Trigonometride tan2x açılımı, geometri ilmine dayanır. Geometrik formülleri bilmeyen birinin söz konusu açılımı yapması mümkün olmamaktadır. Bu doğrultuda öncelikle trigonometrinin ne olduğunu anlamaya çalışmak önemlidir. Sizler adına trigonometri ne demek? İlgili formül nasıl yapılır tüm detayları ile derledik.
Usturlap kelimesi Arapça kökenli bir sözcüktür. Bu kelimenin kullanıldığı çeşitli örnek cümleler yer almaktadır. Dilimizde de usturlap haliyle geçmektedir. Ayrıca tarihte de buluşlar kısmında yer alarak önemli bir alana sahiptir. Ölçüm cihazı olarak keşfedilmiştir. Sizler için usturlap nedir, kim bulmuştur ve usturlap nasıl kullanılır tüm detayları derledik.
#Usturlap Nedir Kim Bulmuştur?Nasiruddin Tusi 11 Cemâziyelevvel 597’de (17 Şubat 1201) Tûs’ta doğdu. İlmi anlamda pek çok gelişime imza atan Nasiruddin Tusi, dönemin tanınan ilim insanlarından olmuştur. Tûsî, Öklid’in beşinci postulatı olan “koşutlar postulatı”nı yeterince doyurucu bulmamış ve onu “Tûsî postulatı” diye tanınan başka bir şekilde ortaya koymuş, bu postulatı kanıtlamada başarılı olamamışsa da postulatının ne olduğunun açıklığa kavuşmasına ve Öklid dışı geometrilerin ortaya çıkmasına öncülük etmiştir. İşte, Nasiruddin Tusi hakkında detaylı bilgiler
#Nasiruddin TusiAnadolu coğrafyasının yurt olmasını sağlayan kurucu düşünürlerden biri olan Sadreddin Konevi, yaşadığı dönemin önde gelen mutasavvıfları arasında gösteriliyor. Aslen Malatyalı olan Sadreddin Konevi hayatının büyük bir kısımını Konya'da geçirmiştir. Peki, Sadreddin Konevi kimdir? İşte, Sadreddin Konevi hakkında merak edilenler...
#Sadreddin Konevi Kimdir?Sadrettin Konevi, Malatya bölgesinde dünyaya gelmiş ve sonrasında Konya'ya yerleşmiş dönemin önemli mutasavvıfları arasında yer almaktadır. Sadreddin Konevi'nin Konya'da bulunduğu dönemde kentte özel bir akademi de oluşturduğu bilinmektedir. İşte, Sadrettin Konevi hakkında merak edilen bazı bilgiler
#Sadrettin KoneviTürk güldürü ve mizah tarihinde önemli bir yere sahip olan Nasreddin Hoca'nın kim olduğu son dönemlerde merak konusu oldu. Nasreddin Hoca'nın kim olduğunu merak eden vatandaşlar, bu tarihi isim hakkında bilgi edinmek için araştırma yapıyor. Peki, Nasreddin Hoca kimdir? Nasreddin Hoca gerçekten yaşadı mı?
#Nasreddin HocaBİR okuyucumuz soruyor; yüce dinimiz, Müslümanların maddi ve manevi kalkınmalarını, yükselmelerini sağlayacak esasları getirdiği halde, neden Müslümanlar bugün perişan, zelil, güçsüz ve geri kalmışlar; buna mukabil niçin gayrimüslimler, Batılılar kalkınmış ve gelişmişlerdir?
Ortaçağ bilgini Ali Kuşçu her şeyini beraberinde yani kafasında ve yanındaki küçük çıkınında taşıyarak gezen deruni bir adamdı. Dünyanın yüzeyi, meridyenler ve paralellerin hesaplanması onun getirdiği bilgilerdir. Hükümdarla Ali Kuşçu’nun diyaloğu ve düşünce değişimi sonsuzdur. Bugünkü Türkiye 15. asırdaki son parlamanın eseridir.
#Yazar