Her bilgisayar kullanıcısı bugüne kadar pek çok dosya uzantısıyla karşılaşmıştır. Karşılaşılan her dosya uzantısını çalıştıran belli programlar bulunur. Bu dosya uzantılarının ve onları çalıştıran programların bilinmesinde de fayda vardır. Bu uzantılardan biri de PPT'dir. Peki PPT dosyası nedir ve nasıl açılır? PPT dosyalarını açmak için hangi programları kullanmak gerekir? İşte bu konu hakkında bilinmesi gerekenler.
#PPT Dosyası Nedir Ve Nasıl Açılır?Bilgisayarların hayatımızın her alanına girmesiyle birlikte, aynı zamanda pek çok yeni kavram da hayatımıza girmiş oldu. Bu kavramlar hem bilgisayarın kendisi hem de kullandığımız programlarla ilgili olabiliyor. Örneğin çoğumuzun kullandığı metin programları ile ilgili olan .doc dosya uzantısı da bunlardan biri. Peki .dos dosyası nedir ve nasıl açılır? .doc dosyalarını açma işlemi hangi programlarla yapılır? İşte bu konu hakkında tüm merak edilenler.
#DOC Dosyası Nedir Ve Nasıl Açılır?Hayalinizdeki işi yapmak için yoğun rekabetle karşı karşıyasınız. Hatta birçok rakibinizle benzer yetkinliklere, eğitim ve iş geçmişine sahip olmanız da kuvvetle muhtemel. Hal böyleyken rekabette öne çıkmak için elinizi güçlendirecek tek şey ön yazınız (cover letter) olacaktır. Üstelik İK profesyonellerin çoğunun sadece ön yazı ile yapılmış başvuruları dikkate aldığını da hatırlatmakta fayda var. Peki nasıl etkili bir ön yazı hazırlayabilirsiniz?
#ÜniversiteSKYPE, Rovio, Jawbone, Fab, Wrapp ve Klarna gibi 50’den fazla önde gelen internet girişimine yaptığı yatırımlarla bilinen Londra merkezli uluslararası girişim sermayesi şirketi Atomico’nun CEO’su Niklas Zennström’un eylül ayının ilk yarısında Türkiye’ye geleceğini öğrenince mail yoluyla bir söyleşi istedim.
Open Office’de "Araçlar > Dokümanı Koru" seçeneğiyle dokümanınıza bir şifre atayıp, sonradan da şifreyi unuttuysanız bunun çözümü var. Öncelikle Open Office dosyaları sıkıştırılmış dosyalar olarak kaydedilir. Yani SCX veya ODP gibi uzantılar aslında sıkıştırılmış birer arşivdir.
Bugün dünyadaki bilgisayarların yüzde 90’ında Windows işletim sistemi kullanılıyor. Kodları gizlenen, değiştirilemeyen, kullanıcısını Microsoft’a bağımlı hale getiren, üstelik fiyatı tek merkezden belirlenen bu yazılıma karşı 13 yıl önce özgür ve ücretsiz bir alternatif geldi.
Geçen ay Google ve Microsoft’un mücadelesini anlatan bir yazı yazdım. Bilgisayarları kullanma şeklimizin değiştiğini ve bunun da Microsoft’u üzebilecek bir yöne gitme ihtimalinden bahsettim. Bu değişimi yeterince iyi açıklayamamış olmalıyım ki çok sayıda itiraz mektubu aldım.
Yıllardır Türkiye’de açık kaynak kod ve Linux dağıtımı yapan ve açık kaynak kodun ülkemizdeki en büyük destekçilerinden birisi olan Gelecek A.Ş., Linux’un haksız rekabetle ortadan kaldırılmak istendiğini belirtiyor. Gelecek, bireysel ve kurumsal olarak Türkiye’de giderek yaygınlaşan Linux’un önündeki engelleri kaldırmada kararlı olduğunu belirtiyor.
İlhamını 1990’lar ve 2000’lerden alan ‘corporate sleaze’ ya da ‘office siren’ adında yeni bir trendle karşı karşıyayız. Z Kuşağı’nın etkisiyle ortaya çıkan bu akım, ofis stillerini havalı hale getiriyor. ‘Friends’ dizisindeki Rachel Green karakteri de bu tarza ilham verenlerden.
#ModaPandemi süreciyle birlikte milyonlarca kişi uzaktan çalışmaya ve uzaktan eğitime başladı. Ofisler evlere taşınırken, bilgisayar satışlarının da hızla arttığı dikkat çekti. Peki pandemiden sonra bilgisayar pazarı nasıl olacak? Kullanıcılar ne sıklıkla bilgisayar değiştiriyor? Hometech CEO'su Emir Aral, önemli açıklamalarda bulundu.
#Teknoloji