Yaklaşık yüzde 70'i su olan vücudumuz için 'su', hayati önem taşır. Çünkü bu mucizevi içecek, vücudumuzun sağlıklı bir biçimde işlevlerini yerine getirmesini sağlar. Vücuttaki tüm hücre ve dokuların beslenmesi, kan yoğunluğu dengesi, vücut ısısının ayarlanması, zararlı maddelerin vücuttan atılması gibi birçok önemli fonksiyonun gerçekleşmesi için, vücudumuzun suya ihtiyacı vardır. Bu nedenle yeterince su içmediğimizde, vücudumuz bize çeşitli alarmlar vererek su içmemiz gerektiğini hatırlatmaya çalışır. Yeteri kadar su içmediğimizde baş ağrısı, halsizlik, baş dönmesi gibi belirtiler yaşamamız da bu yüzdendir. Tüm bu gerçekleri hepimiz bilsek de, hala birçoğumuz gün içinde su içmeyi alışkanlık haline getiremiyoruz. Oysa bazı basit tekniklerle, su içme alışkanlığı kazanmak mümkün. İşte yeteri kadar su içmenizi sağlayacak o basit yöntemler.
#Su İçmekCumhur İttifakı AK Parti Beykoz belediye başkan adayı Murat Aydın, Beykoz’u sil baştan ele alacaklarını ve ilçeyi Riva’dan başlayarak İstanbul’un cazibe merkezi yapacaklarını söyledi. Murat Aydın, Beykoz’un en önemli sorunu olan imar problemini de çözeceklerini belirtti.
#GazetehaberleriRamazan ayı başlıyor. Oruç tutanların yeme ritmi bundan böyle 1 ay süreyle “sahur-iftar” şeklinde olacak. Yani daha sağlıklı bir beslenme ritmine geçmiş olacaklar. Daha önce de yazdım, insan bedeni yapısal olarak “günde iki öğün beslenmeye” ayarlanmış. Bütün mesele sağlıklı bir sahur ve iftar yapabilmekte.
#Osman Müftüoğluİş stresi, mükemmeliyetçi kişilik yapısı, aşırı rekabet, performans baskısı, uzun saatler çalışmak zorunda kalmak iş dünyasında alkol, uyuşturucu ve antidepresan bağımlılıklarını arttıyor. İş stresi ile başa çıkamayanlar alkol, üst düzey yöneticiler ve CEO’lar uzun saatler çalışmak için kokain, finansçılar ve satışçılar antidepresan, akademisyenler ise performans arttırıcı ilaçlar kullanıyor.