Yeni açılan The Peninsula İstanbul’un içindeki The Lobby isimli restoranı, dünyadaki tüm benzerlerinden ayrıcalıklı kılan İstanbul Boğazı manzarası. Lobide başlayıp Boğaz’ın kenarındaki terasa uzanan bu restoranın başındaysa şef Alessandro Santi var.
#The PeninsulaBir aşçı hangi baharatı veya otu hangi yemekte kullanması gerektiğini biliyorsa o yemeği çok daha lezzetli yapacaktır. Bir aşçının ot ve baharatları iyi bilmesi gerekir çünkü ot ve baharatlar sadece yemeklere değil, içeceklere ve yağlara da lezzet katar.Birçok ot, baharatlar arasında da sayılabilmektedir, bu yüzden hangisinin ne olduğunu bilmek gerekir. Ot ve baharatlar taze veya kuru olarak kullanılabilir. Kuru olanlar iyi kurutulur ve saklanırsa taze olanlardan daha kuvvetlidir fakat tazeler görüntü ve lezzet yönüyle daima tercih edilmelidir.Otlar yemeğe daha çok güzel koku katar. Bu yazımızda mutakta kullanılan otlar, özellikleri, faydaları ve kullanım alanlarından bahseceğim.
#Mutfakta Kullanılan OtlarAdet dönemi kadınlarda ergenlik döneminde başlayarak kanamanın kesileceği yaşlılık dönemine kadar devam eden bir süreçtir. Adet dönemi aylık olarak kadınları ziyaret eder. Adet olan genç kıza ergenlik dönemine girdin denir. Adet vajinal bir kanamadır. Elbette ki bu dönemde yer alan kanama miktarı ve zamanları kişiden kişiye farklılık gösterebilir. Aynı zamanda adet dönemleri öncesinde ve sırasında kadınlara bazı belirtiler verir. Mide bulantısı bu belirtilerden bir tanesi olabilir. Adetliyken mide bulantısı neden olur, nasıl geçer, bulantıya ne iyi gelir tüm detayları ile derledik.
Bitkiler, doğanın en renkli üyeleri olmanın yanı sıra; yüzyıllar öncesinden beri çeşitli hastalıkları tedavi etmekte kullanılan, şifa dolu çözümleriyle hayatımızın vazgeçilmez bir parçası. Ne var ki, tıpkı ilaç kullanımında olduğu gibi, bitkilerin de şifalı yönlerinden faydalanırken dikkatli olmak gerekiyor.
#Şifalı BitkilerBeslenmenin iki temel ve vazgeçilmez kuralı var, yerken de, içerken de bu ikiliyi mutlaka gözetmemiz lazım: Besleyicilik ve lezzet. Ne var ki bu ikili her zaman bir arada olamayabiliyor. Keyifle yiyip içtiğimiz, damağımıza lezzet patlamaları yaptıran bazı şeyler besleyici değilken, sağlığımıza olağanüstü katkılar sağlayan son derece besleyici gıdalar lezzetsiz kalabiliyor. Peki, bu ikilinin bir arada olduğu, hem besleyen hem de lezzet patlamaları yapan besinler yok mu? Tabiî ki var. Merak ediyorsanız “BAHARAT DÜKKÂNINA HOŞGELDİNİZ!”. Baharatlar olağanüstü lezzetlere imza attıkları kadar sağlığımıza da müthiş katkılar sağlar. Kimi kanseri savar, kimi şekeri ayarlar, kimi mideyi, karaciğeri destekler. İçlerinde sakinleştirenler bile var. Daha fazlasını merak ediyorsanız buyurun...