#Şekib AvdagiçMilli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, liselere geçiş sistemiyle ilgili, “Önümüzdeki yıl sınavın çocukları huzursuz eden bölümleriyle ilgili önlem alacağız. Çok daha dingin bir sınav dönemi geçecek. Yumuşak bir geçişle bu sınavın ağırlığının hafiflediği dönemi göreceğiz. Hiçbir öğrencimiz, velimiz sürprizle karşılaşmayacak. Oyunun ortasında kurallar değişmeyecek” dedi. Ankara Palas’ta ilk kez medyanın Ankara temsilcileri ve eğitim muhabirleriyle bir araya gelen Selçuk’un açıklamaları şöyle:
#Milli Eğitim BakanlığıSon yıllarda Türkiye’de girişimcilik ve yetkinlik gelişimi konularında aktif olarak çalışmalar yürüten MEF Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erhan Erkut, aynı zamanda ülkemizde üniversite içindeki ilk hızlandırıcı, kuluçka merkezini açan isim. Özellikle bu alanda kariyer planlayanlar tarafından aranan isimlerin başında gelen Prof.Erkut ile Kalite ve Başarı Sempozyumu için geldiği Bursa’da girişimcilik üzerine önemli mesajlar içeren bir söyleşi gerçekleştirdik. Prof.Dr. Erhan Erkut, Türkiye’nin istihdam sorununun giderek büyüdüğüne dikkat çekerek, girişimcilikten başka çare olmadığının altını çizdi.
#Bursa