Prof. Dr. Mustafa Camgöz, ‘Emeritüs’ unvanı aldı

Güncelleme Tarihi:

Prof. Dr. Mustafa Camgöz, ‘Emeritüs’ unvanı aldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2022 10:12

İngiltere’de faaliyet gösteren en köklü sivil toplum kuruluşlarından biri olan Turkish Forum UK (TFUK), ‘Emeritüs’ olan ünlü bilim adamı Prof. Dr. Mustafa Camgöz onuruna bir yemek düzenledi.

Haberin Devamı

Geceye, Kardiyoloji uzmanı Doç. Dr. Cemil İzgi, Tamamlayıcı Tıp Uzmanı Birsel Uçkun, Türk-İngiliz Yatırımcılar Derneği Başkanı Kerem Yavuzarslan, Pan Productions sahibi Zeynep Dalkıran, TFUK Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Öğün, proje koordinatörü Bora Bıçakçı, iş insanları Oğuz Fatih Şahin, Şeref Aygünoğlu, gazeteci Timur Ekingen ve iş kadını Ömür Dalkıran katıldı. TFUK Başkanı Nazif Akpınar, “Bu anlamlı gecemize katılarak bizi onurlandıran tüm dostlarımıza teşekkür ederiz” dedi.

Prof. Dr. Mustafa Camgöz, ‘Emeritüs’ unvanı aldı


Dünyanın saygın eğitim kurumlarından biri olan Imperial College bünyesinde 50 yılı aşkın süredir çalışmalarını sürdüren Prof. Dr. Camgöz, bir süre önce az sayıda akademisyene uygun görülen ‘Emeritus’ unvanına layık görülmüştü. 45 yıldır ders verdiği üniversite bünyesinde çalışmalarını sürdürecek olan Camgöz, emeklilik yaşına gelmiş olmasına rağmen üniversite bünyesinde kalmayı sürdürecek. 1970 yılında İngiltere’ye göç eden Mustafa Camgöz, 1972 yılından bu yana üniversite bünyesinde çalışmalarını sürdürüyor. Nörobiyoloji ve kanser biyolojisi alanında profesörlükleri bulunan Camgöz, özellikle kanser alanındaki çalışmalarıyla bilim dünyasında saygın bir akademisyen olarak biliniyor. Mustafa Camgöz, bundan böyle üniversite bünyesinde kanser araştırmalarını Emeritüs Profesör olarak sürdürecek.
Emeritus Profesörlük unvanı, emeklilik yaşına gelmiş ancak bilgisi, birikimi, uluslararası saygınlığı ve ilişkileriyle daha çok uzun yıllar hem akademisyen hem de öğrencilere yol göstermesi bir kazanım olacak tevdi edilen bir statüdür.

Haberin Devamı

Prof. Dr. Mustafa Camgöz, ‘Emeritüs’ unvanı aldı

BAKMADAN GEÇME!