Eğitimde ödev ve görev vermeyi çok seviyoruz. Ne işe yaradı? Ne kadar faydalı oldu? Öğrencide hangi davranışlar değişti? Çoğunlukla umursamadan ödev veriyoruz. Bu ödevlerin ne kadarı öğrenciler tarafından sağlıklı bir şekilde hazırlanıyor? Ne kadarı sağlıklı bir şekilde ölçülüp değerlendiriliyor? Bu soruları pek de umursamıyoruz, umursamış olsak bile bunu ölçme imkanı ve bilgisine sahip miyiz?
#Konuk YazarOkul tükenmişliğinin, öğrencinin başarıyı yakalamak isterken yüksek beklenti ve uğraşlarının zamanla onu fiziksel, zihinsel ve duygusal olarak yorması ve tükenmiş hissetmesine sebep olması şeklinde tanımlanabileceğini anlatan Uzman Klinik Psikolog Fulda Koyun, bu sendrom hakkında ailelere önemli uyarılarda bulundu.
#Çocuk PsikolojisiEtrafınızda mutlaka yaptığı işi fazla ciddiye almayan, daha iyisini yapmak için çabalamayan, işini gönülsüzce yapan ama istifayı da düşünmeyen kişiler vardır. 'Sessiz İstifa' kavramını masaya yatırdık...
#Sessiz İstifaPandeminin başladığı günden beri kaygı, stres ve korkuyla başa çıkmaya çalıştık. Bu dönemin yansımaları danışanların psikologlara şikâyetlerinde de ortaya çıktı. “Herkesin psikolojisi bozuldu, değil mi”, “Nasıl iyi olacağız” soruları sizin de aklınızda dönüp duruyorsa yalnız değilsiniz...
#GazetehaberleriPandemi sürecinin devam etmesiyle birlikte çocukların okul süreçleri, alışkanlıkları, ailede kurulan düzen oldukça değişti. Bazı ebeveynler evden çalışmaktayken çocukların çoğunun da online eğitimle devam etmeleri ev içi yeni bir düzeni gerektirirken, evden çalışamayan ebeveynler için çocuklarının uzaktan eğitime devam etmesi onlar için farklı endişelere sebep olabilmektedir.
#Covid-19 Sürecinde EbeveynlikÜniversite sınavlarına yaklaşık iki hafta kaldı. Sınav sistemindeki yeniliklere bir de tarih değişimi eklenince adaylar tükenmenin son raddesine ulaştı. Bunun üstesinden gelmek için yapılacak arasında ise sağlıklı beslenip yeterli uyumak, yapılacakları öncelik sırasına koymak, teknolojiye ara vermek ve psikolojik destek almak gibi önlemleri sayabiliriz.
#ÖĞRENCİ