Orman kebabı, etin ve sebzelerin bir araya geldiği nefis bir tarif. Yapımı biraz uğraştırsa da aslında pratik. Ayrıca tencerede pişirebileceğiniz gibi fırında da kolayca hazırlayabilirsiniz. Yanına da pirinç pilavı çok yakışıyor. Peki orman kebabı nasıl yapılır? İşte adım adım orman kebabı tarifi...
#Orman KebabıKebap farklı ülkelerde ve Türkiye ülkesinde de sevilen milli yiyeceğimiz olarak bilinmektedir. Kebap doğrudan doğruya ateşin üzerine tutularak pişirilmektedir. Aslında bir kap içerisinde susuz olarak pişirilen et yemeği olarak da tanımlanmaktadır. Çevirmesi, kızartması ya da kavurması yapılmaktadır. Bu seçenekler kebabın pişirme teknikleridir. Kebap çeşitlerinin çoğu ızgarada pişirilmektedir. Fakat tas kebabı gibi seçenekler tencere yemeği olarak kabul edilmektedir. Görüldüğü gibi kebabın kültürel etkilerden etkilendiği ve buna göre de çeşitlere ayrıldığı aşikardır. Kebap çeşitleri ve isimleri nelerdir, en sevilen kebap çeşitleri ve tariflerini sizler için derledik.
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın taklit, tağşiş listesine giren korsan İskender kebapçı; markanın asıl sahibini sıkıntıya soktu. Gıda sektöründe vatandaşı kandıran firmaların ifşa edilmesini doğru bulduğunu belirten İskender Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz İskenderoğlu, yasal boşluklardan faydalanan bazı firmaların kullandığı ismin kendileri gibi birçok firmayı zedelediğini söyledi.
#İskender KebabıÇorum, Hitit başkenti Hattuşa ile 1986’da UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne girmişti. Kent valiliği uzun yıllar sonra kültür turizminde önemli bir hamle başlattı. Geçen yıl Hitit yerleşimlerinin çevresindeki eski yolları işaretlendi, toplamı 380 kilometreyi bulan 17 yürüyüş parkuru, 400 kilometrelik bisiklet parkuru oluşturuldu. Atılım bu yıl da gastronomi ve yürüyüş turizmine açılan Kızılırmak havzasıyla sürüyor. Çorum Gastronomi ve Yürüyüş Yolu için 25 güzergahta toplam 190 kilometrelik yürüyüş yolu işaretlendi. Ayrıca 606 kilometrelik bisiklet parkuru oluşturuldu, 1186 kilometrelik cip safari güzergahı, lezzet durakları belirlendi. 702 kilometrelik manzaralı araç yolu haritası hazırlandı. Ersin Demirel’in hazırladığı parkurların haritaları kitap ve web sitesine dönüştürüldü. Çorum şimdi bu zenginliğini 18 Mayıs’ta başlayacak üç günlük festivalle duyurmaya hazırlanıyor.
Kameraman Fuat Şahin (31), web editörü eşi Fatoş Şahin’le (27) birlikte internetin ilk yemek televizyonunu yarattı. www.yemekevi.tv ’den yüzden fazla yemeğin nasıl yapıldığını izleyebiliyorsunuz. Siteye her hafta dört yeni yemek videosu ekleniyor. Tarifleri İstanbul’daki ünlü restoranların ya da otellerin şefleri veriyor. Sitenin en çok tıklanan yemeği Feriye Lokantası’nın yardımcı şefi Birkan Erköylü’nün yaptığı muammara.