Öğretmen atama takvimi, eğitim fakültelerinden mezun olan binlerce kişi tarafından merak ediliyor. Matematik, Coğrafya ,Dil ve Anlatım, İngilizce, Rehberlik, Sınıf öğretmenliği, okul öncesi ve diğer branşlarda formasyon sahibi olanlar öğretmen atama takvimini gündemlerine aldı. Milli Eğitim Bakanlığı geçtiğimiz yıllarda belli branşlara ağırlık vermişti. Bir önceki alımlarda rehber öğretmen ve okul öncesi öğretmen alımı dikkat çekmişti. Yeni yıla kısa bir zaman kala öğretmen atama tarihleriyle ilgili Bakan Yusuf Tekin’den açıklama geldi. Peki Öğretmen ataması önümüzdeki yıl mı, ne zaman yapılacak? İşte, Öğretmen atama takvimine ilişkin son gelişmeler…
#Öğretmen Ataması Ne ZamanMilli Eğitim Bakanlığı, 2023 yılında 45 bin öğretmen ataması gerçekleştirecek. Geçtiğimiz yıl okul öncesi öğretmen alımlarına öncelik verilmişti. Bakan Özer, daha önce yaptığı açıklamada her okulda bir rehber öğretmen olacak şekilde alım yapılacağını ifade etmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Özer’in peş peşe açıklamalarının ardından alım yapılacak branş ve kadro dağılımı merak konusu oldu. 2022 yılında 7 bin 503 okul öncesi öğretmeni, bin 250 özel eğitim öğretmeni alımı gerçekleştirildi. Peki Öğretmen ataması branş ve kadro dağılımı açıklandı mı? İşte, konuyla ilgili son gelişmeler…
#Öğretmen Ataması Branş Dağılımıİstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, 2022-2023 Eğitim ve Öğretim Yılının ilk dönemi ile ilgili değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan Yazıcı, “Anaokulları gerek okul bünyesinde bu tür veya okullar düzeyindeki okullarda bütün öğrencilerimiz 6 Şubat’tan itibaren 1 öğün okullarında yemeklerini yiyecekler” dedi.
#Levent YazıcıMilli Eğitim Bakanı Mahmut Özer katıldığı canlı yayında soruları yanıtladı. Bakan Özer, yeni öğretmen atamalarına ilişkin soruya "Hiçbir yıl yok ki son 20 yılda öğretmen ataması olmasın. Mutlaka yeni öğretmen istihdamları da olacak. Bakanlığın değişen politikaları, önceliklerine göre dağılımı değişen öğretmen atamaları gerçekleştirilecek" dedi.
#Mahmut ÖzerMilli Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin geleceğini belirleyen anaokullarında olağanüstü bir atılım yaptı. Türkiye’de 2006’dan beri yılda ortalama 150 anaokulu açılırken, son 10 ayda bu rakam 1400’e çıktı. Bu dönemde 10 bin 100 ana sınıfı açıldı. Yıl sonuna kadar açılacak anaokulu sayısının 3 bine çıkması planlanıyor. Tüm çocukların anaokulu eğitimi alması hedefleniyor.
#Milli Eğitim BakanlığıÖğretmen ataması ile ilgili güncel açıklamalar yakından takip ediliyor. Milli Eğitim Bakanlığı Mahmut Özer konu ile ilgili yaptığı açıklamada ‘Öğretmen ataması yapacağız. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Çok fazla gençlerimizi bekletmeden güzel haberleri paylaşırız.’ demişti. Konu ile ilgili yeni açıklama geldi. Peki, Öğretmen ataması ne zaman yapılacak? Öğretmen atama takvimi ve kontenjanları açıklandı mı?
#Öğretmen AtamasıMilli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “LGS’de süre artırımı, doğru bir beklenti değil. 5 Haziran’da yapacağımız LGS’de 2021 yılına göre hiçbir değişiklik yok. Hem sürede hem de sorularda değişiklik olmayacak” dedi. Bu yıl öğretmen atamalarında okul öncesi kademesine öncelik vereceğini belirten Bakan Özer, havacılık ve uzay sanayi ile ilgili spesifik bir meslek lisesi kurulacağını da duyurdu.
#MEBErken çocukluk dönemi, insan yaşamının ilk sekiz yılını kapsayan dönem olarak kabul edilir. Erken çocukluk döneminin insan gelişimine temel oluşturacak becerilerin ve alışkanlıkların kazanıldığı kritik bir dönem olduğunu tüm dünya tarafından kabul edilir. Öğrenme yaşam boyu devam eder ve bu dönemde yaşamın hiçbir döneminde olmadığı kadar hızlı bir gelişme ve öğrenme süreci yaşandığını gösterir.
#Sosyo-Kültürel KuramTürkiye Okul Öncesi Eğitimini Geliştirme Derneği ve Erken Çocukluk Eğitimi Dünya Organizasyonu (OMEP) Türkiye Milli Komitesi işbirliğiyle 23-25 Nisan'da çevrimiçi yapılan "2020-2021 Okul Öncesi Eğitim Konuşmaları-Çocuğa Bakış ve Güncel Eğilimler" etkinliğinin sonuç bildirgesinde, öğretmen-aile-çocuk üçgeninden kaliteyi inşa etmenin gerekliliği vurgulandı.
#OMEPİŞKUR okul öncesi öğretmen alımı için birçok ilanı erişime açtı. İstanbul, Ankara, Adana, Hatay ve birçok il için geçerliliğini koruyan İŞKUR okul öncesi öğretmen alımı başvurusu, vatandaşların araştırdığı konular arasında önemli bir yer tutuyor. Peki, İŞKUR okul öncesi öğretmen alımı başvuru işlemi nasıl yapılabilecek? İşte, o konu hakkında detaylı bilgiler
#İşkurOkul öncesi öğretmeni alımı için sistem üzerinden başvuruları kabul eden İŞKUR, adaylarda aranan kriterleri resmi internet sitesi üzerinden yayımladı. Türkiye'nin birçok bölgesinde gerçekleşecek olan okul öncesi öğretmen alımı için ilan detaylarını listeleyen İŞKUR, adaylarda aranan şartları erişime açtı. İşte, İŞKUR okul öncesi öğretmen alımı başvuru detayları
#Okul Öncesi ÖğretmenOkul öncesi öğretmen alımı konusunda kurumların açtığı ilanları listeleyen İŞKUR, müracaatları kabul etmeye devam ediyor. Türkiye'nin birçok bölgesi için açılan İŞKUR okul öncesi öğretmen alımı ilanı için başvuruları ise İŞKUR üzerinden gerçekleştirilebiliyor. Peki, İŞKUR okul öncesi öğretmen alımı başvurusu nasıl yapılır? Başvuru şartları nelerdir? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler
#İşkurÜniversite öğrencileri, İzmir Göç İdaresi Harmandalı Geri Gönderme Merkezi’nde barnan göçmen çocuklarla birlikte t-shirt boyadı. Göçmen çocukların hafızalarında güzel anılar yer edinmesini amaçlayan üniversiteliler, ayrıca onlarla oyun da oynadı.
#Yaşar ÜniversitesiTohum Otizm Vakfı öncülüğünde 2017’de İstanbul’da 9 bin 18-36 ay yaş grubunda olan çocuk otizm taramasından geçti. 1.233 çocuğun riskli bulunduğu proje kapsamında muayenesi yapılan 234 çocuktan 73’üne otizm tanısı konuldu. Verileri paylaşılan ‘Otizmde Tarama, Tanımlama ve Eğitim Modeli’nin Geliştirilmesi Projesi’yle aile hekimlerine, okul öncesi öğretmenlerine ve sağlık personeline otizmde erken tanı eğitimi de verildi
#MEBEğitim Reformu Girişimi (ERG) Blog’da başlayan Umay Aktaş Salman imzalı ‘Uzun Hikâye’ başlıklı yazı dizisinde, ERG ile Anne Çocuk Eğitim Vakfı’nın (AÇEV) hazırladığı ‘Türkiye’de Erken Çocukluk Bakımı ve Okul Öncesi Eğitime Katılım’ araştırmasına kaynaklık eden hikâyelere odaklanılıyor. İşte o hikayelerden bazıları:
#Eğitim Reformu GirişimiPISA 2015’in açıklanmasıyla başlayan Türkiye’nin eğitim performansı tartışması sürüyor. 2012’den 2015’e kadar geçen sürede matematik, okuma ve fendeki gerilemenin nedenleri sorgulanıyor. PISA’nın yürütücüsü OECD, Türkiye’deki düşüşün nedenlerini Hürriyet için yorumladı. Organizasyon özellikle 2012’den sonra lise düzeyinde yapılan reformların yarattığı zorluklara işaret ediyor.
#EğitimDİCLE ÜNİVERSİTESİ ZİYA GÖKALP EĞİTİM FAKÜLTESİ İLKÖĞRETİM BÖLÜMÜ OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLİĞİ ÖĞRENCİLERİ TOPLUMA HİZMET UYGULAMALARI DERSİ KAPSAMINDA ZİYA GÖKALP EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANLIĞI VE OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI’NIN DESTEĞİ İLE ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ MEHMET DEMİRKOL, A.SELAM ERTEKİN, ÖĞRETİM GÖREVLİSİ MAHMUT ALTUNHAN İLE BEYKAYA İLKOKULU’NU ZİYARET ETTİLER.