Nar haberleri sayfasında Nar hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 6826 Nar haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Antalya'da Konyaaltı sahilinde bir işletmeden aldığı 2 bardak nar suyu karşılığı bin 200 TL ödeyen turist, esnafı zabıtaya şikayet etti. Olay yerine gelen zabıta ekipleri, turistin parasını iade ettirip dondurma satışı yapılan standı bulunduğu yerden kaldırdı. İşveren de, nar suyunu veren personelinin iş yeriyle ilişiğini kestiğini duyurdu.
#AntalyaEn uzun gecenin yaşanacağı gün ile ilgili ilginç ritüellerden biri olan nar kırma geleneği hakkında araştırmalar hız kazandı. Bolluk bereket anlamı taşıdığına inanılan nar kırma ritüeli hakkında bilgiler vatandaşlarca sorgulanıyor. Peki, nar kırma günü ne zaman?
#NarNar, sağlık için faydalı bir meyve ama ayıklaması ise oldukça uğraştırıcı. Ayrıca lekesini de çıkarmak bazen zor olabiliyor. Fakat birkaç basit yöntemle nar lekesinden kolayca kurtulabilirsiniz. Peki nar lekesi nasıl çıkar? İşte halıdan elden, kıyafetten ve halıdan nar lekesini çıkarmanın yolları
#Nar Lekesi Nasıl ÇıkarSade soda ile nar lekesini kısa sürede leke bıraktığı yerden çıkarabilirsiniz. Bu esnada soğuk su ile çitilemek ve silmek de önemlidir. Nar lekesi hakkında tüm merak edilenleri sizlere detaylıca derledik.
#Nar Lekesi Nasıl Çıkar?Diyet programlarında özellikle sebze ve meyvelerin bol miktarda tüketildiği görülmektedir. Ancak bazı meyvelerin fazla tüketilmesi de yüksek kalori alımına neden olabilmektedir. Nar kilo aldırır mı? Sabah, akşam ya da gece yatmadan nar yemek kilo yapar mı? Nar tüketiminin kilonuz üzerinde nasıl bir etki yapacağını detayları ile derledik.
#Sağlıklı YaşamYeni yılı karşılama ritüellerinin ayrılmaz bir parçası nar. Kimi bereket için kapısının önünde kırıyor, kimi de aynı dileklerle yeni yıl masasını narlı dekoratif objelerle donatıyor. Yakıştığı salatalar, tartlar, birçok tarifim var ama bunların içinde en sevdiğim şekli, herkesin evinde yapmasını önerdiğim şifa dolu nar ekşisi.
#NarMoskova, Türkiye’den alımı yapılan nar, biber ve yaş üzümde aşırı miktarda tarım ilacına rastlandığı gerekçesiyle bu ürünlerin ülkeye girişini geçici olarak askıya aldığını duyurdu. Böylece Rusya tarafından mandalinaya getirilen kısmi yasağa Türkiye’den üç ürün daha eklendi.
#RusyaNar bitki türleri arasında geçen içinde küçük çekirdekler barındıran meyve gövdesini ise yüzlerce taneciğin oluşturduğu meyve çeşididir. Bu meyve oldukça sevilen meyve çeşitleri arasında yerini almaktadır. Tadı ise bazen ekşi olabileceği gibi tatlı da olabilmektedir. Nar ılıman bir iklimde yetişmektedir. İnsan vücuduna oldukça faydalı olduğu bilinmektedir. Nar suyu nasıl yapılır, nasıl sıkılır, nasıl saklanır, evde doğal nar suyu yapımı ve tarifi hakkında detayları derledik.
#Nar SuyuGünümüzde besin değeri yüksek pek çok meyve ve sebze bulunmaktadır. Özellikle nar da demir ve potasyum açısından oldukça zengindir. Nar nasıl soyulur? Kaşıkla Nar nasıl soyulur? En kolay nar soyma yöntemi nedir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#NarAKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Coşkun Usta, nar suyunun bağışıklık sisteminin güçlenmesine, tansiyonun düzenlenmesinde yararı olduğunu belirterek, "Ancak 'ilaç' gibi algılanıp fazla tüketilmesi doğru değil" dedi.
#Prof. Dr. Coşkun UstaNar bağışıklığı güçlendirip virüslere karşı vücudu koruyor. Aynı zamanda önemli bir antioksidan kaynağı. Uzmanlar narın zarı ayıklanmadan ve çekirdeğiyle birlikte tüketilmesi gerektiğini öneriyor. Peki ya nar suyu nelere faydalı biliyor musunuz?
#NarNar sonbahar ve kış aylarının en güzel meyvesi desek yanlış olmaz herhalde. Bereketin ve bolluğun sembolü olan nar, birçok farklı tarife de çok yakışıyor. Sizin için nar mevsiminde mutlaka denenmesi gereken bazı nefis tarifleri bir araya getirdik. İşte narın tadına doyacağınız o yemekler ve tatlılar...
#Narlı TariflerYemesi zahmetli ama bir o kadar lezzetli. Tam da şu sıra narların hasat zamanı. Bu meyveye mutfağınızda daha da çok yer açmanız için üç farklı reçete derledik. İsterseniz nar ekşinizi kendi ellerinizle yapın, isterseniz misafirlerinize narlı cheesecake’ler, salatalar hazırlayın.
#GazetehaberleriNar kırma geleneği, 21 Aralık kış gündönümü sebebiyle vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Nar meyvesinin bereketi sembol ettiğine inanılırken bazı toplumlarda da çoğalma anlamı taşıyor. Yılbaşından hemen önce ya da en uzun gecenin yaşandığı 21 Aralık'ta yapılan nar kırma ritüeli 2024'ün sonuna yaklaşırken merak edilen konulardan biri oldu. İşte nar kırma günü, saati ve ritüeli hakkında detaylar...
#Nar Kırma RitüeliKış aylarında hastalıklara karşı korunabilmek için kırmızı renkli besinler tam bir şifa deposu! Sofralarımızda tükettiğimiz bu şifa deposu besinler neler ve onları tüketirken faydalarından nasıl yararlanabiliriz? İşte bu soruların cevabı bu haftaki yazımızda...
#Sağlıklı YaşamYeni yıl öncesi ‘erken kutlama partileri’ yapmayı severim. Birkaç hafta içinde birden çok davet için iyi bir planlama yapılmalıdır. Daha çok lokmalık atıştırmalıklarla hazırlanmış büyük tabaklar ve ince uzun bardakların içine yerleştirilmiş çubuk galetaların yanındaki rengârenk bandırmalıklar davetlilerin çok hoşuna gider.
#Gülay BARBAROS ALTANBaas rejimi, Suriye’yi adeta ‘narko devlet’e çevirmiş. Başkent Şam’a 15 kilometre uzaklıktaki Duma’da; dağ eteğine kurulu, etrafı yüksek duvarlarla çevrilmiş bir ‘cips’ fabrikasında, uyuşturucu hap ‘captagon’ üretildiği ortaya çıktı. Hürriyet o fabrikaya girdi...
#Baas RejimiYeni yılı birlikte karşılamak istediğimiz pek çok kişi vardır ama herkesle aynı anda program yapmanın imkânsızlığını da göz ardı edemeyiz. Böyle geniş ve birbirinden farklı arkadaş grupları için yılbaşı öncesi dönemde ‘erken yeni yıl partileri’ düzenlemek âdettendir. Bir hafta iş arkadaşlarıyla, birkaç gün sonra mezun gruplarıyla ya da tüm kuzenler buluşarak yapılacak büyük partiler için evde hızlıca hazırlanacak leziz ve şık sofralarda hindi gibi alışılmış ve görkemli tabaklar değil, şaşırtıcı ve pratik lezzetler olur. Bu tarz sofralarda sizi bir şef edasıyla gururlandıracak harika tarifler aldık.
#Yazgı PatarBana hangi malzeme olmadan yemek yapamazsın diye sorsalar çok büyük bir ihtimalle cevabım tuz olur. Doğru miktarda tuz, lezzeti yakalamanın en temel adımı. Aşçı olduktan sonra hayatıma ‘doğru zamanda tuzlama’ diye bir terim girdi. Yapacağım yemeğin ne olduğuna ve ihtiyacıma göre eğer tuz içine işlesin ve suyu çıksın istersem malzemeleri önce, eğer suyu çıkmasın, kendini salmasın istersem son anda tuzlarım. Aslında iyi yemek yapmanın neredeyse birinci kuralı ne zaman tuzlayacağını bilmek diyebiliriz.
#Didem ŞenolÇocukluğumuzda büyüklerimiz biz meyve yerken ‘Soyma kabuğunu çocuğum, vitamini kabuğunda…’ derdi de çoğumuz onları dinlemezdik. Portakalı soyduğumuzda etrafında kalan beyaz tabakayı ince ince soyar, mandalinanın arasındaki beyaz lifleri titizlikle ayıklardık. Meğer büyüklerimizin bir bildiği varmış. Meyvenin sadece kendisinin değil, kabuklarının da şifa deposu olduğunu bilim dünyası kanıtladı desek yanlış olmaz.
#SağlıkNar ekşisi birçok tarife ayrı lezzet katıyor. Salatadan kısıra türlü türlü tarifte kendine yer bulan nar ekşisini hazır almak yerine evde de hazırlayabilirsiniz. 15 kilogram kabuklu nardan 1 litre nar ekşisi elde ediliyor. Eğer denemek isterseniz nar ekşisi yapımı ve püf noktaları hemen aşağıda...
#Nar EkşisiKrepen Pasajı’nın tarihi, ‘Krepen Pasajı Nerededir?’ adıyla birçoğu ilk kez yayımlanan belge ve görseller eşliğinde yayımlandı. Kitapta, bugün adını Aslıhan Pasajı olarak bilinen Krepen Pasajı’nı lokantaları, esnafları, sahafları, müdavimleri, içinde geçen sosyal olayları ile Beyoğlu edebiyat ve kültürüne katkılarını bir kâğıt arkeoloğu gibi detaylarıyla anlatılıyor.
#BeyoğluÇevresel etkilere açık olan dudaklarımız kıştan çok etkileniyor. Soğuk havalarda eğer önlem almazsak kuruyor ve çatlıyorlar. Bu olumsuzlukların önüne geçmek için bakıma ihtiyaç var. Jürimiz bu hafta dudakları nemlendiren, soğuklardan koruyan ürünleri seçti.
#DudakKaradeniz’de muhtelif balıklar avlanır ama bir Karadenizli evden çıkarken “Akşama hamsi mi alayım, balık mı” diye sorar. Balıkçıları da “Hamsi var, balık var” diye bağırarak satış yapar. Karadeniz’in baş tacı hamsi tava, bu hafta Instagram adresimiz @hurriyetlezzetlihayat’taki anketimizde de istavrit tavaya fark attı, ankete katılanların yüzde 72’sinin favorisi oldu. Sular soğudukça lezzeti artan hamsinin adını kışın en sert dönemi ‘hamsin’den aldığı rivayet edilir. Mevsimi gelen ve şimdilerde bolca bulduğumuz bu lezzet aynı zaman da çok da sağlıklı. Kışın balık bereketini başarılı şeflerin özel hamsili tarifleriyle değerlendirin.
#HamsiMehmet Akif Ersoy Çok Programlı Anadolu Lisesi’nin yiyecek içecek hizmetleri alanı öğrencileri okulda çikolata üretmekle kalmadı bir de ürettikleri çikolataları bir marka altında satışa sunma aşamasına geldiler. Öğrenciler tarafından okulda üretilen, beyazdan bittere, karamelliden fıstıklıya çeşit çeşit çikolata yakında ‘Asım’ markasıyla piyasada olacak. Çikolata fabrikası gibi çalışan okulun, mutfağından servis alanına kadar tüm bölümleri şık bir restorana benziyor.
#Mehmet Akif Ersoy Çok Programlı Anadolu LisesiKış soğuk ama güzel yüzünü gösterdi. Değişen havalarla birlikte soframıza misafir ettiğimiz sebze ve meyveler de değişmeye başladı…Okul öncesi dönemde ise kendi mutfağınızda pişen yemekleri çocuğunuza yedirmeye özen göstermelisiniz. Özellikle kış aylarında eviniz dışında yiyeceğiniz öğünlere de ayrı bir önem göstermek çocuğunuzu hastalıklara karşı korumak ve yemek bilinci kazandırmak için önemlidir.
#MeyveSon aylarda Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından sıklıkla 'taklit ve tağşiş ürünler' listesi açıklanıyor. Tereyağ, zeytinyağı, peynir, sucuk, et başta olmak üzere sayısız ürünün taklidi ya da tağşişi yapılıyor. Sirke de bu ürünler arasında yer alıyor. Öte yandan sadece marketlerde satılan taklit ya da tağşiş sirkeler değil, evde yapılan ve etliketsiz satılan sirkeler de sağlığı tehdit ediyor. Sirke hakkında mutlaka bilinmesi gereken 10 soruyu konunun uzmanlarına sorduk.
#SirkeGıda denetimlerini çok önemsediklerini söyleyen Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “İnsanların ‘zehir mi yiyoruz’ diye hassasiyet göstermesi normal. Bu işin şakası yok, benim de çocuklarım var. Limitlerin üzerinde ilaç kalıntısı çıkarsa o tarım ürünü kesinlikle imha ediliyor” dedi.
#Gıda DenetimleriMadem sonbahar geldi, son bir deniz tatili için yola çıkmanın tam vakti. Yıllar önce sadece Güney Ege ile sınırlı bir mevsimsel dönüşümken artık tüm Ege ve Akdeniz’de ‘sarı yaz’ yaşanıyor. Şimdilik küresel ısınmanın tek iyi tarafı bu olsa gerek. Bu fırsatı kullanıp yüksek sezonu bitiren deniz kenarı otellerinde hem daha uygun fiyatlı hem de sessiz ve sakin tatil yapmanın tam sırası. Yaz boyunca en güzel sahillerimizi gezdim ve deneyimlediğim otellerden sizin için güzel bir liste hazırladım. Kimi butik, kimi tatil köyü ama ortak noktaları beni etkilemiş olmaları.
#TatilREÇEL, bal, pekmez, çikolata, salam, sosis, sucuk, fındık ezmesi, fıstık ezmesi, noodle, gazlı içecek, helva, ketçap, meyve suyu, meyve aromalı maden suyu, meyveli yoğurt, baklava, kurabiye, mayonez, nar ekşisi, hamburger ekmeği, lavaş, etsiz çiğ köfte, cips, akide şekeri vb. gibi ürünlerin yüzde 99’unda;
#Sahte GıdalarTürkiye'nin önemli kış turizmi merkezlerinden Uludağ'daki bir otelin restoranında satılan çorba, bu sezon da gündemde. Geçen sezon 500 TL'ye satılan çorba, yeni sezonda kasesi 1000 TL'den tatilcilerin damak tadına sunulacak. İçerisinde kurutulmuş dağ mantarı ve ceviz olan çorbanın fiyatının maliyetlere göre uygun olduğunu söyleyen işletme müdürü Süleyman Güngör, "Abartılı bir şekilde fiyatı, ön plana çıktı. Lezzeti değil. Özel bir çorba, buraya has bir çorba" dedi.
#ÇorbaMasterchef Ben Saksı Değilim tarifi, programın yeni bölümüyle izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Somer Şef imzalı 'Ben Saksı Değilim' tarifi, finale doğru ilerlerken hazırlanması istenen yemeklerden biri oldu. Görünüm olarak saksıyı andıran yemek oldukça zorlu bir tarif. Takımlar dokunulmazlık için bu lezzeti en iyi şekilde çıkarmaya çalışacak. Peki Ben Saksı Değilim nasıl yapılır, malzemeleri neler?
#Ben Saksı Değilim TarifiHatay'ın Defne ilçesinde depremin etkisiyle oluşan 3 metre genişliğe ve 4 metre derinliğe sahip devasa yarık Süleyman Öztürk'ün tarlasını ikiye böldü. Depremden uzun bir süre sonra fark edilen yarık görenleri ürkütürken bir yandan da merak uyandırıyor.
#HatayHatay'ın Defne ilçesinde depremin etkisiyle oluşan 3 metre genişliğe ve 4 metre derinliğe sahip devasa göçük Süleyman Öztürk'ün tarlasını ikiye böldü. Depremden uzun bir süre sonra fark edilen yarık görenleri ürkütürken bir yandan da merak uyandırıyor.
#DepremHer yıl 1 Kasım Dünya Vegan Günü olarak kutlanıyor. Bu özel günde hem işin etik altyapısı anlatılıyor hem de veganların karşılaştıkları güçlükler ve çözümleri konuşuluyor. Aynı zamanda sadece bitki temelli beslenmenin değil, hayvan haklarının ve sürdürülebilir yaşam tarzlarının önemi vurgulanıyor.
#Zeynep Nazlı YıldırımÜsküdar Meydanı’nda düzenlenen Sahaflar Festivali’nde yaklaşık 43 sahaf stant açtı. İzmir, Ankara, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Erzurum olmak üzere farklı bölgelerden okuyucular festivale akın etti. Sahaflar Birliği Derneği’nin Başkanı Emin Nedret İşli, “Sahaflar olarak bu etkinlikten çok memnunuz. Kitap fiyatlarının yükselmiş olması kitap ticaretini etkilemiş durumda fakat sahaflara dair bu biraz daha iyimser bir tablo çiziyor. Çünkü sahaflarda bazı kitaplar, özellikle ikinci el, baskısı olmayan kitaplar; yeni kitap piyasasındaki oluşmuş fiyatlara göre biraz daha ekonomik ve daha ucuz. Gençlerin, özellikle öğrencilerin ve kitaba düşkün olanların sahaflara olan ilgisi daha fazla artmaya başladı” dedi.
#SahafYaşlılık lekeleri veya diğer adıyla güneş lekeleri, genellikle güneşe sık maruz kalan yüz, el ve omuz gibi bölgelerde ortaya çıkan koyu renkli cilt lekeleridir. Bu lekeler, cildin melanin üretiminin artması sonucu oluşur ve yaşla birlikte daha belirgin hale gelebilir. Birçok kişi bu lekelerin sadece güneş hasarından kaynaklandığını düşünse de, aslında yaşlanma süreci ve vücuttaki diğer biyokimyasal süreçler de bu lekelerin oluşumunda etkilidir.
#Yaşlılık LekeleriÖrdek pastilla Masterchef ile birlikte günün aranan lezzetleri arasında yer alıyor. Ördek pastilla nerenin, hangi ülkeye ait merak edilirken, tarifi denemek isteyenler tarafından da araştırılıyor. Peki, evde ördek pastilla nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte orijinal ördek pastilla tarifi ve püf noktaları...
#Ördek PastillaPiliç Topkapı tarifi, hem doyurucu hem de pratik bir lezzet arayanların favorisi olacak. Nefis iç pilavı ve nar gibi kızaran tavuk etiyle tadına doyamayacaksınız. Yapımı biraz meşakkatli olsa da, yediğiniz anda tadı buna değecek. Ayrıca misafir sofralarının da yıldızı olacak. Eğer denemek isterseniz, tavuk Topkapı tarifi ve yapım aşamalarını derledik. Şimdiden afiyet olsun...
#Piliç Topkapı Tarifi