İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ‘ilkokullarda Süreç Odaklı Ölçme Değerlendirme Çalıştayı’nın ikincisi düzenlendi. Yaklaşık 170 öğretmenin katıldığı çalıştayda, ilkokullardaki ölçme değerlendirme yöntemleri tartışıldı. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. Murat Mücahit Yentür, “Çalıştaydan çok zengin ve farklı fikirlerin çıktığını gördük. Bu fikirleri uygulayıp diğer illere de öncü olacağız” dedi.
#İstanbul İl Milli Eğitim MüdürlüğüCHP Genel Başkanı Özgür Özel, bayramda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı arayarak bayramlaştığını hatırlatarak, "Biz bir nezaket telefonu açtık, şimdi bir çalışma ziyaretine gideceğiz. Ben bir ilerleme sağlayacağımızı, öncelikle toplumdaki bu kutuplaşmayı kırmak içi bir adım atacağımızı, sonra bu toplumun yararına çok önemli işlerde birlikte mesafe alacağımıza inanıyorum" dedi.
#Özgür Özelİstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, çocukların okullardaki teorik bilgileri günlük hayatta kullanabilmelerine imkân tanıyan ‘Harezmi Eğitim Modeli’ kapsamında yeni dönem çalışmalarına hazırlık yapmak amacıyla çalıştay düzenledi.
#İstanbul İl Milli Eğitim MüdürlüğüMilli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk göreve geldiğinden beri yüzlerce kişiyle görüşüyor. Makam odasının kapısı her zaman dolu. Farklı düşünceleri dikkatle dinliyor, özellikle daha önceki dönem bakanlıktan uzaklaştırılan bazı sivil toplum örgütü temsilcilerine kapısını açıyor.
#MEBÖzel okullar, liseye geçişte etkili olan TEOG kaldırılmasının ardından yerine öğrenci yerleştirmelerinde izlenmesi gereken yolu belirlemek için çalıştay düzenliyor. Akademisyen ve eğitimcilerin katılacağı etkinlik 30 Eylül’de Antalya’da olacak.
#Bahçeşehir KolejiHürriyet Ankara’nın, üniversitelerle kenti buluşturan “Ankademi: Şehir ve üniversite” yazı dizisinin 10’uncu oturum adresi Başkent Üniversitesi oldu. Eskişehir Yolu üzerindeki hızlı gelişmeyle birlikte trafik sorununa dikkat çeken Rektör Ali Haberal, “Bu yoğun trafik sorununun çözümünde toplu taşımanın ön planda tutulması gerekir” dedi.
#AnkademiOrta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) ve Siirt Üniversitesinin (SİÜ) akademik desteğiyle geliştirilen "KARMA Gerçeklik Teknolojisi" sayesinde, öğretmen adayları simülasyon sınıflarda yapay zeka öğrencilere ders anlatarak tecrübe ediniyor.
#Orta Doğu Teknik Üniversitesi- Siirt Üniversitesinde öğretmen adayları, "KARMA Gerçeklik Teknolojisi" ile simülasyon sınıflarda yapay zeka öğrencilere ders anlatıp tecrübe kazanıyor- ODTÜ Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi İşler:- "Sistemin amacı, öğretmenlerin sanal öğrencileri üzerinde deney yapmasını sağlamak. Öğretmene ders sırasında yapması gerekenler, öğrencilerin ve sınıfın durumuyla ilgili ne yapması gerektiği sistem üzerinden bildiriliyor"
- TBB Başkanı Feyzioğlu: "Türkiye Barolar Birliği, 37 hukuk fakültesinin gönüllü katılımıyla hukuk fakültelerinin ölçme ve değerlendirme işlemine başlamıştır. Birkaç ay içinde Türkiye'de hukuk fakültelerinin asgari standartlarını biz belirleyeceğiz ve kamuoyuna ilan edeceğiz" - "Bir hakimi hakim, bir savcıyı savcı yapan üzerine giydiği sırmalı cübbeler değildir. Bir sistemde hakimi ve savcıyı iktidarın bürokratı olmaktan kurtaran asli unsur avukatın varlığıdır"
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, Yükseköğretim Bilgi Yönetim Sistemi’ni oluşturmadan önce çok farklı sayıların söz konusu olduğunu, şu anda tamamen anlık ve güncel verilerden oluşturulmuş istatistik sistemi sayesinde öğrenci sayılarının Mart 2014 itibariyle 5,5 milyona ulaştığını bildirerek, “2014 yılı itibariyle Türkiye’de, yükseköğretim okullaşma oranları yüzde 40-45 aralığına yükseldi. Bürüt okullaşma oranları da yüzde 80-85 aralığına çıktı” dedi.
#YökMilli Eğitim Bakanlığı (MEB) Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca düzenlenen çalıştayda görev alan komisyonların hazırladığı raporda, ortaöğretim 11. sınıfın sonuna kadar öğrencilerin alan değiştirebilmesi önerilerek, “Ders saati tüm ortaöğretim kurumları için 40 dakika olarak düzenlenmeli, teneffüslerin süresi en az 10 dakika olmalı” görüşüne yer verildi.