Niğde Patates Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından tescillenecek 2 yerli patates çeşidinin ismi anketle belirlendi. Vatandaşların oy kullandığı anketlerde ‘Niğde Sarısı’ ve ‘Saruhan’ isimleri yüksek puan aldı.
#Niğde Patates Araştırma Enstitüsü MüdürlüğüMutfağın en mütevazı kurtarıcısı patatesin, içine giremeyeceği yemek neredeyse yok. İngilizler balık yanında cipsini yiyor, İspanyollar tortilla denen omletini çok seviyor. İtalyanlar hamur yapıp açıyor. Bizim de elimiz boş değil elbette. İzmir’de tavada zıplata zıplata pişirilen patates hoplatma, tadanı fethediyor.
#PatatesDışarıda ailemizle ve arkadaşlarımızla bir şeyler yiyip vakit geçirmeyi çok özledik. Yazın vazgeçilmezi piknik için yılın en uygun vakitlerindeyiz. Ünlü şeflerden tarifler istedik, şef Refika Birgül’den sepet hazırlamanın ipuçlarını öğrendik. Hürriyet Seyahat yazarımız Saffet Emre Tonguç da en güzel piknik alanlarını paylaştı.
#Yemek TarifleriDoğasının çeşitliliği ve kültürel zenginliği Türkiye’yi eşsiz bir gurme coğrafyasına dönüştürüyor. Her yörenin kendine ait bir tadı var. Kimi otlu börekle meşhur, kimi köftesiyle. İşin uzmanlarına sorduk: Okuyanı yola çıkaracak hangi ilin ne yemeği var? Benzerini bulamayacağınız ve her lokmada midenizi şenlendirecek 50 yemeği sıraladık.
#Türkiye'nin En Güzel LezzetleriKapadokya büyük bir alanın adı… Aksaray, Niğde ve Nevşehir üzerine yayılmış tarihsel, anıtsal, sanatsal ve estetik zenginlikleri olan olağanüstü çekici bir coğrafya. Yeraltı şehirleri, havalandırma ve beslenme şekilleriyle ciddi bir ders ve eğitim merkezi. Özetle eski yaşama bir an dönüp düşünmek için kısa bir ara burası... İşte size Kapadokya gezi rehberi…
#KapadokyaKapadokya’ya ilk defa doksanların ortasında gitmiştim. Daha sonra dünyanın pek çok yerini gezdim. Kapadokya’nın sihrini hiçbir yerde görmedim. Göreme meydanın o büyülü atmosferinde köy kahvesinde oturup bir kahve içmeyi doğrusu hiçbir şeye değişmem. Aynı şekilde Kızılırmak’ın en güzel panaromik manzarasına sahip Avanos sizi alıp başka bir dünyaya götürür.
#Kapadokya