New York'ta bisikletle yemek dağıtımı yapan bir şirkette çalışan Shemika Rodriguez, sürekli burnunun akmasından dolayı Brooklyn'deki evinin yakınındaki kliniğe gitti. Doktorlar önce alerji, sonra da virüs için ilaç verdiler ama reçete edilen tedaviler işe yaramadı. Üç ay sonra ara ara gelen damlama şeklindeki akıntı, sürekli ve rahatsız edici bir hâl aldı.
#SağlıkShemika Rodriguez, sürekli burnunun bir tarafının akmasından şikayetçiydi. Bu durumdan rahatsız olup hastaneye gitti ancak doktorlar alerjilerden ya da virüsten kaynaklandığını söyleyip ilaç verdiler. Durumunda bir değişiklik olmayınca tekrar doktora ve sonunda gerçek ortaya çıktı. Meğer burnundan gelen sıvı omurilik sıvısıymış ve buna neden olan şey yıllar önce yaşadığı bir olaya dayanıyormuş. Rodriguez, hastalığının teşhis edilene kadar yaşadıklarını Washington Post’a anlattı.
#SağlıkEkol Hastanesi’ndeilk defa bir beyintümörü, iki cerrahibranşın ortak çalışmasısonucu başarılı birşekilde çıkarıldı. KBBuzmanı Doç. Dr. ÇağlarÇallı ile beyin ve sinircerrahisi uzmanı Opr.Dr. Günhan Güngör’üngerçekleştirdiğiameliyat, kapalıyöntemle burundangirilerek endoskopikcerrahiyle yapıldı.
#İzmirANTALYA’da yaşayan lösemi hastası Yağmur Damla Yanık (19), yaklaşık 4 ay önce Almanya’dan gelen iliğin yaşanan aksilikler nedeniyle 2 gün önce nakledilmesi ile hayata yeniden tutundu. Yağmur, nakil gününü ’mavi’ ve ’yeşil’ olmak üzere 2 renge ayırdığını söyledi.
#AntalyaSolunum yolu enfeksiyonlarının hem çocuklarda hem de yetişkinlerde yaşam kalitesini ciddi anlamda etkilediğini söyleyen Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Fatmanur Okyaltırık, “Zatürre, çocuklarda enfeksiyona bağlı ölüm nedenleri arasında ilk sırada yer alıyor” dedi.
#ZatürreZatürre, zamanında müdahale gerçekleşmezse ölümcül olabileceği gibi, yaşam kalitesini de düşüren ateşli bir hastalıktır. Genellikle ateş, öksürük balgam gibi belirtileri bulunan Zatürre, ilerleyen evrelerde ciddi nefes darlığı, tansiyon ve bilinç bulanıklığına neden olabilmektedir. Peki, belirtileri belli olan Zatürre nedir ve tedavisi nasıl yapılacak? İşte, oldukça tehlikeli olan bu hastalık hakkında detaylı bilgiler
#Zatürre NedirZatürre belirtileri genellikle ileri seviyelerde kendisini göstermektedir. Nefes darlığı, bilinç kaybı, bulantı ve kusma gibi belirtiler gösteren zatürre, doğru tedavi ile kontrol altına alınabilmektedir. Bulaşıcı olup olmadığı da merak edilen zatürre, tedavi yöntemleri ile merak ediliyor. Peki, zatürre neden olur ve nasıl geçer? İşte, zatürre tedavisi hakkında detaylı bilgiler
#ZatürreTürk İç Hastalıkları Uzmanlık Derneği (TİHUD) Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serhat Ünal, 24-30 Nisan Dünya Aşı Haftası dolayısıyla çocukluk çağı ve yetişkin aşılarının önemine değindi. Aşıların sadece çocukların değil yetişkinlerin sağlığında da kurtarıcı rolü olduğunu belirten Prof. Dr. Serhat Ünal, çocuklukta yapılan bazı aşıların yetişkinlikte tekrarlanması gerektiğinin altını çizdi.
#Sağlıklı YaşamCovid-19 pandemisinin içinde bulunduğumuz şu günlerde çokça sorulan sorularda biri de toplumda zatürre aşısı olarak bilinen pnömokok aşısı... Bu aşıyı yaptırmalı mıyız? Zatürre (pnömonia) nedir? Pnömokok aşısı nedir? Pnömokok aşısı kimlere yapılmalı? Zatürre (pnömonia) aşısı Covid-19'dan korur mu? Covid-19 pandemisi sürecinde kimlere zatürre aşısı yapılmalı? Tüm bu soruların cevabını yazımda bulabilirsiniz.
#Aşı