ölüm oranı haberleri sayfasında ölüm oranı hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 3811 ölüm oranı haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
TÜRKİYE'nin en büyük pandemi merkezlerinden Sancaktepe İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum Klinik Şefi Prof. Dr. Niyazi Tuğ ve Yenidoğan Yoğun Bakım Uzmanı Dr. Şenay Coşkun, son dalgayla beraber gebe ve yenidoğan Kovid-19 vakalarındaki artışa dikkat çekti. Prof. Dr. Tuğ, Kovid-19 nedeniyle gebe kayıplarında 3 kat artış yaşadıklarını söyledi. Dr. Coşkun ise son bir aydır Kovid-19 yenidoğan yoğun bakıma yatışlarda üç kat artış yaşandığını vurguladı. Bebekler ya Kovid-19 anneden doğduktan sonra Kovid-19 dışı problemlerle hastaneye yatıyor ya da sağlıkla eve gönderilip evdeki aşısız aile üyelerinden hastalığı kaparak yoğun bakıma getiriliyor.
#Aşısız GebeSon 24 saatte 305 bin 47 Kovid-19 testi yapıldı, 23 bin 496 kişinin testi pozitif çıktı, 283 kişi ise hayatını kaybetti. Prof. Dr. Zafer Cantürk, salgındaki ölü sayısına dikkati çekerek "Günlük vaka sayısı 17 bin ile 23 bin arasında değişiyor. Fakat ölüm sayıları 300'e yaklaştı. Bu sayı, bizim daha önce 30-40 bin vaka sayılarını gördüğümüz süreçte karşılaştığımız ölüm sayısıydı. Vaka sayıları stabil giderken ölüm oranları artıyor. Bu da bu süreçte değişen varyantların daha saldırgan olduğunu gösteriyor" dedi.
#Zafer Cantürkİstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, kentte Kovid-19 nedeniyle yoğun bakım ve serviste yatanların büyük çoğunluğunun aşısız olduğunu ve aşının yaklaşık 10 hastadan 9'unun ölümü engellediğini söyledi.
#Kemal MemişoğluSon dakika haberi.. Koronavirüs tedavisinde yapılan bir araştırma sonucunda heyecanlandıran bir gelişme yaşandı. Koronavirüs salgını dünya çapınca can almaya ve vaka sayıları hızla artmaya devam ederken ABD'den gelen yeni bir haber sevinç yarattı. Koronavirüsle mücadele için ilaç ve aşı geliştirme mücadelesi veren bilim insanları yaptıkları çalışmada tüm dünyada yaygın olarak kullanılan aspirinle ilgili çok çarpıcı bir sonuç elde etti. Bu sonuç Kovid-19 tedavisi için çığır açabilir! Tüm dünyada en yaygın şekilde kullanılan ilaçların başında gelen aspirin koronavirüs salgını için bir çare olabilir mi? İşte tüm detaylar...
#KoronavirüsAlmanya’daki alınan önlemler sonucu yeni korona vaka sayısındaki hızlı düşüşü devam ederken, ölü sayısında artış oldu. Robert Koch Enstitüsü’nün verilerine göre son 24 saat içinde 2 bin 82 yeni korona vakası tespit edildi. Ölü sayısı ise 170 arttı. Dün 126 kişi koronadan hayatını kaybetmişti.
#Robert Koch EnstitüsüDiyabet, toplumda yaygınlığı ve bulaşıcı olmayan hastalıklar içinde ölüm oranı en yüksek olan dört hastalıktan biri… Diyabet hastalığında farkındalık ve sonrasında gelen doğru tedaviler, diyabetlilerin hayat kalitesinde önemli farklar yaratıyor. Diyabet alanında 100 yılı aşan köklü deneyimi bulunan Sanofi’nin Avrasya Bölgesi İlaç Medikal Direktörü & Ülke Medikal Lideri Dr. Nurdan Bulur ve Avrasya Bölgesi Yerleşik Ürünler Direktörü Gözde Haksal ile günün anlam ve önemini vurgulayan bir sohbet gerçekleştirdik.
#Sponsorlu İçerikDünya'da yaklaşık 70 kişiye yapılan ve sadece 7'sinin hayatta kaldığı ‘Hemikorperektomi' ameliyatlarından biride yaklaşık iki ay önce Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde (SEAH) yapıldı. 13 saatlik ameliyat sonrasında belden aşağısı kesilerek tümörden kurtarılan 65 yaşındaki Tuncer Poşluk, dünya genelinde 8'inci Türkiye'de ise eşine rastlanmayan bir vaka olarak kayıtlara geçti. Başarılı geçen operasyon sonrasında ölümün kıyısından alınan hasta, hayatına vücudunun yarısı olmadan devam edecek.
#SakaryaDünya'da yaklaşık 70 kişiye yapılan ve sadece 7'sinin hayatta kaldığı ‘Hemikorperektomi' ameliyatlarından biride yaklaşık iki ay önce Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde (SEAH) yapıldı. 13 saatlik ameliyat sonrasında belden aşağısı kesilerek tümörden kurtarılan 65 yaşındaki Tuncer Poşluk, dünya genelinde 8'inci Türkiye'de ise eşine rastlanmayan bir vaka olarak kayıtlara geçti. Başarılı geçen operasyon sonrasında ölümün kıyısından alınan hasta, hayatına vücudunun yarısı olmadan devam edecek.
#SakaryaRusya'nın nükleer saldırı tatbikatı, Batı'yı korkutmaya devam ediyor. İngiliz gazetesi Daily Mail, Rusya'nın Londra'yı vurması ihtimalini değerlendirdi. Gazete, Putin'den gelen vur emrinden itibaren bir buçuk saat içinde neler olacağının senaryosunu yazdı.
#İngiltereMarburg virüsü belirtileri ve ilk semptomları endişe ile takip ediliyor. Ruanda'da Marburg virüsü salgınına karşı aşılama kampanyası başladı. Marburg virüsü belirtileri, dünyada olduğu gibi Türkiye'de de endişe ile takip ediliyor. DSÖ yaptığı açıklamada, virüsün yüzde 88 ölüm oranı olduğunu belirtti. Ruanda'da Marburg virüsü nedeniyle 11 kişi hayatını kaybetti. Hükûmet, 36 doğrulanmış virüs vakası olduğunu ve 25 kişinin de izolasyon altında olduğunu belirtti. Açıklama sonrası Marburg virüsü ölüm oranı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Peki, Marburg virüsü nasıl bulaşır? Marburg virüsü Türkiye'de var mı 2024? İşte, Marburg virüsü belirtileri ve tedavisi
#Marburg VirüsüSağlık istatistiklerine göre, 2023 yılında Türkiye’deki toplam kızamık vaka sayısı 5 bin 88’e yükseldi. Bebek ölüm hızı binde 9.8’e çıktı. Sezaryen doğum oranı yüzde 61.5, muayene sayısı ise 973 milyon 519 bin 87 oldu.
#Sağlık İstatistikleriİstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ)’de 2024-2025 akademik yılının açılış dersini Nobel Ödüllü Prof. Dr. Aziz Sancar verdi. ‘Beyin Kanseri Tedavisi İçin Potansiyel Bir Aday’ başlıklı dersi veren Prof. Dr. Sancar’a öğrencilerden yoğun ilgi vardı. Sancar dersinde ‘EDU’ olarak bilinen bir molekülün beyin kanserine karşı çözüm üretebileceğine yönelik çalışmalarını anlattı. Sancar ve ekibinin çalışmaları ölüm oranı çok yüksek olan beyin kanserine karşı bir çözüm potansiyeli ortaya çıkarıyor..
#Aziz SancarNipah virüsü, 2018'deki salgından 6 sene sonra yeniden canlanarak 24 yaşındaki bir öğrencinin ölümüne neden oldu. 200'den fazla kişinin temaslı olduğu virüs nedeniyle bazı eğitim kurumları kapatıldı. Temaslılar karantina altına alınırken Dünya Sağlık örgütü, virüsün kuluçka süresine ve etkilerine ilişkin açıklama yaptı.
#HindistanAlmanya’da Alzheimer nedeniyle 2023 yılında 10 bin 100 kişi hayatını kaybetti. 20 yıl öncesinde ise 2003 yılında Alzheimer bağlantılı 5 bin 100 ölüm vakası yaşanmıştı. Federal İstatistik Ofisi, bu artışın temel nedeninin Almanya’da yaşlanan nüfus olduğunu belirtti.
#ALMANYACNN Türk'te maymun çiçeği hakkında açıklamalarda bulunan Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, virüse karşı aşının olduğunu vurgulayarak "Alarmda olmak lazım. Bu bir pandemi. Pandemi deyince insanların aklına Kovid pandemisi geliyor. Bu ondan farklı. Tedbir almamız ama korkmamamız lazım" dedi.
#Maymun ÇiçeğiDünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Sözcüsü Margaret Harris, M çiçeği (mpox) ile mücadelede kitlesel aşılama yerine virüsün bulaştığı bölgelerde “hedefli aşılama” yapılması gerektiğini söyledi. M çiçeğinin yayılmasının Covid-19’a göre daha kolay olduğunu belirten Harris, "İnsanların Covid-19 gibi bir durumla karşı karşıya olduğumuzu düşünerek endişelenmelerine gerek yok" dedi.
#M ÇiçeğiDSÖ’nün maymun çiçeğiyle ilgili küresel acil durum ilan etmesi ve dün İsveç’in ilk vakayı gördüğünü açıklaması, ‘COVID’den sonra yine mi salgın’ endişesi yarattı. Kolay bulaşması, vücutta çıkardığı korkunç yaralar, yaşattığı acılar ve ölüm oranıyla korku salan maymun çiçeğini uzmanlara sorduk...
#DSÖAlmanya’da en sık tüketilen uyuşturucular arasında esrar, kokain, amfetaminler ve ecstasy yer alıyor. Statista’nın (istatistik kurumu güncel BM Dünya Uyuşturucu Raporu verileriyle hazırladığı grafiklere göre, 2009 ila 2021 yılları arasında bu tür uyuşturucuların kullanımı büyük oranda arttı.
#ALMANYAFLiRT isimli yeni bir COVID-19 varyantıyla karşı karşıyayız. Uzmanlar “Bulaşıcılığı önceki varyantlardan daha yüksek ve yaz aylarında vaka sayıları artabilir” diyor. FLiRT ailesinden olan KP.2 varyantınınsa mayıs başı itibariyle enfeksiyonların yaklaşık yüzde 28’inden sorumlu olduğu belirtiliyor. COVID-19’daki güncel durumu doktorlarla konuştuk.
#COVID-19Mikrobiyolog Profesör Naveed Khan, 'beyin yiyen amip' olarak bilinen Naegleria fowleri riskinin iklim değişikliği nedeni ile İngiltere'de artabileceği uyarısında bulundu. İngiliz medyası ölümcül hastalıkla ilgili detayları okuyucuları ile paylaştı.
#Naegleria FowleriYoğurdun sayısız faydasının olduğu bir gerçek ama 'Gerçekten kemikleri güçlendiriyor mu? Uzun ömür üzerinde etkili mi? Diyabet riskini azaltır mı? Market yoğurtlarının bir faydası yok mu?' gibi pek çok soru kafalarımızı karıştırmaya devam ediyor.Yoğurtla ilgili duyduğumuz bu ve benzeri bilgilerin ne kadarı doğru ne kadarı gerçek? Araştırmalar ve uzmanlar ne diyor? İşte 5 soruda yoğurtla ilgili duyduğumuz efsaneler ve gerçekler...
#YoğurtYoğurt pek çok insanın günlük beslenme listesinde yer alır, sofralarımızın vaz geçilmezidir, içeriğindeki zengin vitamin ve mineral sayesinde sağlığımız için sayısız faydası vardır. Sağlığa faydalı olduğu bir gerçek ama yoğurtla ilgili öyle şeyler duyuyoruz ki ‘gerçekten doğru mu acaba’ diye sorgulamadan edemiyoruz. Biz de İç Hastalıkları uzmanı Aytaç Karadağ’la yoğurtla ilgili duyduğumuz efsaneleri ve gerçekleri konuştuk
#YoğurtKanser son yıllarda ‘salgın’ gibi gücünü artırdı. Özellikle pankreas kanserinin genç yaşlarda görülme sıklığındaki artış endişe yaratıyor. İngiltere'de yapılan bir araştırmada 1990 yılından beri 25 yaşın altındaki kadınlarda pankreas kanserine yakalananların oranı yüzde 200 arttı. Hastalığın bu kadar artmasındaki etkenler neler? Neden genç kadınları hedef alıyor? Türkiye’de görülme sıklığı nedir? Tüm bu sorulara uzmanlarla cevap aradık.
#Sağlık