Öğretmenlik meslek kanunu taslağı son gelişmeler 2024, Meclis'te devam eden çalışmalar ile takip ediliyor. Gelen son bilgiye göre geçen hafta 22 maddesi kabul edilen Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi görüşmeleri ertelendi. Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunda, AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan Öğretmenlik Mesleği Kanunu'nda, öğretmenlere yönelik işlenen suçlarda cezaların yarı oranda arttırılması ve adaylara 30 bin ek göstergenin memur aylık katsayısı ile çarpımı kadar maaş verilmesi kanun teklifinde yer alıyor. Teklif, öğretmen adaylarının mesleğe hazırlanması, gelişimi ve kariyer basamaklarında ilerlemeleri için MEB bünyesine bağlı olarak “Milli Eğitim Akademisi” kuruyor. Peki, öğretmenlik meslek kanunu Meclis'ten geçti mi, ne zaman çıkacak, maddeleri neler? İşte, o konu hakkında ayrıntılar.
#Öğretmenlik Meslek Kanunu TaslağıÖğretmenlik Meslek Kanunu taslağı son durum gelişmeleri 17 Temmuz 2024 tarihinde takip ediliyor. Meclis'te ekonomiye yönelik çalışmalar devam ederken, kamuoyunun gündeminde yer alan Öğretmenlik Meslek Kanunu düzenlemesine gözler çevrildi. Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunda, AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi, TBMM Genel Kurulu'na geldi. Taslağa göre Öğretmenlere yönelik işlenen suçlarda cezaların yarı oranda arttırılması ve adaylara 30 bin ek göstergenin memur aylık katsayısı ile çarpımı kadar maaş verilmesi kanun teklifinde yer alıyor. Öğretmenlere yönelik şiddet olaylarında cezaların artırılmasını ve öğretmen adayları için Milli Eğitim Akademisi kurulmasını öngören 'Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi maddeleri kabul edildikten sonra yürürlüğe girecek. Peki, Öğretmenlik Meslek Kanunu ne zaman çıkacak, maddeleri ve içeriği neler? İşte, Öğretmenlik Meslek Kanunu son dakika haberleri.
#Öğretmenlik Meslek KanunuÖğretmenlik Meslek Kanunu taslağı 2024 son durum gelişmeleri gündemde yer almaya devam ediyor. Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunda, AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi, TBMM Genel Kurulu'na geldi. Yapılan görüşmeler ile birinci bölümünün tümü üzerindeki görüşmeler tamamlandı. Teklife göre görevde olan öğretmen ve uzman öğretmenlerden, 20 yıllık çalışma süresini tamamlayan ve uzman öğretmenlikte en az 10 yıl hizmeti olma şartı dışındaki koşulları sağlayanlar başöğretmen unvanı için başvurabilecek. Gözler şimdi Öğretmenlik Meslek Kanunu taslağı 2024 maddelerinde. Peki, Öğretmenlik Meslek Kanunu (ÖMK) ne zaman çıkacak, içeriği neler? Öğretmenlik Meslek Kanunu nedir? İşte, o konu hakkında ayrıntılar.
#Öğretmenlik Meslek KanunuÖğretmenlik Meslek Kanunu Taslağı son durum gelişmeleri ile takip ediliyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yoğun gündem devam ederken, Öğretmenlik Meslek Kanunu için beklenen açıklama geldi. Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu, öğretmenlere yönelik şiddet olaylarında cezaların artırılmasını ve öğretmen adayları için Milli Eğitim Akademisi kurulmasını öngören 'Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi Meclis'e geldi. Öğretmenlere yönelik işlenen suçlarda cezaların yarı oranda arttırılması ve Adaylara 30 bin ek göstergenin memur aylık katsayısı ile çarpımı kadar maaş verilmesi kanun teklifinde gündemde yer alıyor. Meclis'te Öğretmenlik Kanun Teklifi'nin kabul edilmesinin ardından Resmi Gazete'de yayımlanacak. Peki, Öğretmenlik Meslek Kanunu ne zaman çıkacak? Öğretmenlik Meslek Kanunu içeriği ve maddeleri neler? İşte, o konu hakkında bilgiler.
#Öğretmenlik Meslek KanunuÖğretmenlik Meslek Kanunu Taslağı 2024 son durum gelişmeleri gündemde yer almaya devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan çalışmalar ile 38 maddelik kanun teklifinde sona yaklaşıldı. Öğretmenlere karşı uygulanan şiddetin cezasını artırmaya yönelik maddelerin de yer aldığı Öğretmenlik Meslek Kanunu bu hafta Meclis'e geliyor. Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunda, AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi'ne göre görevde olan öğretmen ve uzman öğretmenlerden, 20 yıllık çalışma süresini tamamlayan ve uzman öğretmenlikte en az 10 yıl hizmeti olma şartı dışındaki koşulları sağlayanlar başöğretmen unvanı için başvurabilecek. Peki, Öğretmenlik Meslek Kanunu ne zaman yürürlüğe girecek, maddeler Meclis'ten geçti mi? Öğretmenlik Meslek Kanunu nedir? İşte, 30 Haziran 2024 Öğretmenlik Meslek Kanunu son durum gelişmeleri...
#Öğretmenlik Meslek Kanunu TaslağıÖğretmenlik Meslek Kanunu 2024 taslağında son aşamaya yaklaşıldı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda değişiklikler öngören teklifle Milli Eğitim Akademisi kurulması ve atama öncesinde akademide öğretmenlere eğitim verilmesine ilişkin düzenlemelerin yer alması bekleniyor. Öğretmenlerin hak ve sorumlulukları ile öğretmene yönelik şiddete kadar birçok düzenlemeyi içeren kanun Meclis'ten geçmesinin ardından yürürlüğe girecek. Diğer yandan öğretmenlere rotasyon düzenlemesinin Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda yer almasına yönelik iddialar da gündeme geldi. Peki, Öğretmenlik Meslek Kanunu ne zaman çıkacak, maddeleri neler? Öğretmenlere rotasyon gelecek mi? İşte, o konular hakkında bilgiler...
#Öğretmenlik Meslek Kanunu MaddeleriÖğretmenlik Meslek Kanunu taslağı 2024 çalışmalarında sona gelindi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan düzenleme ile Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda bazı değişiklikler yapılacak. Çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun Meclis'e geleceği tarihi kamuoyu ile paylaştı. Öğretmenlerin hak ve sorumlulukları ile öğretmene yönelik şiddete kadar birçok düzenlemeyi içeren kanun Meclis'ten geçmesinin ardından yürürlüğe girecek. Daha önce Anayasa Mahkemesi, 7354 sayılı Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun bazı maddelerinin iptaline karar vermişti. Peki, Öğretmenlik Meslek Kanunu nedir, ne zaman değişecek? İşte, meslek kanununun içeriği hakkında ayrıntılı bilgiler.
#Öğretmenlik Meslek Kanunu TaslağıÖğretmenlik Meslek Kanunu taslağı gündemde yer almaya devam ediyor. Öğretmenliğin kariyer mesleği haline getirilmesini öngören taslağın TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu’ndan geçmesinin ardından, başta öğretmenler olmak üzere milyonlarca vatandaş kanunun teklifinin Resmi Gazete'de yayımlanacağı tarihe odaklandı. 'Öğretmen', 'uzman öğretmen' ve 'başöğretmen' olarak üç kariyer basamağına öğretmenlik mesleğini ayırmayı amaçlayan Öğretmenlik Meslek Kanunu ile öğretmenlerin mesleki gelişimlerini sağlamaları ve bunlara bağlı olarak özlük haklarının iyileştirilmesi sağlanacak. Peki, Öğretmenlik Meslek Kanunu ne zaman yürürlüğe girecek? İşte, Öğretmenlik Meslek Kanunu taslağı maddeleri ve konu hakkında bilgiler.
#Öğretmenlik Meslek KanunuÖğretmenlik Meslek Kanunu taslağı, içeriği ve maddeleri gündemde yer alan haberlerin ardından öne çıkan başlıklardan oldu. Meclis'e sunulan ve ilerleyen günlerde komisyon gündemine alınması beklenen 12 maddelik 'Öğretmenlik Meslek Kanunu' Teklifi ile öğretmenlere uzman, başöğretmenlik ünvanı da vererek maaşlarına bin ve 2 bin TL artış yapılması öngörülüyor. Kariyer ve liyakat esaslarına uygun olarak ilerlemeleri, mesleki gelişimlerini sağlamaları ve bunlara bağlı olarak özlük haklarının iyileştirilmesi hedeflenen Öğretmenlik Meslek Kanunu Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girecek. Peki, Öğretmenlik Meslek Kanunu nedir, içeriği neler? İşte, son durum bilgileri.
#Öğretmenlik Meslek KanunuMilli Eğitim Bakan Yardımcısı Mustafa Safran, bu yıl yapılacak lise yerleştirmeleriyle ilgili hazırlıkların tamamlandığını belirtti. Adrese dayalı yerleştirmelerde lise dağılımlarının sağlıklı bir şekilde yapıldığını söyleyen Safran, “Mahalle mahalle, semt semt, cadde cadde üzerinde çalışıldı. Her bölgede Anadolu ve meslek lisesi olacak” dedi.
#Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mustafa SafranÖğretmenlik Meslek Kanunu maddeleri 2024 ve içeriği TBMM'de kabul edilmesinin ardından gündemde yer alıyor. Milyonlarca öğretmeni yakından ilgilendiren Öğretmenlik Meslek Kanunu görüşmeleri TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı. Kabul edilen teklifle, öğretmenlere yönelik işlenen suçlarda cezaların yarı oranda arttırılması öngörülüyor. Öğretmen adaylarına 30 bin ek göstergenin memur aylık katsayısı ile çarpımı kadar maaş verilecek. Ayrıca Meslek Kanunu Maddelerine göre, öğretmenlik, genel kültür, özel alan eğitimi ve öğretmenlik meslek bilgisi bakımından hazırlığı gerektiren özel bir ihtisas mesleği olarak tanımlanıyor. Öğretmenlerin mali ve sosyal haklarında ne gibi değişikliklerin olacağını merak edenler, Öğretmenlik Meslek Kanunu içeriği nedir? sorusunun yanıtına yoğunlaşırken, Genel Kurulda kabul edilen önerge ile öğretmen adaylarına, hazırlık eğitimi sürecinde yapılacak ödemede iyileştirmeye gidildi. Öte yandan Meclis'te kabul edilen kanun teklifi Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra yürürlüğe girecek. Öte yandan konuyla ilgili Bakan Tekin'den de açıklama geldi. Peki, Öğretmenlik Meslek Kanunu Meclis'ten geçti mi, nedir? İşte, maddeleri ve taslak metni hakkında ayrıntılar.
#Öğretmenlik Meslek Kanunu MaddeleriMilli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Tekin, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'yle ilgili 67 bin görüş alındığını ve programın 2024-2025 öğretim yılından itibaren geçerli olacağını söyledi. Mezuniyet balolarının yasaklandığı iddialarına ilişkin konuşan Tekin, "Mezuniyet balolarını yasaklamadık, 5 yıldızlı otel külfeti olmamalı" dedi.
#Milli Eğitim BakanlığıYüz yüze eğitime dönüş sürecindeki 180 günde hayata geçirilen 50'nin üzerinde eğitim projesi ve politikasına ilişkin derlenen 120 sayfalık kitap Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) internet sitesi üzerinden yayınlandı. Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Bakanlık görevini devraldığı 6 Ağustos'ta yaptığı, önceliğinin okulları yüz yüze eğitime hazır hale getirmek olduğuna yönelik açıklamasını hatırlatarak, o günden sonra yüz yüze eğitime geçiş için 180 günlük çalışma yürüttüklerini söyledi.
#MEBÖğretmenlik Meslek Kanunu’na ilişkin ‘Aday Öğretmenlik ve Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yönetmeliği’ taslağı tüm eğitim camiasının görüş bildirebilmesi için askıya çıkarıldı. Milli Eğitim Bakanı Özer “Eğitim sistemimizde 75 bin 669 uzman öğretmen, 88 başöğretmen var. Kanunun vermiş olduğu tüm hakları almaya başlayacaklar” dedi.
#Mahmut ÖzerMilli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Öğretmenlik Meslek Kanunu'na ilişkin hazırladıkları ‘Aday Öğretmenlik ve Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yönetmeliği’ taslağını tüm eğitim camiasının görüş bildirebilmeleri için askıya çıkardıklarını duyurdu. Bakan Özer, tüm öğretmen, yönetici ve eğitim paydaşlarının görüşlerini kendileriyle paylaşmalarını isteyerek “Yönetmelik taslağına görüş süresini 1 ay tutacağız ve 15 Mart'a kadar paydaşlarımız bu yönetmelikle ilgili görüşlerini Milli Eğitim Bakanlığı ile paylaşabilecekler" dedi.
#Öğretmenlik Meslek KanunuEğitim dünyası için 2019 hareketli bir yıl oldu. Yeni uygulamalar ve kanunlarla birlikte 2020 de dolu dolu geçecek. Okula başlama yaşının 69 aya çıkarılması, ara tatiller, teneffüs sürelerinin uzatılması 2019 yılına damga vuran yenilikler olurken Öğretmenlik Meslek Kanunu, kalabalık Liselere Giriş Sınavı (LGS), sınıf geçme düzenlemesi, özel öğretim kurslarının durumu da yeni yılda gündem olacak.
#GazetehaberleriERG, Eğitim İzleme Raporu 2019’un 4'üncü dosyası ‘Öğretmenler’i yayımladı. Raporda, MEBBİS verilerine göre net öğretmen ihtiyacının 92 bin 165 olduğu belirtildi. 2018-2019 eğitim öğretim yılı verilere göre Türkiye’de öğretmen sayısı 1 milyon 77 bin 307.
#GazetehaberleriMilli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Ankara Gölbaşı İlkokulu’nda öğrencilere karnelerini dağıttı. Karnenin bakanlık, öğretmenler, anne-babalara da ait olduğunu belirterek, “Bunu daha bütünsel ele almak ve karneyi kendimizi inşa edeceğimiz bir araç olarak görmekte yarar var” dedi. Bakanı Selçuk, ek öğretmen atamasıyla ilgili de "Bu bizim ihtiyaçlarımızla mali dengeler arasında konuşulması gereken bir konu. Bizim burada şu anda olacak ya da olmayacak dememiz doğru değil. İlgili çalışmalar devam ediyor. Kısa sürede bunu paylaşırız" ifadelerini kullandı.
#Milli Eğitim Bakanı Ziya SelçukGeride bırakmak üzere olduğumuz 2018 yılında oldukça yoğun bir eğitim gündemi vardı. Siyasi partilerin 2018 seçim bildirgelerinde geniş bir yer bulan eğitim vaatlerinde ve seçimi takip eden süreçlerde ülkemizin geleceği için nitelik artırmaya yönelik eğitim politikalarının gerekliliğinin altı sıklıkla çizildi. Prof. Dr. Ziya Selçuk’un Milli Eğitim Bakanı olarak görevlendirilmesiyle başlayan yeni dönemde ise bu gereklilik 2023 Eğitim Vizyonu olarak karşılık buldu.
#ÖĞRETMENMilli Eğitim Bakanlığı (MEB), bu yılın sonuna kadar yol haritasını belirledi. Lisede çift diplomalı yapıya geçilecek, Öğretmenlik meslek kanun taslağı oluşturulacak, okul öncesi ilkokul ve ortaokullarda uygulanmak üzere Satranç Öğretim Programı hazırlanacak. Bakanlık, 2018 yılının geride bırakılan bölümünün analizini yaparken Temmuz-Aralık dönemiyle ilgili beklentilerini ve hedeflerini belirledi. 16 Ağustos’ta yayımlanan 2018 Yılı Kurumsal Mali Durum ve Beklentiler Raporu’nda bakanlığın ilgili birimlerince yürütülen faaliyetlerine de yer verildi.
#Milli Eğitim Bakanlığı