Acaba bu maddi dünyadan uzaklaşalım mı, başka bir manevi ruha bölünelim mi? İnsanın sahip olmak istediklerine sahip olamaması mı acıların kaynağı? Gerekli mi değer mi? “Acıların geçmesi için dua etmeyin, kalbinizin onları yenmesi, bastırması ve galip gelmesi için dua edin” demiş filozof Rabindranath Tagore (1861-1941). İşte bu düşünceler ile uzandım hamağıma uykusuz gecenin sabahı Nepal’de Fewa Gölü kıyısında.
#Nepal"Aslında biz de çok gösterişli bir ortamda dünyaya gelmiyoruz" dedi Budist Rahip: Kanlar, kordonlar, kaygan sıvılar. Sırtımıza vurulan bir tokat ile nefes almaya başlar başlamaz da viyaklıyoruz. Hayat güzel ama acılarla dolu ve kolay değil. Yine de ızdırap dolu hayatta bir mücevher gibi parlayabiliriz." Dünyanın çatısında gezegenlerin güneşin etrafında dönmesi misali tapınağın etrafında dönerken Budist rahibin bu sözleri de benim aklımda dönüyordu.
#Nepal Gezisiİstanbul’a ‘Zıtlıklar Ülkesi’ denir. Fakat hayır! Zıtlık görmek istiyorsanız Nepal’e gitmelisiniz!. Üç sene önce ülkeye girer girmez bana büyük bir kültür şoku yaşatan Nepal’in bambaşka bir yeri vardır bende… Karlı dağ manzaraları, güler yüzlü insanları, tozlu sokakları, her yerde dolaşan inekleriyle Nepal tam bir keşif diyarı… İşte size Nepal gezi rehberi…
#NepalHindistan’ın 'Altın üçgeni' olarak bilinen Delhi-Agra-Jaipur üçlüsünden Agra Şehri’ni gezdik. Agra Şehri, dünya güzeli Tac Mahal’e ev sahipliği yapıyor. Mehtaplı gecelerde dahi aydan daha parlak olduğu söylenen bu yer, aşk için dikilmiş en güzel anıt niteliğinde. İşte sizler için Agra ve Tac Mahal gezi rehberi…
#Tac MahalYılın son gününde bir seyahat bilançosu çıkarmaya ne dersiniz? Bu yıl kaç güzel şehir keşfettiniz, 2012’den hangi unutulmaz hatıralar kaldı geriye? Yekün sizi mutlu etmiyorsa, 2013 için hayal kurmanın tam zamanıdır. “Seyahat Mektupları” yazarı 11 okurumuz yılın unutulmaz gezilerini, 2013 hayallerini anlattı.
Niyazi Savaşan (50), Enerji sektöründe insan kaynakları müdürü. Yunanistan, İtalya, İspanya, İngiltere, Belçika, Hollanda, Monaco gibi Avrupa ülkelerinin yanı sıra Nepal, BAE (Dubai), Singapur, Tayland, Mısır, ABD ve Kanada’yı görmüş. Gezmeye 19 yaşında Avrupa ile başlamış. ABD’de okurken de sık sık ülke içinde geziler yapmış.
Hanife Yavuz (34), Şişli Etfal Hastanesi’nde Organ Nakil Koordinatörü. Toplumu organ bağışı konusunda eğitip bağışları artırmaya, ihtiyacı olanların hayatını kurtarmaya adamış hayatını. Havalar ısınmaya başladığında keşif duygusunun harekete geçtiğini söylüyor. Bulduğu ucuz biletlerle, nereye gittiğini fazla düşünmeden yollara düşüyor. 11 ülkede 30’un üzerinde şehir gezen Yavuz, Split yakınlarındaki Hvar Adası’nın lavanta kokulu dar sokaklarını unutamamış.