15 Temmuz darbesinin tartışıldığı canlı yayında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ınhalkı sokağa çağırmasına tepki gösterip, 'Ben bilimsel bir tespityaparken 'şehit' demek zorunda değilim. Şehitlik dini bir kavramdır'diyen Prof. Dr. Nurşen Mazıcı, diğer konuşmacıların tepkisiyle karşılaştı. Prof. Mazıcı, reklam arası programdan alındı.
#Prof15 Temmuz darbe girişiminin tartışıldığı canlı yayında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın halkı sokağa çağırmasına tepki gösterip, 'Ben bilimsel bir tespit yaparken 'şehit' demek zorunda değilim. Şehitlik dini bir kavramdır' diyen Prof. Dr. Nurşen Mazıcı, diğer konuşmacıların tepkisiyle karşılaştı. Prof. Mazıcı, reklam arası programdan alındı.
#Nurşen MazıcıTV 8 ekranlarında yayınlanan ve Gökmen Karadağ'ın sunduğu Haber Aktif programına siyaset bilimci Nurşen Mazıcı'nın sözleri damgasını vurdu. Hiçbir padişahın cariyesiyle nikahı olmadığını öne süren Mazıcı, tepki çekecek 'veled-i zina' benzetmesi yaptı.Programın bir diğer konuğu Zaman gazetesi yazarı Mümtazer Türköne, Mazıcı'nın bu benzetmesine tepki gösterdi. İslamiyete göre dini nikah dışında doğan çocuklara 'veled-i zina' denildiğini iddia eden Mazıcı'ya Türköne, "Çok ağır bir benzetme yaptınız. Bu söyledikleriniz doğru değil. Bunların şerri hukukta, fıkıhta bir karşılığı var. O dönemde verilmiş fetvalar var.." sözleriyle tepki gösterdi.KURGU: Levent SERT
#HtvhaberABD’nin "Ermeni Sorunu"na ilgisi yeni değil, taa 19. yüzyıla dayanır. O tarihlerde bile etnik kaynaklı Ermeni sorunu destekçisi sivil toplum örgütlerine rastlanır: 1894 yılında Boston’da kurulan Birleşmiş Ermenistan Dostları (United Friends of Armenia), 1895’te Washington’da etkinlik kazanan Ermeni Sevenler Derneği (Phil-Armenic Association) ve 1895’te New York’ta örgütlenen Ulusal Ermeni Yardım Kurulu (National Armenian Relief Committee). Bu konuyu Nurşen Mazıcı’nın "Ermenistan Sorunu" (Pozitif Yayınları) adlı kitabında okuyabilirsiniz.