Anne babalar çocuklarının bilgisayar başından kalkmadığından yakınıyor, çocuklar ise dijital oyun oynamaktan çok keyif aldıklarını söylüyor. Peki, bu durumda ne yapacağız? İşte çocuğunuzun dijital oyun bağımlısı olup olmadığını anlamanız için kendinize sormanız gereken sorular...
#Bora BüyükyazıcıAlzheimer, bunamanın en yaygın şekli ve çoğu insan hastalığı hafızanın zayıflamasıyla ilişkilendiriyor. Ancak hastalığın belirtileri sadece unutkanlıkla sınırlı değil. Aşırı cömert olmaktan kötü araç park etmeye, Alzheimer’ın birçok başka dikkat çekici belirtisi bulunuyor. İşte çoğunu daha önce duymamış olabileceğiniz Alzheimer işaretçileri...
#SağlıkPsikoloji, insan davranışlarının arkasında yatan nedenleri araştıran bir bilim dalıdır. Başta adli, kavramsal ve mesleki psikoloji olmak üzere birçok psikoloji çeşidi bulunmaktadır. Bu alanlardan birinde uzmanlaşan bilim insanlarına psikolog denir. Psikolog nedir, ne iş yapar ve nasıl olunur? Merak edenler için tüm yönleriyle derledik.
#Psikolog Nedir?Beyin ve sinir sistemini inceleyen Nöropsikoloji zihinsel işlev bozuklukları ile ilgilenir. Beyin rahatsızlıkları ile ilgilenen bu bilim dalı önemli araştırmalar da yapar. Nöropsikoloji nedir ve neyi inceler? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#Nöropsikoloji NedirYükseköğretim Kurumları Sınavı'ndan (YKS) 500 tam puan alan öğrenciler yani Türkiye'nin sınav şampiyonları hedefledikleri üniversitelere yerleşti. Temel Yeterlilik Testi'nde (TYT) beş, Alan Yeterlilik Testleri'nden (AYT) sayısalda üç, sözelde bir, eşit ağırlıkta bir, dilde beş olmak üzere toplam 15 aday 500 puan almıştı. TYT birincileri Ankara, Antalya, Aydın, Çorum ve Nevşehir'den; AYT birincilerinde sözel İzmir, eşit ağırlık Osmaniye, sayısal İstanbul, İzmir, Malatya; yabancı dilde dört aday İstanbul bir aday Niğde'den çıktı. Kimisi çocukluk hayali olan bölüme girdi, kimiyse son anda karar verdi. İşte birincilerin yerleştikleri üniversiteler ve bölümler.
#YKS 2020Çocukların öğretimlerini evlerde sürdürdüğü ve teknolojik iletişim aletlerinin önünde çok fazla zaman geçirdiği şu günlerde özellikle erken yaşlarda fiziksel aktivitenin çocuklar için çok önemli olduğunu unutmamak gerekiyor.
#Çocukİstanbul Üniversitesi, üniversite bünyesine öğretim üyesi alınacağını duyurdu. Resmi Gazete'de 8 Kasım tarihinde yayımlanan ilana göre, üniversitenin farklı birimlerinde, profesör, doçent, doktor öğretim üyesi olmak üzere toplam 90 akademisyen görev alacak. Adaylar ilan detaylarına http://www.istanbul.edu.tr/ adresinden ulaşacak. Peki, İstanbul Üniversitesi akademisyen alımı başvuru şartları neler? İşte, ilanla ilgili bilgiler.
#İstanbul Üniversitesi AkademisyenÜniversite sınav sonuçları açıklandı ve pek çok öğrenci tercih telaşında. Pek çok telefon alıyorum "Hangi mesleği seçmeliyiz? Psikoloji ya da Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümlerini önerir misiniz?" diye. Yani yine son dakikacı öğrenciler ve aileler telaş içinde. ..
#Psikoloji BölümüTürkiye Spastik Çocuklar Vakfı-Cerebral Palsy Türkiye ile bir üniversite arasında 12 Aralık’ta işbirliği protokolü imzalandı. Üniversitede kurulacak ‘Cerebral Palsy Akademik Araştırmalar Birimi’nde yapılacak araştırmaların konuyla ilgili çalışmalara katkı sağlaması hedefleniyor.
#Cerebral PalsyÇocuğun ve ergenin beyninin gelişimini ve beynin nerelerinde hangi işlevlerin nasıl gelişiminin gerçekleştiğini bilirseniz çocuğunuzu eğitmek için sayısız yöntem var. Bu yöntemler ezberleyeceğiniz yöntemler olmamalı, şimdi anlatacağım gelişim nörogelişimsel basamaklarını bilmenizle ilgili.
#ÇocukYükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ardından adaylar şimdi de meslek ve üniversite seçimi için kesin karar verme aşamasındalar. Sınav puanları açıklandıktan sonra tercihleri netleşecek olan adaylar, meslekleri araştırıyor. Nöroloji Uzmanı Bülent Madi de, mesleğinin tüm detaylarını anlattı.
#NörolojiDaha da başarılı, yaratıcı, mutlu çocuk sahibi olabilir miyim? Evet. Nasıl mı? Anne karnında hem herediter (kalıtım ile gelen) hem çevreden gelen uyaranlar beynin gelişimini gerçekleştiriyor. Ancak unutmayın, çevresel etkenlerin olumsuz etkileri de var.
#ÇOCUKModern iletişim araçlarının insan ilişkilerinde işbirliği kurmaya engel olan bir araç olduğunu belirten Üsküdar Üniversitesi Rektörü, Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan günümüzde sosyalliğin en büyük düşmanının sosyal medya olduğunu söyledi. Yalnızlaşma ve mutsuzluğa karşı en etkili tedavinin de sosyal tedavi olduğunu vurguladı.
#SosyalBilgisayar oyunları, daha çok zararları üzerinden konuşulsa da, birtakım üniversitelerde yapılan çalışmalarla yararlı oyunlar da geliştiriliyor. Cambridge Üniversitesi’nde geliştirilen şizofreni hastalarının hafıza yeteneklerini iyileştirecek Wizard adlı mobil oyun bunlardan biri. New York Üniversitesi Gelişim Psikopatolojisi ve Nöropsikoloji Bölüm Başkanı Prof. Jeffrey Halperin ise, öğrenme bozukluğu ve dikkat eksikliği çeken hiperaktif çocuklar için birtakım bilgisayar oyunlarını kullandıklarını belirtiyor.
#Hiperaktivite