Alara Urunga, bakteriler üzerine çalışmaları ve müziğe olan yeteneğiyle Oxford’a kabul edildi. 4 yıl biyokimya eğitimi alacak olan Alara, 64 bin sterlinlik Reach Oxford Scholarship bursuna da hak kazandı. Lisedeyken kuantum bilgisayarları ve kodlama üzerine çalışmalar yapan 18 yaşındaki Sıla Nur Yorulmaz ise Harvard Üniversitesi’ne kabul edildi. Sıla Nur, yıllık 91 bin 500 dolar eğitim desteği alacak.
#Alara UrungaYukarıdaki görsele baktığınızda ne gördünüz? Mesela ortadaki karanlık alan hareket ediyor, büyüyor ya da genişliyor gibi gelmiş olabilir mi? Endişelenmeyin ekranınız sizi yutacak bir karadeliğe dönüşmedi. Görselde bir hareketlilik de yok. Ancak bu tuhaf görsel beyinlerimizin ve gözlerimizin dünyayı nasıl gördüğüne dair çok önemli dersler içeriyor.
#Görsel İllüzyonBilim insanları yaptıkları son araştırma ile kadın ve erkek beyinlerinin gerçekten farklı çalıştığını ortaya koydu. Fareler üzerinde yapılan incelemelerde bir cinsiyette diğerinden çok daha aktif olan bin gen bulundu. Bu genler davranışları etkilediği gibi olası beyin rahatsızlıklarında da bir risk faktörü olarak dikkat çekiyor.
#KadınKaza, saldırı, askeri muharebe veya doğal afet gibi travmatik olayların bir kişinin ruh sağlığı üzerinde kalıcı etkileri olabilir. Birçok insan yaşamı tehdit eden olaylara kısa vadeli yanıtlar verirken, bazıları Travma Sonrası Stres Bozukluğu (PTSD) tanısına yol açabilecek daha uzun vadeli semptomlar geliştirebilir. Peki, Travma sonrası stres bozukluğu nedir ve nasıl tedavi edilir? İşte, tüm detaylar.
#Ptsd Nedir?Biyoinformatik ve genetik üzerine yapılan araştırmalardan sağlanan bilgilere anlam kazandırılması kullanıma uygun biçime getirilmesi amacıyla çalışmalar yürütülen akademik çalışmadır. Sizin için Biyoenformatik ve Genetik bölümü nedir ve mezunu ne iş yapar? Bölümü olan üniversiteler, dersleri ve iş imkanlarını detaylarıyla derledik.
#Biyoenformatik Ve Genetik Bölümü Nedir?Milli Eğitim Bakanlığı’nın girişimiyle Meclis’te kabul edilen yasal düzenleme sonucunda 2019-2020 eğitim-öğretim yılından itibaren okula başlama yaşında değişiklik yapıldı. Değişiklikle birlikte, 66 ay olan ilkokula başlama yaşı 69 aya çıktı. Buna göre, eylül ayı sonunda 69 ayını dolduran çocuklar, yeni öğretim yılında ilkokula başlayacak. Öğrencilerin gelişim düzeylerine göre okula erken veya geç başlama hakkı verilmesiyle ilgili yönetmelik de hazırlanarak yürürlüğe girdi.
#EğitimDavranış Bilimleri ve Sağlık alanında Türkiye’nin ilk tematik üniversitesi olan Üsküdar Üniversitesi, UNESCO tarafından Nörobiyoloji, Bilişsel Tıp ve Beyin Araştırmaları alanındaki çalışmalarından ötürü mükemmeliyet merkezi olarak tayin edildi. Bu kapsamda, Üsküdar Üniversitesi’ne birçok ülkeden doktora öğrencisi gelecek.
#ÜniversiteABD'nin Tennessee eyaletindeki Vanderbilt Üniversitesi'nde bir grup bilimci tarafından yürütülen araştırma, köpek beyninin düşünme ve planlamadan sorumlu olan kabuk kısmında kedilere göre iki kat daha fazla nöron bulunduğunu ortaya koydu.
#BilimABD'nin Tennessee eyaletindeki Vanderbilt Üniversitesi'nde bir grup bilimci tarafından yürütülen araştırma, köpek beyninin düşünme ve planlamadan sorumlu olan kabuk kısmında kedilere göre iki kat daha fazla nöron bulunduğunu ortaya koydu.
#KediKimbilir ne kadar zaman oldu şöyle bütün gün koşturup yorgun düşmüş bir çocuk gibi uyumayalı. Belki sorunumuz biraz da budur. Beynimiz yorulup sürekli stres çekerken vücut hiç yorulmuyor. Peki iyi uykuya davetiye çıkaran şeyler neler? Huffington Post internet sitesi, Pennsylvania Uyku ve Nörobiyoloji bölümünden Dr. Michael A. Gradner'dan bazı tavsiyeler yayınladı.
#Uyku