nasıl pişirilir haberleri sayfasında nasıl pişirilir hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 695 nasıl pişirilir haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Kırmızı pancar rengiyle gözleri, lezzetiyle mideleri doyuran bir sebzedir. İçinde bulunan A,B,C,P vitaminleri ile bağışıklık sistemini güçlendiren; aynı zamanda tam bir mineral deposu olan kırmızı pancarı nasıl tüketmeliyiz? Pancar nasıl pişirilir? Pancarın kabukları nasıl kolay soyulur? Fırında pancar nasıl pişirilir? Pancarı haşlamanın püf noktaları nelerdir? Bunlar gibi birçok sorunun cevabı burada…
#PancarEge, Akdeniz ve Marmara’da neredeyse her mevsim bulunur kupes balığı. Sıcak ve ılıman olan bütün denizlerin sığ kesimlerinde yaşadığından dolayıdır ki, birçok yerde lopa, lapa, kupa, gupa, gopez, altınkuşak, gupes, kopes, küpez gibi değişik isimlerle anılır. Peki sizi ekonomik olarak çok zorlamadan, fazla zamanınızı almadan, kendinize ya da misafirlerinize küçük bir ziyafet yaşatmanızı sağlayan lezzetli kupes balığını nasıl pişirmelisiniz? Kupes balığı nasıl kolay temizlenir? Kupes balığı en iyi nasıl pişirilir? Bütün detaylarıyla burada…
#KupesMerhabalar, sizlerle farklı bir lezzet yolculuğuna çıkalım istiyorum. Sıradışı bir lezzet olarak, özel bir sunumla servis edilen adını kıskaçlarında bulunan mavi renkten alan ''Mavi Yengeç'' lezzetinden bahsetmek istiyorum. Mavi Yengeç'in yoğun olarak yetiştiği Dalyan Ve Demre Bölgesinde uğradığım restoranlardaki deneyimlerimden ve bölgede yaşayanlardan edindiğim bilgileri aşağıda sizlerle paylaşıyorum.
#Mavi YengeçKış aylarının gelmesiyle soğuk havaların vazgeçilmezi kestane, sokaklarda ve evlerde yerini çoktan aldı. Birçok kişinin en sevdiği yemiş olan kestane, sıcacık bir atıştırmalıktan öte bir keyif. Eğer siz de “Ben kestanemi taze taze, sıcacıkken evimde keyifle yemek istiyorum” diyenlerdenseniz, bu bilgiler çok işinize yarayacak. Tavada kestane nasıl yapılır? Fırında kestane nasıl pişirilir? Haşlama kestanenin püf noktaları nelerdir? Evde közde kestane nasıl yapılır? İşte merak ettiğiniz bütün kestane pişirme teknikleri…
#Nasıl PişirilirKalkan balığı MasterChef ile birlikte izleyicilerin merak ettiği mevsim balıkları arasında yerini aldı. Kışın tüketilmesi en zevkli balıklardan biri olan kalkan balığı balıkların imparatoru olarak geçiyor. Kalkan balığı; avlanması oldukça zor olmasından ötürü, pahalı ve az bulunan balık türleri içerisinde bulunmaktadır. Peki, kalkan balığı nasıl temizlenir, nasıl yenir ve pişirilir? İşte kalkan balığı tarifi ve özellikleri...
#Kalkan BalığıKoç yumurtası Masterchef ile birlikte aranan tarifler arasında yer alıyor. Koç yumurtası diğer adı ile halk arasında billur olarak da bilinir. Büyükbaş ve küçükbaş hayvanların yumurtalıkları olan koç yumurtası nasıl pişirilir merak ediliyor. İşte koç yumurtası tarifi ve malzemeleri...
#Koç YumurtasıKılıç balığı fiyatları ve tarifleri, MasterChef Türkiye yarışmasıyla beraber dikkat çekti. Ekranların fenomen yarışma programı MasterChef'te bu hafta yarışmacılara, kılıç balığı temizlemenin püf noktaları ve hazırlanacak yemekler anlatılacak. Kılçıksız olan bu balık, çocuklar açısından da rahat rahat tüketilmekte olup, oldukça yararlı bir balık türü olarak biliniyor. Akdeniz ve Ege başta Marmara ve Karadeniz bölgelerinde de bulunan kılıç balığı yemek tarifleri de farklı tat arayanlara alternatif sunuyor. Peki, Kılıç balığı nasıl pişirilir, yenir mi? İşte, kılıç balığı tarifleri, faydaları ve özellikleri.
#Kılıç Balığı TarifiDaha yumuşak yapmak mümkün Kurban Bayramı başlıyor. Kurban Bayramı denilince akla ilk gelen yemek ise kavurma oluyor. İşte ağızda dağılan, tadı damakta iz bırakan hatta sert etleri tarihe karıştıracak olan lokum gibi kurban kavurma püf noktaları hürriyet.com.tr okurları için hemen aşağıda... Kavurma tarifi nasıl yapılır, malzemeleri neler? Kurban etiyle kavurma nasıl pişirilir, nasıl saklanır? Bayram için kavurma yapacaklar dikkat! Her bayram olduğu gibi bu bayramda kavurma yapmak isteyenler, kavurma tarifi hakkında bilgi almak istiyor. Peki yumuşak kavurma nasıl yapılır, kurban etiyle kavurma nasıl pişirilir, nasıl saklanır? Chef Rüzgar SÜNBÜL ile kurban kavurma tarifi...
#Kurban Kavurma TarifiSu altı dünyasında pek çok balık çeşidi barınmaktadır. Her balığın şekli, beslenme biçimi ise farklılık göstermektedir. Bazı balıklar tüketilmektedir. Kadife balığı tüketilebilen balıklar arasında yer almaktadır. Bu balık değişik pişirme şekilleri ile sunulabilmektedir. Kadife balığı Türkiye’de ve Dünyada farklı sularda yaşamaktadır. Balığın özellikleri ve pişirme şekilleri ile ilgili detayları derledik.
Günümüzde birbirinden farklı balık türleri bulunmaktadır. Özellikle balıkların avlanma şekilleri ve tüketim yöntemleri çok merak ediliyor. Panga Balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır? Asya Kedi balığı faydaları ve özellikleri nelerdir tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Uskumru balığı, Uskumrugiller ailesinin bir üyesidir. Sırtta aşağı doğru inen açık ya da koyu yeşilimsi mavi, üzerinde ise, lekeli bantlar bulunur. Bazı balık türleri ile sık sık karıştırılan uskumru balığı, yüksek oranda omega-3 olarak da bilinen balık yağı içeren türleri vardır. Uskumru balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır sizler için derledik.
Sağlıklı ve aynı zamanda ekonomik besin kaynakları içerisinde böbrek gelir. Aynı zamanda oldukça lezzetli bir yiyecek türü olarak da öne çıkar. Peki, böbrek nasıl pişirilir? Böbrek yıkanır mı? Böbrek sote nasıl yapılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#BöbrekEn lezzetli et türlerinden birisi kaburga olarak bilinmektedir. Birçok kişi bu kaburgalardan alarak çok nefis bir yemek yapmaktadırlar. Kaburgayı sevdiğiniz bir yöntem ile kolayca pişirerek tüketebilirsiniz. Tabi kaburgayı pişirirken küçük ayrıntılara dikkat etmelisiniz. Kaburga nasıl pişirilir? Kuzu ve dana kaburga fırında, tavada nasıl pişirilmeli? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#KaburgaHerkesin en çok sevdiği yemeklerden birisi köftedir. Köfteyi evde pişirdikten sonra servis şeklinde veya ekmek arasında zevkle yiyebilirsiniz. Özellikle çocuklar köfte yemeyi çok severler. Tabi büyüklerde köfteye asla dayanamaz. Köfte nasıl pişirilir? En iyi köfte nasıl yapılır? Köftenin piştiği nasıl anlaşılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#KöfteYemek kültüründe birbirinden farklı lezzetler bulunmaktadır. Özellikle yengeç ve ıstakoz gibi lezzetlerin doğru yöntemler ile pişirilmesi gerekmektedir. Yengeç nasıl pişirilir? Yengeç eti neden canlı pişirilir, kaç dakikada pişer? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#YengeçYılbaşı sofraları her zaman önemlidir ama bu yıl her zamankinden biraz daha önemli. Çünkü bu yıl koronavirüs pandemisiyle mücadele kapsamındaki kısıtlamalar nedeniyle neredeyse herkes yeni yılı evinde karşılayacak. Peki yılbaşı sofrasının yıldızı nedir? Tabii ki nar gibi kızarmış, çıtır çıtır bir hindi. Peki fırında hindi nasıl pişirilir? Hindi pişirirken hangi püf noktalarına dikkat etmek gerekir. Tüm bu soruların cevapları için sizi içeriğimize alalım…
#Fırında Hindi Nasıl PişirilirMakarna, kimimiz için pratik bir çözüm kimimiz için de adeta bir tutku. Öğrenci sofrasında da şölen sofrasında da yeri olan makarna, evde açılıp tazecik pişirildiğinde bambaşka bir mertebeye ulaşıyor. Siz de bu lezzeti tatmak için evde makarna yapmak için hazırlıklara başladıysanız, bu içeriğimizi mutlaka okumalısınız. İşte evde taze makarna yapımının püf noktaları…
#Evde Makarna Nasıl YapılırDomuz balığı, bir çeşit balık türüdür. Domuz balığı olarak da bilinen balık türünün gerçek ismi ise, Çütre balığıdır. Bu balık türünün en önemli özelliği çok inatçı bir yapıya sahip olmasıdır. Domuz Balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır sizler için derledik.
Bilinen birçok farklı balık türü bulunmaktadır. Her balık ise kendine özgü bir takım özelliklere sahip olarak bilinmektedir. Sevilerek tüketilen balıklar arasında lagos balığı da yer almaktadır. Lagos balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır? Lagos balığı faydaları ve özellikleri nelerdir? Lagos balığı ile ilgili merak edilen tüm detayları sizler için derledik.
Deniz ürünlerinin besin değeri bakımından yaşamımızdaki yeri büyüktür. Özellikle de balık tüketimi bazı vitamin, mineral ve besinlerin insan vücuduna alınmasında katkısı eşsizdir. Bu sebepten dolayı balık besini tüketimine önem verilmektedir. Sular o kadar geniş alanlardan oluşmakta ki içerisinde birbirinden farklı canlıyı barındırmaktadır. Bu canlılardan bazılarını süs balığı olarak akvaryumlarda beslesek de bazılarını yiyecek olarak tüketmekteyiz. Melanur balığı nedir, nasıl pişirilir, faydaları nelerdir, zararı var mıdır, özellikleri nelerdir, eti yenir mi, besin değerleri nedir, türleri var mıdır detayları ile derledik.
Balık çok sağlıklı ve çok lezzetli bir protein kaynağı. Özellikle sonbahar ve kış aylarında tezgahları süsleyen taze balıkları yemeye doyamıyoruz. Ancak balığın hem besin değerini kaybetmemesi, hem de lezzetinin katlanması için pişirme tekniğine çok dikkat etmek gerekiyor. Zira her balığı aynı şekilde, pişirmek mümkün değil. Yanlış pişirme tekniği balığın yapısını ve tadını bozuyor, kalorisini artırıyor, sağlıklı bir öğün olmaktan çıkmasına neden oluyor. Bütün bunları göz önüne alarak sizin için “Hangi balık nasıl pişirilmeli?” sorusuna yanıt olabilecek bir rehber hazırladık. Mutlaka bir göz atın.
#Hangi Balık Nasıl PişirilmeliKırmızı pancar rengiyle gözleri, lezzetiyle mideleri doyuran bir sebzedir. İçinde bulunan A,B,C,P vitaminleri ile bağışıklık sistemini güçlendiren; aynı zamanda tam bir mineral deposu olan kırmızı pancarı nasıl tüketmeliyiz? Pancar nasıl pişirilir? Pancarın kabukları nasıl kolay soyulur? Fırında pancar nasıl pişirilir? Pancarı haşlamanın püf noktaları nelerdir? Bunlar gibi birçok sorunun cevabı burada…
#PancarAkşam işten eve geldiğinde hızlı bir yemek arayanlara, annesinin mutfağının lezzetini arayan öğrencilere, mantı yemek isteyen ama hamur açmakla mantı katlamakla uğraşacak vakti olmayanlara... Hazır mantının hitap ettiği kitleler saymakla bitmiyor. Sarımsaklı yoğurt ve salçalı yağ ile kısa süre içinde nefis bir şölene dönüşen hazır mantı nasıl yapılır öğrenmek istiyorsanız, doğru yere geldiniz. İşte hazır mantı yapmanın püf noktaları...
#MantıDoğada bulunan pek çok canlı birbiri ile aynı özelliklere sahip olmaktadır. Aynı özelliklere sahip olan canlılar da çoğu zaman aynı isimleri taşımaktadır. Bunlardan birisi de yılan balığıdır. Balık çeşidi olan yılan balığı isminden dolayı pek çok kişi tarafından merak edilmektedir. Peki yılan balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır? Yılan balığı faydaları ve özelliklerini sizlere detaylıca derledik.
Ülkemiz, balık çeşitleri açısından oldukça zengin bir yerdir. Bu anlamda birçok farklı balık türünün yaşadığı bilinir. Bu türlerden birisi olarak şabut balığı da hem ismi hem de tüketilebilmesi ile dikkat çeker. Deniz ve balıkçılık kültürü olmayanlar, şabut balığının özelliklerini merak edebilir. Sizler için şabut balığı hakkında merak edilen tüm detayları derledik.
Balıkların birbirinden farklı çeşitleri bulunmaktadır. Özellikleri nedeni ile ön plana çıkan ton balığının besin değeri çok yüksektir. Ton Balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır? Ton balığı faydaları ve özellikleri nelerdir tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Genellikle makarna için kullanılan al dente terimi özellikle İtalyan menülerinde sıkça rastlanıyor. Makarna ambalajlarının üzerinde de yazan al dente, makarnayı çok fazla pişirmeden servise çıkarmak anlamına gelmektedir. Peki, al dente nedir nasıl yapılır? Al dente makarna nasıl pişirilir? İşte, İtalyan usülü al dente makarna tarifi ve hazırlanışı.
#Al Dente NedirDeniz ürünleri günümüzde sevilerek tüketilmektedir. Deniz ürünlerinin pişirilmesi de çok fazla dikkat gerektirir. Karides pişirmek isteyen kişiler mutlaka karidesleri temizlemeliler. Karidesin nasıl temizleneceği ise merak uyandırır. Karides nasıl temizlenir? Dondurulmuş, küçük karides nasıl pişirilir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#KaridesYemek yapmak önemli bir bilgi birikimi gerektirir. Özellikle balık pişirilirken tüm tekniklerin ve püf noktaları bilinmelidir. Turna balığının nasıl pişirildiği de bilinmelidir. Turna balığı nasıl pişirilir? Turna balığı tavada ve fırında nasıl yapılır? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#TurnaEge, Akdeniz ve Marmara’da neredeyse her mevsim bulunur kupes balığı. Sıcak ve ılıman olan bütün denizlerin sığ kesimlerinde yaşadığından dolayıdır ki, birçok yerde lopa, lapa, kupa, gupa, gopez, altınkuşak, gupes, kopes, küpez gibi değişik isimlerle anılır. Peki sizi ekonomik olarak çok zorlamadan, fazla zamanınızı almadan, kendinize ya da misafirlerinize küçük bir ziyafet yaşatmanızı sağlayan lezzetli kupes balığını nasıl pişirmelisiniz? Kupes balığı nasıl kolay temizlenir? Kupes balığı en iyi nasıl pişirilir? Bütün detaylarıyla burada…
#KupesBalıkların kendine has özellikleri bulunmaktadır. Özellikle balık tüketileceği zaman balık ile ilgili her türlü detayların bilinmesi gerekmektedir. Gelincik balığı da orijinal balıklardan bir tanesidir. Gelincik Balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır? Gelincik balığı faydaları ve özellikleri nelerdir tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Balık türleri gerek akvaryumlar için gerekse de insanlar için en önemli besin kaynaklarından biridir. Çünkü balık türleri içeriğinde önemli derecede protein, vitamin, mineral, yağ asidi gibi öğeleri barındırmaktadır. Elbette ki bu besin öğeleri bazı balık türlerinde daha yüksek değerde bazı balık türlerinde ise ona oranla daha düşük değerde olabilmektedir. Sokar balığı nasıl pişirilir, temizlenir, avlanır, faydaları nelerdir, özellikleri nelerdir, besin değerleri nasıldır detayları ile derledik.