1934 Nobel Edebiyat Ödülü sahibi Luigi Pirandello’nun 1902 yılında yazdığı ikinci romanı ‘Sırasını Bekleyenler’ Shakespeare oyunlarını hatırlatan eğlenceli bir aşk ve evlilik komedisi. ‘Sırasını Bekleyenler’de romancı, öykü ve oyun yazarı kimliğini bir araya getiren Pirandello, içe ve dışadönük keskin gözlemlerini felsefe yapmadan ama filozofça hikâye ederken sesini 21’inci yüzyıla da duyuruyor.
#Sırasını BekleyenlerJavier Marias, ‘Duygusal Adam’da kendine has uzun cümleler ve bitmeyen paragraflarla bildik bir konuyu, aşk üçgeni öyküsünü bize sonuna kadar okutmayı sağlıyor. Genç bir tenorla kendinden yaşça büyük bir bankerle evli, olgunluğun ilk yıllarındaki bir kadın arasındaki aşkın öyküsü bu...
#Javier Marias‘Calvino Albümü’, büyük İtalyan yazar Italo Calvino’nun yaşamının fotoğraflı ve anekdotlarla dolu hikâyesi. Kitabı hazırlayan Luca Baranelli ve Ernesto Ferrero, gevezeliği sevmeyen Calvino’yu, çeşitli zamanlarda kaleme aldığı metinler, mektuplar ve kitaplarındaki cümleleriyle konuşturuyor.
#CalvinoAndrea Camilleri, ‘Unvansız Maktul’de, 1921 yılında Sicilya’da işlenen bir cinayeti farklı açılardan ele alıyor. Gerçek bir olaydan esinlenerek yazdığı bu romanda Camilleri, İtalya’da faşizmin yükseliş sürecini, bu süreçte Milliyetçi Cephe’nin işlevini ve karakteristiğini de teşhir ediyor.
#Andrea CamilleriGiovanni Verga, modernleşmenin arifesindeki Sicilya Adası’nın tutkuları ve çıkarları peşinde koşturan insanlarını konu edinir. Verga, kaygan bir zeminde ilerleyen hikâyelerinde sınıf farkı gözetmeksizin tüm Sicilyalıların ortak kaderinin mutsuzluk ve yenilgi olduğunu ortaya koyar. Ve sonuç olarak; Sicilyalılar Tanrı’ya yakarır ve o kimseyi bağışlamaz.
#Kitap SanatItalo Calvino, öldükten 30 yıl sonra yayımlanan ‘Amerika’da Bir İyimser’ kitabında, 156 başlıkta ‘imge’sini bilip ‘gerçekliği’ ile yüzleştiği Amerika’yı anlatıyor. Bir taraftan kabuğundan çekirdeğine kadar soyduğu ülkeyi anlatırken diğer taraftan kendi hayatından altı aylık bir kesit sunuyor.
#KitapsanatTam 19 yıldır dünyanın en önemli kadın-moda dergilerinden ELLE’in genel yayın yönetmeni. Medya dünyası onu çok iyi tanıyor. Ama ünü plazaların dört duvarı arasına sıkışıp kalmış da değil. Aksine adı sokaklarda, ormanlarda... Çünkü aynı zamanda Türkiye’deki en ateşli hayvan hakları savunucularından biri. Işın Görmüş’le medyayı, modayı, tasarım dünyasını ve tabii ki Hayvan Hakları Kanunu’ndaki büyük boşlukları konuşmak için bir araya geldik...
#Işın Görmüş