Kılıç Balığının Eti Yenir mi?Â
Kılıç balığının eti yenir.
Kılıç Balığı Nasıl PiÅŸirilir? Tavada, Fırında ve Izgarada Nasıl Yapılır?Â
 Kılıç balığının her ÅŸekilde hazırlanması ve piÅŸirilmesi mümkündür. Bu balık; tavada, mangalda, ızgarada, fırında piÅŸirilebilir. Kılıç balığı; kızartma, sote veya ızgara ÅŸeklinde de piÅŸirilebilir. Balığın besin deÄŸerlerini kaybetmemesi bakımından, fileto biçiminde bölünmesi ardından da fırınlama metoduyla hazırlanması, doÄŸru bir piÅŸirme metodu olabilir.Â
Kılıç Balığı Kılçıklı mıdır?Â
 Kılıç balığı çok kılçıklı olan bir balık deÄŸildir.Â
 Kılıç Balığı Nasıl Temizlenir? Temizlerken Nelere Dikkat Edilmelidir?Â
 Balığın pulları yoktur. Bu yüzden derisini soymak yeterli olacaktır. Balığın karnı ikiye bölünerek, iç organları çıkarılmalıdır. Daha sonra su ile iyice yıkanmalıdır. PiÅŸirme metoduna göre parçalara ayrılabilir.Â