Sağlıklı beslenme açısından oldukça önemli olan tropikal meyveler, lezzetiyle de gönüllerimize taht kuruyor. Özellikle mineral, vitamin ve karbonhidrat açısından zengin olan bu meyveler, ılıman iklime sahip bol yağışlı bölgelerde yetişiyor. Ülkemizde daha çok muz, ananas, kivi gibi tropik meyveler tüketilirken, son dönemlerde avokado, mango ve kumkuatlar da popülerliğini artırmaya başladı. Her gün mutfağımızda daha fazla yer edinen, ülkemizde yetiştirilen tropikal meyvelere gelin yakından bakalım.
#Tropikal MeyvelerRulo pasta yaş pasta tariflerinin en pratik olanlarından ve en sevilenlerinden biri. Büyük küçük herkesin severek tükettiği muz ve pastane usulü pandispanyayı bir araya getiren rulo pastayı dilerseniz beş çaylarında ve davet sofralarında dilerseniz de süsleyerek doğum gününde misafirlerine gururla sunabilirsiniz. Peki, rulo pasta nasıl yapılır? İşte adım adım rulo pasta tarifi…
#Rulo Pasta Nasıl Yapılır?Çocukluğumda yer etmiş tatlıları hem pastanemde hazırlayıp sunmayı hem de tadarak o nostaljiyi yaşamayı çok seviyorum. Muzlu rulo, rokoko, ekler, pürüzyen bunlardan sadece birkaçı... Evde kendi nostalji turunu atmak isteyenler için hepsinin tariflerini hazırladım.
#TatlıMuzun girmediği, sevilmediği ev yok. Yulaflı kâselerin, pankek tariflerinin olmazsa olmazı, kremayla yakaladığı müthiş uyum sayesinde pastaların da vazgeçilmezi... Kızarmışıysa Uzakdoğu ülkelerinde çok seviliyor. Muzlu tariflerimin hepsi çok pratik, evinizde mutlaka deneyin.
#MuzRamazan ayıyla birlikte sevdiklerine özel lezzetler sunmak isteyenler her gün iftar menülerini özenle oluşturuyor. "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler için çorbadan tatlıya Ramazan'ın on dokuzuncu gününe özel nefis bir menü hazırladık. İşte 1 Mayıs Cumartesi, Ramazan'ın 19. günü için iftar menüsü...
#RamazanSon yıllarda hobilerini internete taşıyarak yemek siteleri açan, yeni yemekler deneyerek bunları başkalarıyla paylaşan kadınların sayısı çok arttı. Bu başarılı sanal yemek yazarlarının arasına bu yıl başında katılan Zeynep Fidan (28), işi daha da ileriye götürdü, kendi anılarından esinlenerek yazdığı öykülerle yemek tariflerini birleştirdi ve "Bir Porsiyon Öykü" adlı kitapta topladı.